Вопросы безопасности / слежки / контроля в Интернете

Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
ПотапаПапа, Я логики не вижу. Лежала себе база кучу времени, теперь в офис омбудсмена наконец-то наняли каких-то детей, умеющих пользоваться гуглом и они ничего умнее не придумали, как закрыть нам же доступ к этой базе. Т.е. запоребриком смогут посмотреть мою прописку и дату рождения, а я не смогу.
 
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
думаю, далі слів діло не піде
Если Вы знаете о каком сайте речь, то можете сами убедиться, что владельцы сайта не стали особо заморачиваться и провоцировать вышеупомянутых идиотов, просто поставили на сайте ошибку 404 при заходе с территории Украины. Из любой другой страны доступ к базе работает как и раньше.
 

RifleR

👻👻👻
Реєстрація
14.03.09
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Если Вы знаете о каком сайте речь
Я знаю, про який сайт йдеться і ще пару тижнів тому вільно заходив на нього. Зараз перевірив - так, видно, адміни стежать за інфополем України (або до них прийшов запит від правоохоронних органів) і тепер з українських ІР видає 404. Ну ок, в крайньому випадку можна скористатися ВПН. Як і з будь-яким іншим сайтом, по тій чи іншій причині недоступним з території нашої країни.
 
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
Tsarsky, Или наберите в гугле номерорг или ознакомьтесь с
 

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Реєстрація
12.06.17
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
Індекс захисту персональних даних-2021
Мета дослідження Індекс захисту персональних даних — вивчити корпоративну політику підзвітності та прозорості провідних компаній приватного сектору в Україні на предмет дотримання ними цифрових прав людини в аспекті права на приватність та культури зберігання і розпорядження персональними даними користувачів.

В основі дослідження — прикладний аналіз і рейтингування на основі роботи з відкритими джерелами даних та офіційними відповідями від приватних компаній щодо їхньої політики приватності та захисту персональних даних. Етапи польового дослідження й аналізу охоплюють:

  • збирання інформації щодо корпоративної політики компаній з відкритих джерел, а саме — офіційних сайтів компаній приватного бізнесу;
  • створення та надсилання інформаційного запиту до компаній приватного бізнесу з уточненням щодо їхньої політики у сфері приватності;
  • розроблення анкети оцінювання отриманих даних, що передбачає класифікацію запитань відповідно до чотирьох категорій дослідження;
  • аналізування отриманих даних і виставлення оцінок відповідно до схваленої шкали оцінювання.
Команда проєкту сфокусувала свою увагу на вивченні чотирьох ключових аспектів корпоративної політики компаній приватного сектору:

  1. дотримання вимог чинного законодавства України про персональні дані;
  2. дотримання європейських стандартів щодо персональних даних;
  3. технологічні аспекти роботи сайту;
  4. зручність користування сайтом та інклюзивність.
Дослідження основане на загальнодоступних документах, що є у відкритому доступі на офіційних сайтах компаній. Доступ до цих документів може отримати будь-який користувач. Також дослідники вивчили технічні аспекти роботи офіційних сайтів компаній.

Щоб оцінити корпоративну політику компаній за визначеними категоріями, команда проєкту розробила оцінювальну анкету. Анкета містить 20 запитань. Експерти проєкту ставили оцінку в кожному з індикаторів, обираючи між трьома можливими оцінками:

  • оцінка «0» — інформації немає або ж вона недоступна / не виявлена, що вказує на ігнорування компанією цього питання / недотримання критерію захисту цифрових прав;
  • оцінка «0,5» — інформація неповна, що вказує на часткове розкриття компанією політики в конкретному аспекті / часткове дотримання критерію захисту цифрових прав;
  • оцінка «1» — інформація наявна, є вичерпною і зрозумілою для користувача / повне дотримання критерію захисту цифрових прав.
Оцінки за кожним індикатором виставляв один з експертів. Отримані результати за кожним індикатором затверджували другий і третій експерти. Результати корегували на основі отриманої інформації від компаній у відповідь на офіційний запит від ГО «Інтерньюз-Україна». Фінальні оцінки (бали) порівнювали між собою й виводили у відсоткове співвідношення (%) максимальної кількості балів, які могла набрати кожна з компаній.

