Відпочинок за кордоном

  • Автор теми sts7
  • Дата створення
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
По поводу 24 часов - хамство. Хотя чего среднестатистическому австралийскому путешественнику делать в Польше - большой вопрос.
Как что? Случайно вместо Австралии в приложении покупки билетов выбрал Австрию. При подлёте к Австрии испортилась погода и пришлось сесть в Варшаве. Элементарно же :D
Посидь на карантині 10 днів, а потім шуруй в свою Австралію :)
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Уряд Італії продовжив до 31 березня надзвичайний стан, запроваджений минулого року у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє The Guardian.

Надзвичайний стан, запроваджений у січні минулого року, дає центральній владі більші повноваження, полегшуючи бюрократичні процедури. Термін його дії спливав наприкінці грудня.

МОЗ країни також ухвалив рішення, згідно з яким з 16 грудня до 31 січня усі, хто приїжджає до Італії з країн ЄС, мають проходити COVID-тест. Ця вимога вже діє для багатьох країн, що не входять до ЄС.

Ті, хто не був вакцинований від коронавірусу, мають проходити п’ятиденний карантин після прибуття.

З лютого 2020 року в Італії зареєстровано 135 049 смертей, пов’язаних з коронавірусом.Це другий за величиною показник серед країн Європи та дев’ятий у світі.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Громадяни, які прибувають до Польщі, з 15 грудня, крім сертифікату про вакцинацію, мають надати також негативні результати тесту польською або англійською мовою.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

"З 15 грудня вступають в силу зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України). Під час перетинання кордону, крім сертифіката про вакцинацію, громадяни мають надати результати негативного діагностичного тесту SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше, ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли цей тест було зроблено", - йдеться в повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що ця вимога не стосується учнів, які навчаються на території Польщі чи в сусідній країні; опікунів, котрі їх супроводжують; дітей, які відвідують дитячі садочки на території Польщі та сусідніх держав у супроводі опікунів.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У зв'язку з поширенням штаму коронавірусу "Омікрон" уряд Італії з 16 грудня вніс Україну до переліку країн списку Е, що передбачає заборону на необов’язкові поїздки, у тому числі - туристичні.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ України на своєму ресурсі tripadvisor.mfa.gov.ua.

Виняток становлять громадяни України, які мають посвідку на проживання в Італії, або ті громадяни, хто в’їжджає в країну з підтверджених мотивів роботи, навчання, лікування або абсолютної необхідності.

В окремих випадках, за рішенням італійських компетентних органів та за наявності аргументованих підстав, може бути дозволений в’їзд до країни осіб, які мають підтверджені та стабільні особисті стосунки з громадянами Італії.

При в’їзді громадянам України із зазначених вище категорій необхідно: заповнити до прибуття он-лайн форму санітарного контролю Passenger Locator Form; пред’явити довідку (сертифікат) про негативний результат молекулярного тестування (зроблений не більше ніж за 72 години до приїзду) або експрес-тестування на Covid-19 (зроблений не більше ніж за 24 години до приїзду); активувати процедури нагляду за здоров’ям у медичних установах відповідно до території проживання та пройти 10 днів самоізоляції, по закінченню якої провести повторне тестування для підтвердження негативного результату (молекулярний або експрес-тест).

При цьому заборонено в’їжджати до Італії громадянам, які протягом останніх 14-ти днів проживали або перебували транзитом у ПАР, Лесото, Ботсвані, Зімбабве, Малаві, Мозамбіку, Намібії та Есватіні.

Обмеження діятимуть до 31 січня 2022 року.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Швеція обмежить сполучення із сусідніми країнами та запровадить посилені обмеження всередині країни через збільшення кількості хворих на COVID-19.

Про це повідомив уряд країни у четвер, передає Reuters.

Зазначається, що Швеція обмежить сполучення з Норвегією та Фінляндією, які лишалися останніми країнами, громадянам яких не потрібен був COVID-сертифікат, щоб потрапити до країни. Сертифікат вимагатимуть з 21 грудня.

