cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Але діють суворі правила роумінгу. Якщо пошукати такі ж правила є і для країн Європи. Зараз для України дуже солодкі умови. Але це тимчасово.
Пошукай. Усі обмеження що я знайшов, зводяться до 3 чи 4 місяців на рік, та ліміту на кількість переданих даних у роумінгу, десь у ГБ(наприклад 20Гб/міс), десь у % від пакетних (наприклад 80% від пакетного обсягу трафіку).
Тобто глобально не сильно відрізняються від поточних умов наших операторів.
На основании законодательства ЕС TELE2 оставляет за собой право применять ограничения на объем услуг при поездках в страны ЕС/ЕЭЗ, если в течение 4-х месяцев вы использовали пропорционально больше минут разговоров, SMS или данных в странах ЕС/ЕЭЗ, чем в Литва, или в случае, если вы не были в Литве как минимум 2 недели, пользовались услугами мобильной связи, а затем пользовались только услугами роуминга.
Эти ограничения могут также действовать, если одно и то же лицо использует несколько SIM-карт TELE2 для получения услуг роуминга или если вы проводите больше времени в странах ЕС/ЕЭЗ, чем в Литве. Дни использования клиентом услуг в странах ЕС/ЕЭЗ рассчитываются по фактическому подключению клиента к сети оператора связи, работающего в соответствующей стране. После того, как вышеуказанные случаи будут установлены, TELE2 предупредит вас о мошенническом использовании услуг за 14 дней. Если ситуация не изменится в течение 14 дней, после окончания периода предупреждения за дальнейшее пользование услугами связи TELE2 в странах ЕС/ЕЭЗ будет взиматься дополнительная плата в соответствии с действующими на тот момент оптовыми ценами на услуги регулируемого роуминга для частных лиц или бизнеса. клиенты.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
У Верховній раді зареєстрували законопроєкт №10265 про єдину роумінгову зону з Європейським Союзом, який передбачає унормування цієї процедури, що діє на тимчасовій основі після повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на картку законопроєкту на сайті парламенту.

Документ пропонує внести зміни до закону "Про електронні комунікації", доповнивши його визначенням спільної роумінгової зони України та ЄС та іншими пов’язаними поняттями.

Він також передбачає розширення повноважень національного регулятора електронних комунікацій (НКЕК) у плані звернень до постачальників електронних послуг і наглядом за їхньою діяльністю.

Серед іншого, НКЕК зможе встановлювати єдині граничні ставки на голосовий трафік у мережі зв'язку, що надходить із номерів ЄС або номерів України, які перебуватимуть в єдиній зоні роумінгу, відповідно до ставок, що діють в Євросоюзі.

"Це створить спільну роумінгову зону України та ЄС, що сприятиме вільному руху громадян України та ЄС на території спільної роумінгової зони та дасть змогу користуватися перевагами RLAH без необхідності вносити додаткову плату", – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Нині мільйони українців у ЄС спілкуються з рідними в Україні без переплат завдяки домовленості операторів у зв’язку з повномасштабним вторгненням Росії і виїздом значної кількості українців до країн Європи. Ця домовленість у липні 2023 року була продовжена ще на рік.

Паралельно ж триває приєднання України до єдиного роумінгу ЄС на постійній основі. У квітні 2023 року Комітет асоціації Україна-ЄС ухвалив пропозицію Єврокомісії про приєднання України до правил ЄС щодо роумінгу.
 
Зверху