Лікуємося разом

Реєстрація
12.12.10
Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Почитай про чорний та бурий сорти риса.
а шо, есть такие сорта риса? :oops:
Post automatically merged:

Sanic, а про борщ мне тоже почитать?
Нарцисизм взяв гору, читай що забажаєш, ти ж найрозумніший на форумі.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Sanic, ты ж хотел меня десятилетней давности :B Шо ж такое?Всё как ты хотел - я постарался (ради твоей просьбы, кстати) раписать свою точку зрения. С жёстким юмором, как обычно. :B Просто тебя эта тема серьёзно цепляет - вот ты и кипятишься ;):)
 
Реєстрація
12.12.10
Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
Sanic, а про борщ мне тоже почитать? Яка тут найсмішніша частина, чи де тут жарт? Чого мені напрягатись? Ти казав що будеш відповідати на мої питання, я тебе запитав меню на тиждень з грамовкою, ти мені написав навідчепись про овсянку з вареним м'ясом. І що рис не дуже, яка мені з цього користь хз. Або твої жарт вже не такі смішні, або я втратив почуття гумору.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
Реєстрація
12.12.10
Місто
Київ
Телефон
RN15pro+ КС ВР оптим
[QUOTE="ПотапаПапа, post: 2153673, member:
рис - очень калорийный продукт
[/QUOTE]
Огляд від ШІ


+8
Калорийность риса в сравнении с другими кашами значительно варьируется в зависимости от сорта и способа приготовления, но в целом, рис, особенно белый, часто имеет более высокую калорийность, чем гречка или овсянка.
Сравнение калорийности:
Рис:
В 100 граммах сухого белого риса около 360 ккал, в то время как в вареном рисе калорийность значительно ниже из-за поглощения воды. Например, вареный бурый рис может содержать около 122 ккал, а белый - 120 ккал. Пропаренный рис, благодаря обработке паром, имеет более низкий гликемический индекс и калорийность.
Гречка:
В 100 граммах сухой гречки около 330 ккал, а в вареном виде, как и рис, она становится менее калорийной. В 100 г вареной гречки около 155 ккал.
Овсянка:
Калорийность овсянки в сухом виде около 389 ккал на 100 грамм, а в вареном виде, в зависимости от добавок и способа приготовления, может варьироваться.
Пшено:
100 грамм сухого пшена содержит около 350 ккал.
Кукурузная каша:
В 100 граммах сухого кукурузного пшена около 340 ккал.
Факторы, влияющие на калорийность:
Сорт риса:
Белый рис, как правило, калорийнее бурого и дикого.
Способ приготовления:
Вареный рис менее калорийный, чем сырой, из-за поглощения воды.
Добавки:
Добавление масла, молока или других ингредиентов увеличивает калорийность каши.
Вывод:
В целом, рис, особенно белый, может быть более калорийным, чем гречка или овсянка, но это зависит от конкретного сорта и способа приготовления. При выборе каши для диеты или здорового питания важно учитывать калорийность, но также обращать внимание на питательную ценность, содержание клетчатки, витаминов и минералов
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Про це теж частково писав, в основному на сніданок їм яйця, в обід та на вечерю в якості гарніру кашу гречану/булгур/рис/макарони з твердих сортів іноді перлову кашу, ну і мʼясо або рибу, ввечері іноді 5 відсотковий кисломолочний сир він же творог. В обід замість такого набору можу їсти суп або борщ.
Отже виходячи з характеру дієти, можу запропонувати покращення та виділити потенційні проблеми.
1) Вуглеводи мають бути на сніданок та обід, і бажано не мати їх на вечерю. У вас виходить сніданок без вуглеводів і вечеря з ними.
1.1) Вечеря в ідеалі має бути білки + овочі
2) Нагон на рис вважаю сильно перебільшеним, типу так інші крупи трохи краще, але глобально - я худ на рисі так само як на гречці. Особисто я не дуже шаную макарони в плані схуднення, бо їх калорійність на грам вареного продукту вище ніж у будь-якої крупи, отже вистачає особисто мені аналогічної порції макаронів на менший термін.
2.1) Це не означає що треба щось із цього виключати, але загалом я б в 4х прийомах їжі з 5 їв вівсянку, гречку, булгур, перловку і в на той один залишав будь-що з інших круп чи макарони твердих сортів по душі.
3) М'ясо варто обирати жирністю до 10%, рибу можна жирніше, але в дні жирної риби(якщо вони часто) - різати жири з інших джерел. Жири потрібні, але бажано надавати перевагу рибним або рослинним.
4) Суп чи борщ, як обід - погана ідея. Калорійність прийому їжі виходить меншою ніж треба, або якщо люди наминають з ними пристойно хліба, то отримують порцію швидких вуглеводів. В обох випадках голод настає значно швидше вечері і провокує зриви і піджирання. Рідкі страви можна їсти, але варто зважати на те щоб калорійність прийому не відрізнялась від середньої для такого прийому їжі, отже варто додавати до них або ще якусь страву, або планувати перекус перед вечерею.

