«Луснув» черговий український банк

Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Реєстрація
30.03.10
Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб
Розмір гарантованої суми відшкодування: 600 000 грн
На період дії воєнного стану держава гарантує виплату 100% сум усіх вкладів населення
Сайт: http://www.fg.gov.ua
Вікіпедія: стаття
Гаряча лінія: 0-800-308-108 та 044-333-36-55
Відповіді на найбільш поширені питання вкладників
Кошти, які фонд не відшкодовує
ФОНД НЕ ВІДШКОДОВУЄ КОШТИ:
1) передані банку в довірче управління;
2) за вкладом у розмірі менше 10 гривень;
3) за вкладом, підтвердженим ощадним (депозитним) сертифікатом на пред’явника;
4) розміщені на вклад у банку особою, яка є пов’язаною з банком особою або була такою особою протягом року до дня прийняття Національним банком України рішення про віднесення такого банку до категорії неплатоспроможних (у разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України «Про банки і банківську діяльність», – протягом року до дня прийняття такого рішення);
5) розміщені на вклад у банку особою, яка надавала банку професійні послуги як аудитор, оцінювач, у разі, якщо з дня припинення надання послуг до дня прийняття Національним банком України рішення про віднесення такого банку до категорії неплатоспроможних не минув один рік (у разі прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України «Про банки і банківську діяльність», – один рік до дня прийняття такого рішення);
6) розміщені на вклад власником істотної участі у банку;
7) за вкладами у банку, за якими вкладники на індивідуальній основі отримують від банку проценти за договорами, укладеними на умовах, що не є поточними ринковими умовами відповідно до статті 52 Закону України «Про банки і банківську діяльність», або мають інші фінансові привілеї від банку;
8) за вкладом у банку, якщо такий вклад використовується вкладником як засіб забезпечення виконання іншого зобов’язання перед цим банком, у повному обсязі вкладу до дня виконання зобов’язань;
9) за вкладами у філіях іноземних банків;
10) за вкладами у банківських металах;
11) розміщені на рахунках, що перебувають під арештом за рішенням суду;
12) юридичних осіб;
13) за вкладом, задоволення вимог за яким зупинено відповідно до Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».
Юридичні та фізичні особи, кошти яких не гарантовано, після прийняття Національним банком України рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку мають право заявити Фонду про свої вимоги до банку. Задоволення таких вимог здійснюється за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та продажу майна банку у черговості, визначеній статтею 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб». Детальніше про те, як заявити вимоги до банку див. у розділі «Кредиторам».
Виведення банків з ринку (список)
Законодавство
Питання та відповіді про гарантування вкладів фізичних осіб (у форматі.pdf)
Гарантування вкладів фізичних осіб в Україні (у форматі.pdf)
Поради вкладникам. Що робити, якщо банк став неплатоспроможним? (у форматі.pdf)

Рейтинг стійкості банків за підсумками 1 квартала 2022 від Мінфін
Перелік банків-агентів
Перелік відібраних банків-агентів Фонду гарантування вкладів, підключених до Автоматизованої системи виплат:
- АТ КБ «ПРИВАТБАНК»*: https://privatbank.ua/;
- АТ «Ідея Банк»: https://www.ideabank.ua/;
- АТ «ПРАВЕКС БАНК»: https://www.pravex.com.ua/;
- АТ «КРЕДОБАНК»: https://kredobank.com.ua/;
- АБ «УКРГАЗБАНК»*: https://www.ukrgasbank.com/;
- АТ «ПУМБ»*: https://www.pumb.ua/;
- АТ «ТАСКОМБАНК»: https://tascombank.ua/;
- Акціонерний банк «Південний»*: https://bank.com.ua/;
- АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК»: https://www.universalbank.com.ua/;
- АТ «Ощадбанк»: https://oschadbank.ua;
- АТ «БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ»: https://www.bisbank.com.ua/;
- ПАТ «КБ «АКОРДБАНК»: http://www.accordbank.com.ua/.

*банк також виплачує гарантоване відшкодування від Фонду дистанційно, без відвідування відділення банку-агента.
 
Причина: 600, 100%
Останнє редагування:

Qwertивый

Заблокирован
Реєстрація
04.10.08
Місто
Київ
Телефон
SL45i :)
Sanyok77, я ж не у тебя спрашивал :) Ты знаешь о НК только из интервью его хозяина, который далеко не ангел, а многим в Киеве известна и подноготная этой истории...
А про ВБР я вообще лучше помолчу. :)
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Пошукай повідомлення Yarik. Він про деякі банки писав. Навіть в цій темі.
 

Lexim

мобильный странник
Реєстрація
03.05.09
Місто
Сахара :)
Сегодня читал (если найду позже скину ссылку) вроде есть законопроект что вкладчикам банков что загнулись, валютные депо и счета будут считать не на момент введения Временной администрации, а на момент ликвидации банка. Хотя много чего непонятного. Если сейчас компенсировали вклады еще до ликвидации банка, то сейчас придется ждать. И не понятно что будут делать с банками в которые уже введена ВА, как будут считать тем кто не успел получить еще.
Проблема из-за того что Фонд гарантирования сейчас пуст и надо опять время на выделение средств.
 

