fudor

Особливий статус
Реєстрація
07.12.07
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Корисна інформація:
  • Інформаційна кампанія #ШахрайГудбай 2020 — promo.bank.gov.ua/stopfraud
    кібербезпека · платіжна безпека · скімінг · телефонне шахрайство · фінансовий номер · безпечний онлайн-шопінг
  • Онлайн-гра «Здолай шахрая!» — game.ema.com.ua
  • Профілактика мобільного шахрайства — kv.st/stop_cheating
    перемога в неіснуючій акції · використання простих паролів · розсилка SMS на номери абонентів Київстар · викрадення SIM-картки · мобільні віруси · вимагання грошей · шахрайство з картками поповнення
  • Захист від шахрайства — www.intertelecom.ua/info/zakhyst-vid-shakhraystva
    телефонне шахрайство · фінансове шахрайство · шахрайство в Інтернеті · безпечне використання SIP-телефонії
  • Юридична консалтингова група «LEX» — lex-ua-lex.blogspot.com/
    сайт с обзорами мошенников
  • Про сорта фишинга — ko.com.ua/pro_sorta_fishinga_137208
    почтовый фишинг · целевой фишинг · уэйлинг · смишинг · вишинг · компрометация корпоративной электронной почты · клон-фишинг · «злой двойник» · фишинг в социальных сетях · фишинг в поисковых системах · фарминг
  • Якийсь список шахраїв https://blackbox.net.ua
"Покупатель", обозначим его цифрой 1, ну мне так понравилось, да и цифра не плохая, обращается к реальному продавцу, пусть он будет 2, не в обиду, здесь не соревнование) И в одночасье, к нему обращается покупатель "фальш" товара, назовем его 3, пусть тоже не обижается. Из этого исходит определение "треугольник" в виду 3-х составляющих. Теперь 1, договаривается с 2 о покупке, и предлагает предоплату, и договаривается с 3 о продаже, но за предоплату, скинув номер карты 2. 3 отправляет 2 сумму, 2 отправляет товар, 1 получает товар, 2 и 3 грызутся между собой, а 1 выкидывает симку и продолжает искать следующих 2 и 3.
Например, я - мошонник. Нахожу на Олухе плеер, создаю такой же лот, но дешевле на 100...200 грн, например. Жду "лоха". "Лох" пишет мне, что согласен купить, я пишу продавану плеера: "хочу купить твой плеер, дай номер карты, но давай поторгуемся". Как аргумент для торга, можно привести мой же "виртуальный" лот, а лучше сделать еще пару "дурилок", с учетом нюансов товара. Продавец скидывает от начальной цены 100...200 грн (в зависимости от лота), дает номер карты. Я отправляю номер карты продавца "лоху", и предупреждаю продавца, что оплатит кум/сват/брат с другим именем и фамилией. "Лох" платит на карту продавцу, мошенник, как посредник, высылает продавану свои данные для Новой почты, продавец высылает плеер мошеннику. Продавец получил деньги, отправил товар, доволен, реальный "покупатель-лох" ничего не получает, начинает сраться с продавцом, звонит в банк, ментам и т.д, поднимает кипеш. Мошонник с товаром и почти не засветился - паспорт можно подделать тупо сменой фотографии, а можно и нет - доказать, что он развел, и привлечь, реально очень сложно. Может, есть еще варианты этой схемы, но я такое наблюдал. Еще, по аналогии хакерских атак, можно назвать этот развод красиво английской аббревиатурой MIM - "Man-In-The-Middle".
 
Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:

Tsa

Відсутній
Реєстрація
30.10.08
Місто
КИЇВ
Телефон
MI 8, Note 5, Droid X2
Телефонують клоуни, прикидаючись перевізником розповідають що у них моя посилка та я маю її забрати. На справді ж намагаються отримати персональні дані. Телефонують на мій рекламний номер, який розміщено на ОЛХ.
Телефон клоунів +380984906211
 
Реєстрація
20.08.15
Місто
киев
Телефон
Samsung S23 Ultra
Сегодня был звонок с номера 0919469982. Якобы с приватбанка . Перед этим получил смс с кодом подтверждением для оплаты на сумму 3800 по оплате частями в магазине Розетка. Сначала начали разговор с вопроса "Вы или не Вы платите ?" , и если не Вы тогда мы заблокируем Вашу карту . Ответ : "Конечно блокируйте " . Далее : Мы Вас предупредили , и ответсвенности далее не несем.
По карте отключена услуга оплата частями , отключена возможность оплаты в интернет. Голос женский звонил , и уж очень приятный ) Наверное звонари отбор проходят по голосу )
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Mr.Alex

unknown
Реєстрація
02.04.08
Місто
Харків
Телефон
///F150 B2021
...но перед тим, як покласти слухавку - смачно та з натхненням обматюкати!
Що було й зроблено. Смачно побажав "сходити на х@й!", але не на аби якийсь там од "в'ялого діда", а обов'язково не меньш, як на "гарний слонячий" - щоб "полегшало" трохи! :apl:
 
Реєстрація
04.05.08
Місто
BerdYanSK
Зачем? Если есть время и натхнення можно сыграть обеспокоиного лоха,
Ой, а там на карте грошей забагото!!! Не блокуйте!
Там 100 тысяч!! Вони на месие!?

У них начинает дрожать голос.
Во поперло! Жирный лох попался.
И сививи называет.

Я так раз 5-6 называл левые цифры. Они судорожно пыхтели, вводили. Потом я утомился и сказал что в последней смс ке странная приписка: "Для зечар называйте вот эти цифры".
 
Реєстрація
08.12.16
Місто
Николаев
Ого, неужели кто-то ещё верит в операторов банка и внезапный выигрыш миллиона, кроме бабушек?)
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Хуже другое. Когда Ощад нахлобучил на 120 грн. владельцев нельготной карты киевлянина и рассылает SMS о долге, то им не верят, думая, что развод.
 
Реєстрація
08.12.16
Місто
Николаев
Хуже другое. Когда Ощад нахлобучил на 120 грн. владельцев нельготной карты киевлянина и рассылает SMS о долге, то им не верят, думая, что развод.

Ого, а можно ссылку или подсказку, как загуглить?
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Банкам Украины разрешили на официальном уровне не возвращать вкладчикам вклады по депозитам. Не возвращать вклад можно будет при условии, что договора на вклады были оформлены с ошибками или были намерено двусмысленны. Об этом сообщает Говноисточник со ссылкой на правовую позицию Верховного суда по делу №6-109цс17.

https://ukranews.com/news/535918-ve...ynskym-bankam-ne-otdavat-vkladchykam-depozyty
 