eПід час першого дослідження Індексу захисту персональних даних 2021 команда проєкту дослідила сайти 20 великих приватних компаній в Україні у сфері телекомунікацій, надання послуг доступу до інтернету та онлайн-сервіси. До списку ввійшли такі компанії / бренди:

  1. ПрАТ «Київстар» — Kyivstar.ua
  2. ТОВ «Лайфселл» — Lifecell.ua
  3. ПрАТ «ВФ Україна» — Vodafone.ua
  4. ПРАТ «ДАТАГРУП» — DataGroup.ua
  5. ТОВ «ТРІОЛАН» — Triolan.com
  6. ТОВ «РОЗЕТКА.УА» — Rozetka.com.ua
  7. ТОВ «УАПРОМ» — Prom.ua
  8. ТОВ «ЄМАРКЕТ УКРАЇНА» / OLX Global BV — Olx.ua
  9. Український інтернет-холдинг ТОВ «Укрнет» — Ukr.net
  10. ТОВ «Нова Пошта» — NovaPoshta.ua
  11. ТОВ «КОМФІ ТРЕЙД» — Сomfy.ua
  12. ТОВ «ГК “ФОКСТРОТ”» — Foxtrot.ua
  13. ТОВ «ІД ЕЛЬДОРАДО» — Eldorado.ua
  14. ТОВ «ЗТ-ІНВЕСТ» — Citrus.ua
  15. ТОВ «АЛЛО» — Allo.ua
  16. MAKEUP GLOBAL/ТОВ «Мейкап» — Makeup.com.ua
  17. ТОВ «КАСТА ГРУП» — kasta.ua
  18. ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» — silpo.ua
  19. ТОВ «Заказ Юкрейн» — zakaz.ua
  20. ТОВ «ЛАНЕТ ТЕЛЕКОМ» — lanet.ua
Дослідження реалізувала ГО «Інтерньюз-Україна» за участю юристів та експертів з питань цифрових технологій. До робочої групи проєкту ввійшли Тетяна Авдєєва, Павло Бєлоусов, Лідія Волкова, Віталій Мороз, Аліна Правдиченко.
Лінк: https://uadigital.report
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
A: Вы не знаете, что двухфакторная аутенфикация бывает и без мобильного телефона ?
B: Да? А куда же тогда эсэмэски сласть?
C: ну расскажи, какой у тебя второй канал связи после интернета.
D: Фельдъегерь ДССЗІ. Первый и единственный.
 
Реєстрація
01.04.18
Місто
Киев
Потенциальная проблема. Может уже было, Но я столкнулся только сейчас

В последнее время увидел несколько уведомлений в Вайбере в стиле "Контакт Имя изменил свой номер телефона на 12345789. Хотите сохранить его новый номер?" При чем это люди, чей телефон я добавил в книгу ещё до появления Вайбера и с некоторыми даже ни разу и не переписывался!

Осознали потенциал проблемы? Некто может один раз узнать мой номер (да хоть слитые базы), сохранить себе в контакты,. А Вайбер на всю жизнь будет потчевать этих неизвестных тебе людей твоими изменениями основного номера телефона! БЕЗ ТВОЕГО ПОДТВЕРЖДЕНИЯ НА ПОДПИСКУ!
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Цікава інформація для фанатів гівнозборок і вареза

Про проблему Signal і неліцензійного ПЗ


Раджу моніторити сайт cip.gov.ua. Там публікують важливі новини з кібербезпеки, є корисні інструкції. Окремо рекомендую ознайомитися з гайдом «Чи зламали Signal та як убезпечити себе від ризиків».


Signal має мобільну версію і версію для ПК. Військові офіцери в штабах зазвичай користуються десктопами. І що роблять росіяни? Вони спеціально формують файли, які інфікують не мобільні пристрої, а саме ПК. І якщо один з офіцерів таки завантажив цей файл і став жертвою соціальної інженерії — росіяни отримують такий собі TeamViewer на увесь його компʼютер. Через Signal зараз передають багато важливих даних, бо він вважається максимально безпечним.