Уряд Швеції також попереджає, що з наступного тижня будуть запроваджені нові, більш суворі карантинні обмеження всередині країни. Це відбудеться після оприлюднення звіту Національної служби охорони здоров’я Швеції.

"Новий варіант вірусу Omicron ускладнює прогнозування розвитку подій. У Швеції ми знаходимося у відносно кращому становищі, але навіть тут інфекції та навантаження на систему охорони здоров’я збільшуються", - сказала на пресконференції міністр охорони здоров’я Лена Галленгрен.

Останніми днями у Швеції спостерігається стрибок нових випадків зараження, хоча цей показник залишається на рівні нижче більшості європейських країн. У четвер у Швеції повідомили про 4022 нових заражень, що менше, ніж напередодні. Втім це одне з найвищих щоденних прирістів з пізньої весни.

У Швеції з населенням близько 10 мільйонів зараз понад 500 пацієнтів, які потребують лікування від COVID-19, 79 з яких перебувають у відділенні інтенсивної терапії.
 

GLOOMER

Заблокирован
Реєстрація
02.10.08
Місто
Полтава
что-то не везет в последние дни, за пару часов лира укрепилась на 30% :(
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев

GLOOMER

Заблокирован
Реєстрація
02.10.08
Місто
Полтава
за пару часов лира укрепилась на 30%
А толку, турки все в цены на отели в евро выставляют.
Это пакетники что ли ? Сорри, о Них не подумал ибо всегда самостоятельно организовываем, да и без отелей там есть на что потратить деньги и привезти в Украину. Сетевые международные сети имеют цены как в евро так и в лирах, так что толк все таки есть и был ...
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
турки все в цены на отели в евро выставляют
Иногда, если есть терминал "в валюте" (и в этой же валюте карта), турки делают скидку (это о всяких базарчиках/магазинчиках/услугах/развлечениях). Или франклином перед носом помахать))) Но в основном, рассчитываться в лирах гривневой картой будет выгоднее, чем в валюте/валютной.
Но это нужно знать курсы и уметь быстро прикинуть разницы.
 

dima1

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
30.09.08
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
Но это нужно знать курсы и уметь быстро прикинуть разницы.
Или же нужно нормально зарабатывать чтобы не прикидывать в голове курсы при каждой покупке и в итоге за отпуск сэкономить 50-100 евро.
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Так у нас же теж із січня буде третя, щойно "мадейра" закінчиться і "корону" завезуть
 
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
Австрию теперь либо 3 дозы либо 2 + ПЦР
Стран с требованием 2+ПЦР в Европе уже куча. Вон из последних Нидерланды, например, с завтрашнего дня. Это де-факто станет стандартом в ближайшее время.
 

roleme

спостерігач
Реєстрація
13.07.08
Місто
Польща
Телефон
iPhone 12
Австрию теперь либо 3 дозы либо 2 + ПЦР
Стран с требованием 2+ПЦР в Европе уже куча. Вон из последних Нидерланды, например, с завтрашнего дня. Это де-факто станет стандартом в ближайшее время.
Австрия первая в новостях всплыла. В Нидерландах тест нужен только для прибывающих из-за внешнего периметра и к тому же можно антиген тест
А вот в Австрии только ПЦР и вроде бы как даже для поездок внутри Шенген.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
В Австрии еще и маска обьязательно должна быть FFP2, без нее даже в самолет не пустят (на паспортном еще сертификат вакцинации в Дие смотрели но не сканили, смотрели именно какая вакцина и когда вторая доза была). Так же летел с Вены в Италию при посадке в самолет у всех обязательно проверяли ПЦР (на вакцину было пофиг), без него не пускали в самолет. В Италии никто ничего не проверял (рейс с шенгена). Но в самой Италии в большинстве кафе и ресторанов сканировали QR-код в Дие, так же иногда проверки в метрои на вокзалах (сканят гринпасы)
 
Останнє редагування:
Зверху