Финансовые и операционные показатели "ВФ Украина"

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Оператор мобільного зв'язку Vodafone Україна за підсумками перших дев’яти місяців цього року отримав 3,8 мільярда гривень чистого прибутку, що в сім разів більше ніж за аналогічний період торік.

Про це йдеться у звіті компанії.

Компанія отримала 15,9 млрд грн доходу, що на 8% більше ніж за аналогічний період торік.

Показник OIBDA (операційний дохід до вирахування зносу основних засобів і амортизації нематеріальних активів) також продемонстрував зростання на 8% і перевищив 9 млрд грн. Маржа OIBDA залишається стабільною завдяки високій ефективності бізнесу.

Чистий прибуток компанії становив 3,8 млрд грн. Збільшення показника в 7 разів в Vodafone пояснили зменшенням втрат від курсової різниці внаслідок валютної політики НБУ в умовах воєнного стану (з 21 липня 2022 року НБУ зафіксував курс долара до гривні).

База абонентів залишається стабільною порівняно з попереднім кварталом 2023 року та налічує 15,2 млн клієнтів.

Зменшення в порівнянні з ІІІ кварталом минулого року зумовлене зменшенням кількості мобільних користувачів зв’язку внаслідок активних бойових дій, недоступності мереж мобільного зв’язку в тимчасово окупованих територій і в зоні бойових дій, масової міграції.

Завдяки збільшенню обсягів використання мобільного Інтернету та кількості користувачів даних показник ARPU (середній дохід на одного користувача) зріс до 112,4 грн.

Vodafone збільшив свої інвестиції на 86% за перші дев'ять місяців 2023 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. За три квартали компанія інвестувала 3,8 млрд грн. Це дозволило оперативно ремонтувати пошкоджене обладнання та капітально відновити мережу, яка постраждала внаслідок бойових дій. Також компанія розвивала і розширювала мережу - 4800 базових станцій 4G запущено в ефір протягом великої війни.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
У другого за кількістю абонентів мобільного оператора «Vodafone Україна» виторг за підсумками 2023 року склав 20,2 млрд грн проти 18,8 млрд грн у 2022-му, йдеться у даних YouControl. Номінальний приріст – 7,45%.
Чистий прибуток «Vodafone Україна» за девʼять місяців 2023 року склав 3,8 млрд грн, дохід – 15,9 млрд грн.
 
Реєстрація
04.05.23
Місто
Дніпро
Телефон
TP-Link Neffos C7
cat, зрозуміло тепер, чому вони кладуть болта на старих, лояльних клієнтів.

В них усе - збс.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
18.10.16
Місто
Полтава
Телефон
Samsung SM-G900FD
veles7,
ну почему же... вот, к примеру:
лояльность по отношению к абону с 2009 года... и подобные случаи довольно частые, как по мне - VF однозначно рулит по лояльности среди слонов. ИМХО :boss:
 
Останнє редагування:
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Shullinkis, певно залежить від регіону, мені ніколи нічого путнього не пропонували, правда переходом не лякав.
 
Реєстрація
18.10.16
Місто
Полтава
Телефон
Samsung SM-G900FD
idea,
нюансы пользования - наверно таки поважнее региона. По крайней мере, в моем красном регионе - VF плюшки частенько подкидывает... :cool:
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Indus, нюанси користування такі самі - не користуюсь :) не спонукають знижками, щоб користувався.
 
Реєстрація
04.05.23
Місто
Дніпро
Телефон
TP-Link Neffos C7
Indus, я абонент з 2005-го року. І ніколи... Ні, не так - НІКОЛИ мені не приходило подібних пропозицій. Хоча рік без абонплат іноді замовляв.

Не знаю, кого вони там утримують, свою історію я виклав тут:

https://red-forum.com/threads/Тарифи-передплати-«4g-smart»-для-спецпропозиції.32206/post-2004841

З тих пір два рази прийшла пропозиція знижки 99 відсотків на наступний місяць і усе.

Ще мене потішило, як після спілкування з оператором, миттєво прибрали пропозицію Джойс з кабінету. Мовляв - видрючуєшся, хрін що взагалі отримаєш.

Чим далі в часі, тим більшн пофіг. Усі банки та сервіси перепідв'язав на 3моб, користуюсь потихеньку. Тільки з Гугл проблема.
 
  • Like
Реакції: idea
Зверху