Літаки, аеропорти, авіакомпанії

Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Україна, Великобританія, Канада та Швеція закликали Іран почати переговори про виплату компенсацій за збитий у 2020 році літак МАУ. В іншому випадку це питання буде вирішувати в рамках міжнародного права.

Про це повідомляється в спільній заяві Міжнародної групи з координації допомоги жертвам рейсу PS752, до якої входять представники чотирьох країн.

"Іранська сторона має до 5 січня 2022 року підтвердити свою готовність брати участь у переговорах з Координаційною групою, після чого нам доведеться дійти висновку, що подальші спроби домовитися про відшкодування з Іраном марні. Координаційній групі доведеться серйозно розглянути інші шляхи вирішення цього питання в рамках міжнародного права", - сказано в заяві.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Реконструкція злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Херсон», яка стартувала у вересні цього року, наближається до завершення. Будівельники вже завершили основну частину робіт, повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.

Спочатку відфрезерували старе зношене покриття. Нове зробили з трьох шарів: нижнього шару з дрібнозернистого асфальтобетону, армувального прошарку з композитного синтетичного матеріалу, який запобігатиме утворенню тріщин, та верхнього вирівнювального асфальтобетонного покриття.

«Для реалізації цього проєкту розробили спеціальний склад асфальтобетону, який забезпечить новому покриттю підвищену стійкість до деформацій», - пояснили в ОДА.

Роботи, які виконують за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», передбачали також продовження смуги до 2 600 метрів та розширення до 60 метрів.

«На цих ділянках було виконано демонтаж цементобетонних плит і комплекс земляних робіт, влаштування підстильного шару з піску, влаштування роздільного прошарку з геотекстилю, влаштування шарів основи зі щебенево-піщаної суміші С-5 та чорного щебеню, влаштування нижнього шару покриття із крупнозернистого асфальтобетону завтовшки 10 см та 8 см верхнього шару з дрібнозернистого асфальтобетону», - інформує обласна адміністрація.

Над проєктом працювали 120 фахівців і 100 одиниць спецтехніки.

Нова відремонтована і подовжена злітна смуга зможе приймати сучасні пасажирські літаки Boeing 737 – 800, 900, Airbus 321, що збільшить пасажиропотік.

Наразі в Херсонському аеропорті укладають покриття на смугах знепиленя і починають наносити розмітку.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Спеціальний авіаційний загін оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС і завод "Антонов" у п'ятницю, 17 грудня, підписали контракт на виготовлення пожежного літака Ан-32П.

Церемонія підписання контракту транслювалась у фейсбуці Міністерства внутрішніх справ.

"Сьогодні ми підписуємо меморандум з заводом "Антонов" і контракт на літак Ан-32П, над яким буде вестися робота. Я впевнений, що літак буде служити українській авіації", - заявив з цього приводу міністр Денис Монастирський.
 
Реєстрація
22.01.16
Місто
Тарасівка, Боярська ОТГ
Схоже хтось не хоче літати за вовині фантіки.
Всё оказалось прозаичнее, не успели получить третий лизинговый борт.
Ну так, а двома іншими куди вони літають?
Запоріжжя - Київ,
Київ - Львів,
Львів - Харків
 
  • Sad
Реакції: idea
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
згідно попередніх даних, серед минулого тижня придбав квитки на візз, а сьогодні вони на 20 євро дешевші :(
У них же нема програми, щоб повернути різницю?
І чому це у пт квитки дешевші ніж у середу?
 
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
У них же нема програми, щоб повернути різницю?
Звісно немає:( А рейс буде виконуватись, чи є шанс що відмінять?
І чому це у пт квитки дешевші ніж у середу?
Візз з Раяном не працюють по стандартних схемах, які написані в інтернетах. Треба було брати у вівторок 14го :)
 

GLOOMER

Заблокирован
Реєстрація
02.10.08
Місто
Полтава
И много начитался, что они немного парализованне на мозг. То в аэропорту пилот не пускает, то для регистрации 3х рейсов всего одна стойка в аэропорту
за последний месяц + 4 рейса ними, никаких претензий, без придирок к ручной клади :)
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
  • Angry
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
 
Реєстрація
06.08.16
Місто
Киев
что за сайт? не хотелось бы тоже попасть на черта.
Вот кстати наткнулся на знакомую эмблемку, там чувак также лоханулся заказав через этот агрегатор
Не в последнюю очередь это вина майтрипа, что он не сообщил об отмене, а/к почти никогда не информируют конечного клиента об отмене если билеты не куплены напрямую, это задача турагента или агрегатора.

Кому в последнее время скайап отменял рейсы, они легко возвращают деньги или надо будет бодаться? они писали что все сливают фантиками на личный кабинет, но по запросу вроде как можно сделать рефанд на карту. https://skyup.aero/ru/news/skyup-on...nnya-koshtiv-za-kvitki-na-skasovani-rejsi_205
Но это в 2020 они писали, а как обстоит ситуация сейчас?
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
На таком танкере только по приборам и летать, чай не блондинки за штурвалом
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Sashkent, ну видимость то таке... Уже давно самолеты умеют садиться по приборам (и это уже давно не "по стрелочкам" радиомаяков VOR/DME, а более точные системы навигации ILS и GPS) и даже в режиме автопилота. Главное, чтобы по ветру и сцеплению с полосой в нормы уложиться, да грозы над аэродромом не было. Хотя, с другой стороны, "Мрия" построен в конце 80х... Может у него и нет всех современных систем навигации на борту, хотя ILS это уже стандарт.
PS. Перед заходом на посадку пилот обязан принять решение о безопасности такого захода, в противном случае - уйти на второй круг или даже на запасной аэродром. Даже если до полосы остались считанные метры, но самолет не стабилизирован - это повод для ухода на второй круг. Геройствовать в таких ситуациях мало кто из пилотов будет - себе дороже. При совке уход на второй круг считался ЧП и требовал разбора ситуации на ковре у начальства со всеми вытекающими, сегодня это вполне штатная ситуация. Безопасность прежде всего.
 
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
23.06.13
Місто
Хмельницкая область
Телефон
Motorola Edge 30 Neo
Есть ютуб канал командира корабля. Так вот там он сказал что условия были хоть и сложные, но не критичные и допускали посадку, тоесть они не были ниже метеминимума. А наши журналисты как всегда слегонца приукрасили.
vlad_g, Мрия недавно прошла полную модернизацию и у все у нее стоит что необходимо.
 
Зверху