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
А примеры "целенаправленно уроненных" можно привести, дабы оценить ИМХО? :)
Уронить ведь недолго. Надо лишь создать ажиотаж вокруг учреждения и народ ломанется снимать вклады. Много снимать не надо, достаточно трети, чтобы банку пришел кабздец. Все наверно помнят, как Юля гонялась за Фирташем, сгоняя его с газовой трубы, а потом выкуривая из Надры. Ну или Базис Авакова можно вспомнить. Лень ковыряться в гугле, когда бакс рос с 5 до 8, вкладчикам трех банков(не вспомню названий) рассылались смс, мол забирай вклад, банку пиндец. Тогда одни на других валили, что те валят сознательно банки.
Тут ведь как, никого не интересуют люди, если хочется наказать обидчика. Вот и рушат бизнес обидчика, разрушая по сути судьбы простых смертных. Это не только банков касается.
 

Lexim

мобильный странник
Реєстрація
03.05.09
Місто
Сахара :)
Юрист гoворит, чтo изменили нoрмy, чтo выплaты вкладчикaм бyдут тепеpь по куpсy не нa мoмeнт введeния вpеменной aдминистрaции, а нa момeнт ликвидaции бaнка. Для Дeльтa-банка это втoроe октябpя, и к этой дaтe пoстapаются макcимально cнизить куpс, чтoбы минимyм выплaтить дельтoвцaм.

Пост взял отсюда http://forum.kurs.com.ua/topic/181-prognoz-kursa-dollara-k-grivne/page-2393

Смотреть по времени с 26:20.

 
Реєстрація
30.03.10
Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
EvgenyTar сказав(ла):
Тут ведь как, никого не интересуют люди, если хочется наказать обидчика. Вот и рушат бизнес обидчика, разрушая по сути судьбы простых смертных. Это не только банков касается.
Именно это я и имел в виду, когда говорил про Всеукраинский банк развития и Укрбизнесбанк.
 
Реєстрація
28.07.13
Місто
Харків
Юрист гoворит, чтo изменили нoрмy, чтo выплaты вкладчикaм бyдут тепеpь по куpсy не нa мoмeнт введeния вpеменной aдминистрaции, а нa момeнт ликвидaции бaнка

Слова юриста это конечно хорошо, но в законе пока все по-старому:
Вклади в іноземній валюті перераховуються в національну валюту України за офіційним курсом гривні, встановленим Національним банком України до іноземних валют на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку та здійснення тимчасової адміністрації відповідно до цієї статті

В новых версиях этого же закона, которые вступят в силу 01.01.2016 и 01.07.2016 в данной части тоже никаких изменений.

О какой норме идет речь?
 

Lexim

мобильный странник
Реєстрація
03.05.09
Місто
Сахара :)
Unnicked, Ты прав. Походу тот юрист ошибся. В новой редакции пишется:

Відшкодування коштів за вкладом в іноземній валюті здійснюється в національній валюті України після перерахування суми вкладу за офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на день початку ліквідації банку з підстав, визначених частиною другою статті 77 Закону України "Про банки і банківську діяльність".

А вот что в 77 статье:

2) банк не виконав жодної банківської операції протягом року з дня отримання банківської ліцензії;
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Какие российские банки попали под санкции Украины
Экономические санкции в связи с аннексией Крыма и агрессией на Донбассе, введенные президентом Украины Петром Порошенко в среду по решению СНБО от 2 сентября, затронули 29 российских банков.

bank4 Под украинские санкции том числе попали: "Банк Москвы", имеющий 100% "дочку" в Украине "БМ Банк", а также кредитовавший крупные украинские предприятия "Газпромбанк", сообщает "Интерфакс-Украина".

Согласно документу, к ним применят два вида санкций - блокирование активов и остановку выполнения экономических и финансовых обязательств.

В первом случае речь идет о временном ограничении права банка пользоваться и распоряжаться принадлежащим ему имуществом, во втором – о запрете предоставлять кредиты, займы, финансовую помощь, гарантии, осуществлять кредитование через покупку ценных бумаг и покупать ценные бумаги.

Как отмечает агентство, у НАК "Нафтогаз Украины" и азотных предприятий Ostchem Дмитрия Фирташа есть непогашенные перед "Газпромбанком" кредиты.

Ранее, в июле этого года, Национальная комиссия по ценным бумагам и фондовому рынку аннулировала пяти банкам с российским капиталом лицензии на ведение хозяйственной деятельности на фондовом рынке. Речь идет о "Проминвестбанке", "ВТБ Банке", дочернем банке "Сбербанка России" и "сестринском" ему "ВиЭс Банке", а также "БМ Банке".
 
