Реєстрація
04.12.20
Місто
Одесса
А вот это - дичь! Т.к. далеко не каждый сможет успеть выбежать из остановки, разглядеть номер на движущемся автобусе, понять подходит ли этот автобус тебе и махнуть рукой.
Автобус должен ходить по расписанию, тогда не надо ничего разглядывать. В нужное время выходишь с остановки и машешь, если надо.

много чего должно быть, но...
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Суд в Лос-Анджелесе приговорил 46-летнего россиянина Сергея Очигаву, который в ноябре прилетел без билета, визы и загранпаспорта в США из Дании, к 93-м дням лишения свободы. Этот срок Очигава уже отбыл, находясь под арестом с первых чисел ноября.

Судья Джордж Ву также обязал Очигаву возместить авиакомпании SAS стоимость авиабилета на сумму более 2 170 долларов. В дальнейшем Очигаву должны передать американской иммиграционной службе для решения вопроса о депортации из страны.

За безбилетный проезд Сергею Очигаве, у которого есть также израильское гражданство, грозило до пяти лет тюрьмы. Федеральная прокуратура Центрального округа Калифорнии потребовала, чтобы обвиняемого приговорили к шести месяцам лишения свободы. Две бесплатно предоставленные Очигаве защитницы настаивали на уже отбытом сроке. В итоге судья Джордж Ву поддержал сторону защиты.

Адвокаты характеризовали Очигаву как "достойного, доброго, ответственного и отзывчивого" человека, ссылаясь при этом на ряд засекреченных документов, в том числе письма суду от его близких, передаёт Русская служба Би-би-си. Также, по словам защитниц, Очигава недавно пережил несколько личных трагедий.

Задержание Сергея Очигавы в международном аэропорту Лос-Анджелеса вызвало вопросы относительно того, как он ухитрился пробраться на международный рейс без билета и документов.

Из обнародованных судебных документов и видеозаписей следует, что 3 ноября прошлого года Очигава прибыл на метро в Копенгагенский аэропорт и проник в зону ограниченного доступа, вплотную пристроившись сзади к одному из пассажиров. Так ему удалось пройти через турникет. Очигава также изобразил жестами, что якобы сканирует посадочный талон или паспорт.

Полиция аэропорта, однако, обнаружила, что у Очигавы просрочена шенгенская виза, забрала у него российский и израильский паспорта и приказала не покидать терминал, пока она разбирается с визой. Безбилетник, тем не менее, сделал две попытки сесть на самолеты, вылетающие из Копенгагена в Бангкок и Лондон. Впоследствии он смог проскользнуть на рейс "Скандинавских авиалиний" в Лос-Анджелес. Члены экипажа вспоминали, что в полете он слонялся по салону и периодически усаживался на новые места.

На допросе после задержания в Соединённых Штатах Очигава заявил, что трое суток не спал и не может сосредоточиться, а также не помнит подробностей произошедшего в последние дни.

Издание "Осторожно, новости" писало со ссылкой на родственников, что Сергей Очигава уехал в Израиль после российского вторжения в Украину. За границей у него, как утверждается, начались проблемы со здоровьем и приступы тревожности. В публикации говорилось, что близкие надеялись на его освобождение в США и просили о содействии МИД Израиля.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
«Чернівецьке тролейбусне управління» на своєму сайті створило сторінку «Зайці», де публікує фото пасажирів, які не розрахувалися за проїзд в громадському транспорті. Наразі в рубриці розміщено вже чотири фото чернівчан. В комунальному підприємстві розповіли ZAXID.NET, що таку рубрику ввели, щоб підвищити відповідальність пасажирів.

