Некролог

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Помер режисер "нової французької хвилі" Жан-Люк Годар
Фільми Годара започаткували новий спосіб кіновиробництва.



У віці 91 року помер режисер Жан-Люк Годар – один із основоположників "французької нової хвилі". Про це з посиланням на газету Liberation пише Reuters.

Фільми Годара започаткували новий спосіб кіновиробництва – специфічну роботу з ручною камерою, переходами та екзистенційними діалогами.

У 60-х роках у центрі творчості режисера і його однодумців була бунтівна молодь. Він досліджував молодіжні протести в філософському, політичному й соціологічному аспектах.

У 2011 році отримав "Оскар" за внесок у кінематограф, у 2014-му – приз Каннського кінофестивалю. Мав також нагороди Берлінського кінофестивалю. Зняв понад 120 стрічок, зокрема з акторами Жаном-Полем Бельмондо, Анною Каріною (яка була дружиною Годара) та Бріджит Бардо.

У 2018 році Годар на знак незгоди з увʼязненням українського режисера Олега Сенцова відмовився приїхати до російського Ермітажу.

Протягом життя режисер був у центрі кількох антисемітських скандалів. У 2010-му низка ізраїльських і американських видань закликали Американську кіноакадемію не вручати "Оскар" Годару за його порівняння Ізраїлю з нацистською Німеччиною і підтримку Палестини. Годар неодноразово робив образливі висловлювання на адресу євреїв.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Умер главный редактор любимой газетенки путина "Комсомольская правда" владимир сунгоркин

Как пишут в руснявых СМИ, заслуженный пропагандон исдох в возрасте 68 лет, а причиной отрицательного рождения стал инсульт.

Напомним, что издание активно принимало участие в разжигании войны против Украины, а также отличилось пропагандистами Стешином и Коцом, которые призывали к насилию и массовым убийствам украинцев.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Радянський і російський співак Борис Моїсеєв помер у віці 68 років.
Джерело: "РИА Новости" з посиланням на його артдиректора Сергія Гороха
Деталі: Російські ЗМІ повідомляють із посиланням на Гороха, що Мойсеєв "помер о 2 годині".
При цьому причини смерті не уточнюються.
Довідка: Мойсеєв народився 1954 року в Білоруській РСР у жіночій виправній колонії в Могильові, його мати Геня Мойсес була політв'язнем. Ріс без батька.
Естрадний співак, танцівник, хореограф, заслужений артист Росії.
Згідно з даними з відкритих джерел, 2010 року артист пережив інсульт. Другий - у 2015 році.
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
В Твітерах та Телеграмах (ось наприклад) розганяють, ніби гундяєва вже чорти дрючать. Офіційно ніде ніякої інформації. Гадаю, буде як із жиріком - лежатиме, чекатиме зручного часу
 

goga

Звичайний свинорил
Реєстрація
25.10.09
Місто
Одеса
В Твітерах та Телеграмах (ось наприклад) розганяють, ніби гундяєва вже чорти дрючать. Офіційно ніде ніякої інформації. Гадаю, буде як із жиріком - лежатиме, чекатиме зручного часу
Офіційної інформації нема, але надія є
https://df.news/2022/10/09/u-merezhi-aktyvno-obhovoriuiut-smert-patriarkha-rpts/
 

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Першотравенськ (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+

Классик. И возмутитель спокойствия и нравов.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Андрій Охрімович народився 22 квітня 1957 року в місті Дубно на Рівненщині. Закінчив Київський університет їм. Т.Шевченка за спеціальністю «журналістика». Після університету працював у друкованих ЗМІ: «Голос України», «Дзеркало тижня», багатотиражка «Київський політехнік», журнали «Ранок», «Всесвіт» тощо.
У 1990-х прийшов на «Радіо Свобода», де створив низку авторських проєктів. У 2004-му почав працювати на Першому національному. Був одним із засновників, а згодом автором та ведучим історичного проєкту «Далі буде». Після того, як цю програму нове керівництво Першого вирішило закрити, започаткував на 5 каналі авторський проєкт «Машина часу».
Влітку 2014 року у Охрімовича стався інсульт, після чого він тривалий час проходив реабілітацію.
 

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Реєстрація
14.02.08
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Це той випадок, де тре бачити тіло)
 
Зверху