Реєстрація
14.12.09
Місто
смт Білий Колодязь
Не совсем так. Вот список санкций Украины к банкам России:
Банки и финансовые организации:

- Агроинвестиционный коммерческий банк;

- Аделантбанк;

- Ак Бакс Аэро;

- Атран;

- БайкалБанк;

- Банк Москвы;

- Банк Бизнес для Бизнеса;

- Банк Верхеволжский;

- Газпром Банк;

- Генбанк;

- Глобус;

- Джаст Банк;

- Банк Инвестиционный капитал;

- Инвесттрастбанк;

- Инустриальный сберегательный банк;

- К2 банк;

- Краснодарский краевой инвестиционный банк;

- Маст-Банк;

- Маршал Капитал Партнерз;

- Акционерный банк Первомайский;

- Банк Россия;

- Российский национальный коммерческий Банк;

- Банк Рублев;

- Банк Северный морской путь;

- Банк Северный кредит;

- Российский сельскохозяйственный банк;

- Смартбанк;

- Банк Смолевич;

- Спарк;

- Банк Таатта;

- Тальменка-банк;

- Темпбанк;

- ФИА-Банк;

- Банк Финансовый стандарт;

Большинство - это те, кто работает в анексированном Крыму. Есть уже обанкротившийся банк Смолевич, который работал в Крыму.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
ПАТ "Фінанси та Кредит" віднесено до категорії неплатоспроможних

Відповідно до вимог статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" 17 вересня 2015 року Правління Національного банку України прийняло постанову № 612 "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Банк "Фінанси та Кредит" до категорії неплатоспроможних".
http://bank.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=21722548&cat_id=55838
 
Реєстрація
28.07.13
Місто
Харків
ПАТ "Національні інвестиції" віднесено до категорії неплатоспроможних



Національний банк України прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства "Національні інвестиції" до категорії неплатоспроможних. Про це йдеться в постанові Правління Національного банку від 17 вересня 2015 року № 613.

Непрозорість цілої низки операцій банку та стрімке суттєве скорочення ліквідних коштів стали причиною віднесення його до категорії проблемних та введення в банк куратора.

Після цього було встановлено факти невідображення ПАТ "Національні інвестиції" у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. Через це, згідно з пунктом 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність" Національний банк України зобов’язаний прийняти рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних.

За словами першого заступника Голови Національного банку Олександра Писарука, банки з непрозорою структурою власності найчастіше потрапляють до ФГВФО саме через проведення ризикових та непрозорих операцій, які в результаті приводять до втрати ліквідності.

Національний банк з особливою увагою відслідковує операції банків з непрозорою структурою власності. Крім того, варто зазначити, що Фонд гарантування вкладів може визнати нікчемними операції банку, якщо буде доведено, що вони спричинили погіршення фінансового стану установи або настання її неплатоспроможності.
 

Tsa

Відсутній
Реєстрація
30.10.08
Місто
КИЇВ
Телефон
MI 8, Note 5, Droid X2
ФіК має тимчасову адміністрацію...
 

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Реєстрація
07.05.15
Місто
Киев
Проблемы огромные у Финансы и кредит. Они выступали банком-корреспондентом для свифта, в результате у них зависла немалая сумма нашей фирмы (сегодня пошел 6й день). На все вопросы отвечают: пусть ваш директор приедет к нашему и обсудит эту ситуацию.

У меня похожая ситуация с Надрой была. Деньги висят до сих пор, суды идут, а денег нет :dash1:
 
  • Like
Реакції: Tsa

СЛон

коментатор
Реєстрація
17.02.12
Місто
Київ та передмістя
Телефон
nokia+sony
Чёртов безсовестный ФиК ещё весной бакс продавал на "финансах" по заниженной цене на депозит. Звонил уточнить что за развод.
Так Шлюха по телефону так сладко стелила и обещала фсё вовремя отдать и с %-ми. На мой скепсис возмущалась типа это деза и происки конкурентов, что ФиКу плохо...
во "люди" "работают"... ещё и женщина... ппц вообще... полностью недоразвитое...
 

SerP

@serhii13serp (tlg)
Реєстрація
06.05.09
Місто
Одесса-мама
Телефон
Xiaomi Redmi 3
Слон, ты чего? они уже весной мутили с выдачей даже % по вкладам...
 
  • Like
Реакції: Tsa
Реєстрація
15.01.14
Місто
Киев
Чёртов безсовестный ФиК ещё весной бакс продавал на "финансах" по заниженной цене на депозит. Звонил уточнить что за развод.
Так Шлюха по телефону так сладко стелила и обещала фсё вовремя отдать и с %-ми. На мой скепсис возмущалась типа это деза и происки конкурентов, что ФиКу плохо...
во "люди" "работают"... ещё и женщина... ппц вообще... полностью недоразвитое...

Всем все платится! (с)
 
Статус
The first post in this thread is a WikiPost, and can be edited by anyone with the appropriate permissions.
Зверху