Також українці люблять завантажувати ПЗ без ліцензії. Якщо завантажуєш щось із невідомого ресурсу — це реальна загроза. Був випадок, коли росіяни виклали на одному з українських торентів «вінду», яку люди завантажували, деплоїли, а вона мала в собі імплант. Тож усі, хто її завантажив, автоматично були заражені. Ще одна ситуація: у нас є оператори дронів, коригувальники. Росіяни на торентах викладають pre-build версії відеоредакторів, які користувачі завантажували, потім створювали відео, заливали їх на YouTube. І ніхто серйозно не думав про антивіруси.


Загалом військовим бракує системного підходу, щоб антивіруси були на всіх компах. До речі, у Збройних силах України є спеціальний кіберцентр, на нього можна легко вийти і попросити видати на частину антивірус. І вони видадуть. Антивіруси — це базова кібергігієна, це свята справа й обов’язок кожного.

 

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
У меня будет странный вопрос... Вот в гугл-истории местоположений на картах рисуются синие линии "перемещений" телефона ну или девайса с позиционированием, в котором активен какой-то акк. Но бывает что-то типа такого как на картинке рисует. Что значит эта пунктирная линия? Она идет от моего дома к этой точке по какой-то дуге... Главное, что в одну дату у меня и у жены(хотя мы находились вместе и не выходили из дома) такие дуги нарисованы в разные места города.
 

Вкладення

  • chrome_1kbOnKHQhf.png
    chrome_1kbOnKHQhf.png
    56.8 КБ · Перегляди: 37
  • Like
Реакції: Inn@

SP777

I am a rumor
Реєстрація
09.03.09
Місто
Харьков
Телефон
Samsung S20 FE Snap

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
SP777, это 3-е марта 2022 года. Тогда в нашем микрорайоне видать побили базовые КС, очень редко сеть можно было поймать, а вот лайка и водафон работали. Чисто теоретически телефон мог словить каку-то дальнюю БС, но тут три вопроса.
1. Не так же далеко
2. Как я мог быть прицеплен к тому месту более 5-ти часов.
3. При чем здесь БС к местоположению.
 

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Я понял, что без предистории это все выглядит как бред... Жене позвонил мент, представился, чин-чинарем, ФИО дал, телефоны для проверки. Суть в том, что их интересовали люди, находившиеся в определенном месте в определенное время, типа могли видеть что-либо, что могло бы помочь следствию. А район, который их интересовал находится далековастенько от нашего дома и в тех краях мы не были наверно до середины прошлого(2023) года. На всякий случай я посмотрел историю местоположений, и именно 3-го марта история показала, что жена каким-то образом телепортировалась на 5 или 6 часов в тот район... Я собственно поэтому к БС и прицепился, полиция ведь "смотрела" по нахождению номера в зоне действия БС. А тут еще и спозиционировало туда же...
 
  • Like
Реакції: Inn@

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Реєстрація
19.06.20
Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
У меня будет странный вопрос... Вот в гугл-истории местоположений на картах рисуются синие линии "перемещений" телефона ну или девайса с позиционированием, в котором активен какой-то акк. Но бывает что-то типа такого как на картинке рисует. Что значит эта пунктирная линия? Она идет от моего дома к этой точке по какой-то дуге... Главное, что в одну дату у меня и у жены(хотя мы находились вместе и не выходили из дома) такие дуги нарисованы в разные места города.
Це так Андроїд здає?
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Це так Андроїд здає?
Так. За завмовчанням то і Андроід і гугл-карти на iOS історію пишуть. Відключається десь в налаштуваннях., де конкретно не пригадаю бо відключив роки 4 тому.
 

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
Це так Андроїд здає?
Это на любителя. Можно и выключить. Я же спецом не отключаю, помогает вспомнить кое-какие даты. Типа был где-то, но не помнишь когда. А так зырк - да вот же дата...
 
Реєстрація
19.06.20
Місто
Kyiv region
Телефон
iPhone
Це так Андроїд здає?
Так. За завмовчанням то і Андроід і гугл-карти на iOS історію пишуть. Відключається десь в налаштуваннях., де конкретно не пригадаю бо відключив роки 4 тому.
В мене вся історія виключена, що карти, що ютуб …
Post automatically merged:

Це так Андроїд здає?
Это на любителя. Можно и выключить. Я же спецом не отключаю, помогает вспомнить кое-какие даты. Типа был где-то, но не помнишь когда. А так зырк - да вот же дата...
То як вони визначили? Запит в Гугл? Чи мобільний оператор?
 
Зверху