«Оплата проїзду в громадському транспорті – це обов’язок пасажира. Своєю чергою перевізник зобов’язаний надати якісні послуги з перевезення пасажирів. На жаль, ми стикаємося з ситуаціями, коли пасажири користуються комунальним транспортом без оплати», – розповіли ZAXID.NET в Чернівецькому тролейбусному управлінні.
Фото пасажирів, які не заплатили, роблять контролери. Також паралельно таким людям намагаються виписати штраф за безготівковий проїзд, проте частіше люди просто втікають, так його і не заплативши. Тому в підприємстві вирішили виставляти фото на сайті. Жителів міста просять допомогти впізнати чернівчан, які безоплатно користувалися транспортом. Також в КП «Чернівецьке тролейбусне управління» зазначили, що наразі ніхто з порушників не звертався до них з проханням видалити фото та заплатити штраф.
©
 

monter

Україна понад усе!
Реєстрація
22.07.09
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
У змі заблюрюють фото злочинців і навіть кацапів, які вбивали у нас цивільних, а тут фото зайців :)
 

vlad_g

Старший ухилянт
Реєстрація
06.11.09
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
Перше, що бажано зробити у даному випадку, - звернутися до адміністрації сайту, на якому викладено фото із вимогою здійснити видалення усіх файлів, які порушують Ваші права. Ви можете зробити це, надіславши на електронну пошту сайту відповідну вимогу. Обов’язково зазначте посилання на такі фото/відео файли. А також зазначте, що розміщення цього контенту відбулось без отримання Вашого на це дозволу.
Саме тому таке розміщення є неправомірним, адже відбувається порушення ст. 32 Конституції України, у якій зазначено, що жодна особа не може зазнавати втручання в її особисте, сімейне життя, не дозволяється збирати, зберігати, використовувати та поширювати конфіденційну інформацію про особу без отримання на це її дозволу, окрім ситуацій, які визначені законом, і виключно з метою підтримки національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.
Також Вам бажано звернутись до поліції, подавши заяву про вчинення злочину. Оскільки подібні дії є незаконними, то передбачають настання кримінальної відповідальності, згідно зі ст. 182 Кримінального кодексу України. Зокрема, дана стаття вказує, що збирання, зберігання, використання, знищення, а також поширення конфіденційної інформації про особу є незаконними діями.
Також Ви маєте право звернутиь до суду із вимогою про видалення фото та відшкодування завданої моральної шкоди, обґрунтовуючи свою позицію на основі ст. 308 Цивільного кодексу України: фотографія, інші художні твори, на яких зображено фізичну особу, можуть бути публічно показані, відтворені, розповсюджені лише за згодою цієї особи. Для цього рекомендуємо Вам обов’язково зафіксувати факт появи фото на сайті, зробивши знімки екрану (скріншоти).
Отже, у Вашій ситуації не потрібно опускати руки, а необхідно вчинити низку дій для відновлення Ваших порушених прав:
1) обов’язково звернутися до адміністрації сайту, на якому фото було викладено;
2) подати заяву до поліції, щоб вплинути на порушника;
3) у випадку понесення суттєвих моральних страждань, матеріальних втрат є сенс звертатися до суду загальної юрисдикції для відшкодування завданих збитків.
 

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
проник в зону ограниченного доступа, вплотную пристроившись сзади к одному из пассажиров. Так ему удалось пройти через турникет. Очигава также изобразил жестами, что якобы сканирует посадочный талон или паспорт.
О, я так в метро проходив без жетона багато разiв)) Коли велика черга пасажирiв, то це непомiтно)
 
  • Sad
Реакції: idea

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
наразі ніхто з порушників не звертався до них з проханням видалити фото та заплатити штраф.

Ви бачили тих "зайців"? 😂 Точніше, зайчих? Та їм пофіг на сайти, на фото, на ваші інторнети і оце все...)))
 

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Реєстрація
06.11.11
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
Отже, у Вашій ситуації не потрібно опускати руки, а необхідно вчинити низку дій для відновлення Ваших порушених прав...
Т. е. лицо может пользоваться транспортом бесплатно, а при этом нарушить его права нельзя?.. Это уже наглость.
 

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black
Howl, по закону нельзя, если мы правовое государство.

За безквитковий проїзд передбачено адміністративну відповідальність за ст. 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП). Щодо міського транспорту — це штраф у двадцятикратному розмірі від вартості проїзду.
 
Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
На що не підеш щоб зекономити десятку за проїзд...
 
  • Like
Реакції: idea
Зверху