Шановні прихильники та знавці шахів!

necovi4

Житель
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Киев
Телефон
OnePlus 7 Pro
З 3 по 7 липня 2008 року мобільний оператор life:) проводить матч зі швидких шахів, на якому зустрінуться визнані віртуози гри: англійський гросмейстер Найджел Шорт, на рахунку якого безліч перемог і чемпіонський матч з Гаррі Каспаровим, та Сергій Карякін – молодий український шахіст нового покоління.

На нашому сайті ви можете знайти інформацію про гравців, суддівську колегію та розклад ігор. Крім того, у дні проведення матчу ви зможете спостерігати за грою у режимі реального часу.

Відвідати шаховий матч life:) можуть усі бажаючі. Вхід вільний!

Приходьте, приводьте друзів, вболівайте та станьте свідками кращих шахових партій, а також дізнайтеся багато цікавого про гру чемпіонів!

На всіх гостей чекає безліч приємних святкових сюрпризів!

http://chess.life.com.ua/
 
Реєстрація
27.10.07
Сергій Карякін переконливо переміг Найджела Шорта


В поеділок, 7 липня, у Києві завершився матч між українцем Сергієм Карякіним і англійцем Найджелом Шортом, організований компанією life:). Український гросмейстер, який забезпечив собі перемогу ще після сьомої партії, не зупинився і переграв Шорта й у двох останніх поєдинках. Рахунок став просто-таки розгромним - 7,5-2,5.

Всі партії матчу шахісти грали з повною самовіддачею, що можна побачити далеко не на всіх турнірах. Тільки одна партія закінчилась з нічийним результатом.

Міжнародний арбітр і тренер збірної України Олег Товчига так прокоментував результати матчу: "Для мене великої сенсації не сталося. Найджел старший за Сергія на цілих 25 років, а швидкі шахи це все ж більше парафія молодих. Крім того, між рейтингом Сергія і Найджела різниця у 80 пунктів, з одного боку. З іншого - кращі часи у Сергія ще попереду, а на жаль, для Найджела піки його форми були у середині 90-х років".

Сергій Карякін перемогою задоволений - "Для мене це дуже значима подія, тому що таких заходів в Україні лічені одиниці. Мені дуже сподобалась організація і я сподіваюсь брати участь у таких подіях ще багато разів".

Виділити якусь конкретну партію переможець матчу не зміг. "Всі партії, які я грав білими - вдалі", - зазначив він.

"Цей матч - ще один крок на шляху становлення шахмат в Україні, - впевнений Президент Федерації шахів України Віктор Петров. - Не дивлячись на колосальні успіхи українських шахістів, вони звикли виїздити на змагання за кордон, і не дуже часто приймають гостей. Добре, що ця сумна традиція вже залишається у минулому. Завдячуючи старанням дуже багатьох ентузіастів в Україні почали проходити дуже серйозні турніри, це й супертурнір у Форосі, це й ціла серія турнірів у Одесі, і ось зараз і столиця стала свідком такої події".

Дійсно, шахових подій такого гатунку Київ не бачив, мабуть з часів поєдинку Віктора Корчного і Бориса Спаського у 1968 році.

І надзвичайно важливо, що великий бізнес починає звертати свою увагу на шахи. Можливо у українських топ-шахістів, Іванчука, Карякіна, Пономарьова, нарешті з'являться потужні менеджерські команди, без допомоги яких боротися у перспективі, скажімо, за світову шахову корону майже неможливо.
 

cpes

дохтер
Реєстрація
27.10.07
Місто
Харкiв
Телефон
нехус 5-сгс 2
Украина вперед!))
 
Реєстрація
17.02.08
Да но к сожелению не везде. Вообще то эти идеи на счет офисных олимпийских игр или шахматных матчей очень неплохи. Жаль только что их проводят в большинстве лайф да мтс
 
Зверху