Про це теж частково писав, в основному на сніданок їм яйця, в обід та на вечерю в якості гарніру кашу гречану/булгур/рис/макарони з твердих сортів іноді перлову кашу, ну і мʼясо або рибу, ввечері іноді 5 відсотковий кисломолочний сир він же творог. В обід замість такого набору можу їсти суп або борщ.
Отже виходячи з характеру дієти, можу запропонувати покращення та виділити потенційні проблеми.
1) Вуглеводи мають бути на сніданок та обід, і бажано не мати їх на вечерю. У вас виходить сніданок без вуглеводів і вечеря з ними.
1.1) Вечеря в ідеалі має бути білки + овочі
2) Нагон на рис вважаю сильно перебільшеним, типу так інші крупи трохи краще, але глобально - я худ на рисі так само як на гречці. Особисто я не дуже шаную макарони в плані схуднення, бо їх калорійність на грам вареного продукту вище ніж у будь-якої крупи, отже вистачає особисто мені аналогічної порції макаронів на менший термін.
2.1) Це не означає що треба щось із цього виключати, але загалом я б в 4х прийомах їжі з 5 їв вівсянку, гречку, булгур, перловку і в на той один залишав будь-що з інших круп чи макарони твердих сортів по душі.
3) М'ясо варто обирати жирністю до 10%, рибу можна жирніше, але в дні жирної риби(якщо вони часто) - різати жири з інших джерел. Жири потрібні, але бажано надавати перевагу рибним або рослинним.
4) Суп чи борщ, як обід - погана ідея. Калорійність прийому їжі виходить меншою ніж треба, або якщо люди наминають з ними пристойно хліба, то отримують порцію швидких вуглеводів. В обох випадках голод настає значно швидше вечері і провокує зриви і піджирання. Рідкі страви можна їсти, але варто зважати на те щоб калорійність прийому не відрізнялась від середньої для такого прийому їжі, отже варто додавати до них або ще якусь страву, або планувати перекус перед вечерею.
Приклад мого денного раціону на +-1800ккал, 115 білків, 160 вуглеводів, 80 жирів(вага круп в сухому вигляді)
Сніданок: 80г вівсянки, 2 яйця, шматок сиру, капучіно
Обід: капучіно, 100г гречки, 200-250г м'яса/курки у різних варіаціях жирністю до 10%, салат - роблю велику миску на обід+вечерю але на миску незалежно від розміру тільки ложка олівкової чи сонячникової олії, іноді столову ложку сметани з верхом, залежно від салату
Вечеря: Вечеря 200-250 грам мяса + салат(фактично обід без гречки і кави, зазвичай інше м'ясо для різноманітності).
Змінні і ньюанси:
- цукор не вживаю для чая чи кави є підсолоджувач
- Сніданок обід залежно від настрою можу розділяти на 2 прийоми з інтервалом +-2 години.
- На вечерю впринципі можна втовкти і кисломолочний сир з кефіром
- Той же сніданок успішно міняється наприклад на подвійний макмафін з яйцем коли хочеться гидоти(і тут треба одразу бути морально готовим що зголоднієш раніше і треба буде потерпіти на чайку). Або наприклад на шакшуку з бейгом(чисто бублик без начинки) - тут якщо додати достатньо помідорів і перцю ситості вистачить дай боже, але готувати зайобисто.
- фрукти, солодощі та інше за умови що на їх обсяш зменшується калорійність обіду чи сніданку вкрай бажано приймати до обіду(як прийому їжі).
- купа овочів зелені за обідом і вечерею мають мінімум калорій, непогано подовжують відчуття ситості і загалом корисні для організму.