Приклад мого денного раціону на +-1800ккал, 115 білків, 160 вуглеводів, 80 жирів(вага круп в сухому вигляді)
Сніданок: 80г вівсянки, 2 яйця, шматок сиру, капучіно
Обід: капучіно, 100г гречки, 200-250г м'яса/курки у різних варіаціях жирністю до 10%, салат - роблю велику миску на обід+вечерю але на миску незалежно від розміру тільки ложка олівкової чи сонячникової олії, іноді столову ложку сметани з верхом, залежно від салату
Вечеря: Вечеря 200-250 грам мяса + салат(фактично обід без гречки і кави, зазвичай інше м'ясо для різноманітності).

Змінні і ньюанси:
- цукор не вживаю для чая чи кави є підсолоджувач
- Сніданок обід залежно від настрою можу розділяти на 2 прийоми з інтервалом +-2 години.
- На вечерю впринципі можна втовкти і кисломолочний сир з кефіром
- Той же сніданок успішно міняється наприклад на подвійний макмафін з яйцем коли хочеться гидоти(і тут треба одразу бути морально готовим що зголоднієш раніше і треба буде потерпіти на чайку). Або наприклад на шакшуку з бейгом(чисто бублик без начинки) - тут якщо додати достатньо помідорів і перцю ситості вистачить дай боже, але готувати зайобисто.
- фрукти, солодощі та інше за умови що на їх обсяш зменшується калорійність обіду чи сніданку вкрай бажано приймати до обіду(як прийому їжі).
- купа овочів зелені за обідом і вечерею мають мінімум калорій, непогано подовжують відчуття ситості і загалом корисні для організму.
 
Реєстрація
17.02.20
Місто
Київ
Телефон
Poco m4 pro 5g
Накуа жерти м'ясо на ніч? Хтось гарує молотом весь день, може?
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
@Дюрі-бачі, це погані харчові звички у сім"ї, які ти вважаєш нормою, якщо є добрі друзі, то попитай у них як вони харчуються до дрібних деталей типу перекусів чи напоїв.
100% Я це чудово знаю і десь з 15 років борюсь зі звичками. Після того маса +/- стабілізувалась, але іноді бувають суттєві набори маси, наприклад коли машина збила і лежав в гіпсах, або коли бухаю (зокрема від Різдва до Старого Нового року чи в період сесії і участі в різних комісіях) які потім доводиться скидувати...
Деяких звичок вдалося позбутись дуже легко, зокрема замінити компоти на воду чи суттєво зменшити вживання олії (перестати жарити котлети, картоплю і т.д.), а є звички, яких позбутися не можу, зокрема їсти копчену свинину...
 
Останнє редагування:

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Реєстрація
29.01.14
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
yahoo, тихенько повземо в тему про харчі... :cool: Харе про наїдання харі... Я вже не можу... :cool: Зараз зроблю другий сніданок.
 
Зверху