Pluse

Вскрыватель хайдов
Реєстрація
19.11.14
Місто
Запорожье
http://www.scourt.gov.ua/clients/vsu/vsu.nsf/(documents)/A2A36E3B865BF22CC22581ED005B8CF2
У травні 2014 року ОСОБА_1 звернулась до суду із зазначеним позовом, в якому, мотивуючи свої вимоги тим, що банк узятих на себе зобов'язань зі сплати відсотків та з повернення депозитних коштів не виконав, просила стягнути з відповідача на свою користь кошти в розмірі 22500 євро за договором банківського вкладу, 540,04 євро відсотків за вкладом та 85,07 євро - 3 % річних.
У червні 2014 року Публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» (далі - АТ «Ощадбанк») звернулося до суду із зустрічним позовом до ОСОБА_1 про визнання договору банківського вкладу нікчемним, обґрунтовуючи свої вимоги тим, що банк не має жодних даних щодо укладення ОСОБА_1 договору банківського вкладу та внесення до каси банку грошових коштів на виконання умов договору, а документи, якими позивачка підтверджує внесення коштів на вклад, не відповідають нормативно-правовим актам у сфері банківської діяльності та не підтверджують факту дотримання письмової форми правочину між позивачкою та банком.
Під час розгляду справи суди установили, що 5 червня 2013 року між ОСОБА_1 та АТ «Ощадбанк» укладено договір банківського вкладу, за яким ОСОБА_1 зобов'язалася внести на вкладний (депозитний рахунок) 22500 євро строком на 13 місяців, а банк зобов’язався повернути депозит 5 липня 2014 року з виплатою 6,5 % річних.
Згідно із заявою на внесення готівки від 05 червня 2013 року НОМЕР_1 ОСОБА_1 внесла кошти в сумі 22500 євро на рахунок НОМЕР_2, відкритий у цьому ж банку.
Відповідно до заяв про видачу готівки від 08 липня, 6 серпня, 4 вересня, 9 жовтня, 12 листопада та 9 грудня 2013 року ОСОБА_1 отримувала відсотки за депозитним вкладом.
Відмовляючи в задоволенні позову, суд першої інстанції виходив з того, що заява на внесення готівки НОМЕР_1 від 5 червня 2013 року не відноситься до прибуткових касових документів, передбачених вимогами Інструкції №174, та не засвідчує факту прийняття банком від відповідача готівки на вклад. Крім того, долучений до позовної заяви договір на вклад «Депозитний» на ім’я фізичної особи, складений за формою, яка не відповідає типовим формам договорів на вклад, що були затверджені постановою правління АТ «Ощадбанк» № 131 від 15 квітня 2008 року і були чинними станом на дату, яка зазначена в договорі.
Судова палата у цивільних справах Верховного Суду України

п о с т а н о в и л а :

Заяву Публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» в особі філії – Львівського обласного управління АТ «Ощадбанк» задовольнити.
Ощад конечно в своем духе.
Для Приватбанка и Монобанка фронт работ на годы.

ПРАВОВА ПОЗИЦІЯ
у справі № 6-109цс17

Договір банківського вкладу є реальним, оплатним і вважається укладеним з моменту прийняття банком від вкладника або третьої особи на користь вкладника грошової суми (вкладу). Договір банківського вкладу є нікчемним, якщо не додержано письмової форми. Така форма вважається дотриманою, якщо внесення грошової суми на вкладний (депозитний) рахунок вкладника підтверджено договором банківського вкладу з видачею ощадної книжки або іншого документа, що відповідає вимогам, установленим законом, іншими нормативно-правовими актами у сфері банківської діяльності (банківськими правилами) і звичаями ділового обороту. Зокрема, такий документ повинен містити: найменування банку, який здійснив касову операцію, дату здійснення касової операції (у разі здійснення касової операції в післяопераційний час – час виконання операції), а також підпис працівника банку, який прийняв готівку, та відбиток печатки (штампа) або електронний підпис працівника банку, засвідчений електронним підписом САБ.
Згідно з пунктом 2.9 глави 2 розділу IV Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 1 червня 2011 року № 174 та зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 25 червня 2011 року за № 790/19528, яка прийнята на заміну Інструкції про касові операції в банках України, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 14 серпня 2003 року № 337, банк (філія, відділення) зобов’язаний видати клієнту після завершення приймання готівки квитанцію (другий примірник прибуткового касового ордера) або інший документ, що підтверджує внесення готівки у відповідній платіжній системі. Квитанція або інший документ, що підтверджує внесення готівки у відповідній платіжній системі, має містити найменування банку (філії, відділення), який здійснив касову операцію, дату здійснення касової операції (у разі здійснення касової операції в післяопераційний час - час виконання операції або напис чи штамп «вечірня» чи «післяопераційний час»), а також підпис працівника банку (філії, відділення), який прийняв готівку, відбиток печатки (штампа) або електронний підпис працівника банку (філії, відділення), засвідчений електронним підписом САБ.
Аналіз зазначених норм матеріального права дозволяє дійти висновку про те, що письмова форма договору банківського вкладу вважається дотриманою, якщо внесення грошової суми на вкладний (депозитний) рахунок вкладника підтверджено договором банківського вкладу з видачею ощадної книжки або іншого документа, що відповідає вимогам, установленим законом, іншими нормативно-правовими актами у сфері банківської діяльності (банківськими правилами) і звичаями ділового обороту. Зокрема, такий документ повинен містити: найменування банку, який здійснив касову операцію, дату здійснення касової операції (у разі здійснення касової операції в післяопераційний час – час її виконання), а також підпис працівника банку, який прийняв готівку, та відбиток печатки (штампа) або електронний підпис працівника банку, засвідчений електронним підписом САБ.
Таким чином, судам нижчих інстанцій необхідно у порядку, передбаченому процесуальним законодавством, перевіряти доводи і докази сторін стосовно додержання письмової форми договорів банківського вкладу та щодо розмірів вкладів, досліджувати документи про укладення договорів, перевіряти проведення розрахунків, суми і наводити відповідні результати у судовому рішенні.
 
Реєстрація
20.05.09
Місто
Днепропетровская обл.
Телефон
BB9530
Ого, неужели кто-то ещё верит в операторов банка и внезапный выигрыш миллиона, кроме бабушек?)

На Рамблер почту постоянно получаю подобные письма
Здравствуйте Nik
Данное письмо сгенерировано автоматически, отвечать на него не нужно
Вы получили перевод в размере 4393 рубля.
Резерв средств до 16 декабря 2017 года.
Источник: VISA ** ** **** 1731
Пройдите по ссылке и заполните форму.

Ссылка на форму
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
На Рамблер почту постоянно получаю подобные письма
Здравствуйте Nik
Данное письмо сгенерировано автоматически, отвечать на него не нужно
Вы получили перевод в размере 4393 рубля.
Резерв средств до 16 декабря 2017 года.
Источник: VISA ** ** **** 1731
Пройдите по ссылке и заполните форму.

Ссылка на форму
Дык у бабушек обычно нет электропочты. Хотя.. разве что, Рамблер..
 

Tsa

Відсутній
Реєстрація
30.10.08
Місто
КИЇВ
Телефон
MI 8, Note 5, Droid X2
Продаю на олх товар за 2к грн, знайшовся покупець, хоче купити лише новою поштою і наложкою. Я пропоную через безкоштовну доставку, та ж наложка але без трат на пересилку та наложку. Покупець морозиться мол карти платіжної немає. Ну думаю може з забитого села людина. Але людина пропонує дати завдаток 100 грн, скажемо транспортні витрати, якщо не забере. І тут же відправляє на карту 100 грн. Далі дає адресу НП в 2 км від мене. Я знову пропоную прийти, оглянути товар і зекономити близько 100 грн. Людина відмовляється, наполягає вислати товар. Користувач зареєстрований на олх в грудні цього року, нічого сам не продає і встановлений населений пункт пгт під Вінницю. Я напрягся, відчуваю разводняк.
Хто що порадить з цього приводу?

Знайшов одну з схем, яка під мій варіант підходить, називається вона заява на відміну від наложки:
http://evora.patrioty.org.ua/blogs/...na-novii-poshti-kydaiut-kliientiv-200088.html

П.с. от сам щойно такий разводняк знайшов, дивіться:
 
Останнє редагування:
Реєстрація
04.05.08
Місто
BerdYanSK
Возможно он хочет оплатить картой, поэтому и просит отправить буквально на соседнее отделение.
Кто то по такой схеме телевизор покупал, нужна была разср.пл. которую предоставляют многие банки.
 

Tsa

Відсутній
Реєстрація
30.10.08
Місто
КИЇВ
Телефон
MI 8, Note 5, Droid X2
BigMan., я ж написав, він каже немає карти.
Вирішив, зателефоную і запропоную 2 варіанти: передоплата 100% і тільки тоді НП, або занесу особисто в руки. Інакше завдаток взад і шукаю іншого покупця.
 
Зверху