Блокування російських інтернет-ресурсів в Україні

Жизнь после блокировки российских интернет-сервисов


  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    70
  • Опитування закрито .

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Реєстрація
02.03.08
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Порошенко заблокировал «Яндекс», «Одноклассники» и «ВКонтакте»

Указ президента Украины предусматривает заморозку активов компаний, а также запрет интернет-провайдерам предоставлять доступ к ресурсам «Яндекса» и Mail.ru Group

Комментарии
Первые официальные комментарии компаний под санкциями
Яндекс.Україна: заява Яндекса щодо рішення про санкції
Блог Яндекс.України сказав(ла):
Заява Яндекса щодо рішення про санкції
від 15:51 16 травня 2017 року

Яндекс розвиває свої сервіси для України з 2005 року. Більше 12 років ми робимо український пошук, карти українських міст, навігацію, освітні проекти та ще кілька десятків різних проектів. Весь цей час наша українська команда працює відповідно до законодавства України, вкладає всі свої сили у створення якісних продуктів.

На жаль, рішення про санкції стосується не лише нас. Це санкції проти 11 мільйонів українських користувачів, які щомісяця обирають наші сервіси, і проти тисяч українських організацій, які використовують наші технології та сервіси для розвитку своїх бізнесів. Бізнес групи компаній Яндекса, звичайно, дуже великий, і санкції на нього не вплинуть. Але ми вважаємо Україну важливою частиною нашої роботи і шкодуємо, що санкції зводять нанівець всі багаторічні зусилля нашої команди. Головний потерпілий від санкцій — це український користувач. Дуже шкода.
Mail.Ru Group: заявление Mail.Ru Group об ограничении работы на территории Украины
Пресс-релизы Mail.Ru Group сказав(ла):
Мы сообщаем о драматическом росте трафика самых популярных на территории Украины социальных сетей ВКонтакте и Одноклассники, а также почтового сервиса Mail.Ru, в первой половине сегодняшнего дня.

Мы с сожалением восприняли новость о политически мотивированном решении властей Украины запретить использование социальных сетей ВКонтакте, Одноклассники, и ресурсов Mail.Ru на территории своей страны. Это решение ударит прежде всего по самим пользователям – гражданам Украины. Около 25 миллионов жителей Украины общаются на блокируемых платформах со своими друзьями в Украине и во всем мире; теперь они будут лишены этих связей.

Мы убеждены, что в интернете нет границ. Мы никогда не участвовали в политике. Мы не нарушили ни один закон Украины. Все, что мы делаем и продолжим делать, это удобные сервисы.

Нашей многомиллионной аудитории на территории Украины мы хотим сказать, что в нашей работе ничего не изменится, мы будем продолжать предоставлять все сервисы нашим пользователям во всех странах, а существующие возможности специальных сервисов позволят продолжить использовать наши интернет-ресурсы. Интересы пользователей всегда были нашим приоритетом.

Наших сотрудников, партнеров и клиентов на территории Украины мы хотим заверить, что все обязательства Mail.Ru Group будут исполняться перед ними в полном объеме.

Поскольку доля украинского бизнеса в структуре выручки Mail.Ru Group незначительна, мы не видим причин для корректировки наших финансовых планов, и продолжим активно развиваться на рынке в различных направлениях.
VK Україна: відповідь
VK Україна сказав(ла):
від 15:29 16 травня 2017 року

VK — найпопулярніша соціальна мережа в Україні, щомісяця ресурс відвідують 16 мільйонів жителів країни. Українці вже десять років спілкуються зі своїми друзями й родичами, об'єднуються в спільноти за особистими та професійними інтересами, діляться фотографіями та думками.

Ми, Команда VK, завжди обходили політику стороною. Вважаємо, що інтернет не має кордонів. Ми захищали й захищатимемо інтереси всіх наших користувачів і партнерів.
Kaspersky Lab Ukraine: відповідь у ВК
Kaspersky Lab Ukraine сказав(ла):
від 17:45 16 травня 2017 року

Ми знаємо про нові санкції та орієнтовані на те, щоб забезпечити безперервний захист своїх клієнтів відповідно до українського законодавства. Продукти «Лабораторії Касперського» продовжують бути доступними на території України через існуючі дистриб'юторські канали, тому нові санкції не матимуть значного впливу на наших клієнтів і партнерів.
Лаборатория Касперского сказав(ла):
«Лаборатория Касперского» работает на украинском рынке с 2006 года. Все это время компания была добросовестным налогоплательщиком и использовала самые передовые технологии защиты от киберугроз для своих клиентов, включая государственные организации и бизнес. Однако в 2016 году было принято решение о закрытии регионального офиса в связи с тем, что правительство Украины ограничило внешнеэкономическую деятельность Kaspersky Lab Ukraine. Это обстоятельство никак не повлияло на наших клиентов и партнеров: продукты «Лаборатории Касперского» все так же продаются на территории Украины через дистрибуторские каналы.

Новые санкции тоже не окажут существенного влияния на ситуацию. Программные продукты «Лаборатории Касперского» проверяются на соответствие стандартам, установленным местным законодательством. Наша деятельность ориентирована на предоставление защиты отдельным пользователям, компаниям и государственным организациям по всему миру. «Лаборатория Касперского» не имеет политических связей с какими бы то ни было правительствами или странами, и компания не занимает ничью сторону в геополитических вопросах.
«Доктор Веб»: red-forum.com/showpost.php?p=1273326&postcount=738
Комментарий Советника президента России по развитию интернета Герман Клименко от 23.06.2017
Пример Украины, знаете, это как понимание об атомной бомбе до Хиросимы и после Хиросимы. Сейчас можно сказать, что было 26 млн украинцев в российской сети, осталось 8 млн — у нас пропало 18 млн, из них вернулись по VPN 2,5 млн, наблюдается динамика к снижению, потому что хорошего VPN, по большому счету, не бывает. В целом, я думаю, Украина добилась своих целей бесплатно, современное оборудование вполне это обеспечивает. Поэтому тут надо четко говорить не про катастрофу, которая грядет, а о том, имеет ли это смысл. На текущий момент Украина всем показала пример, что цели достигаются. Другой вопрос, стоило ли ломать копья – он философский.
Рейтинги сайтов согласно исследованиям CMeter
Апрель 2017
Май 2017
Июль 2017
Март 2020
1589536531693.png
Июль 2020
1600093036964.png
Архив опроса 2017
1589536682516.png
 
Останнє редагування модератором:
Реєстрація
11.08.13
Місто
Чернівці
Mail.Ua
Вся эта возня с блокировкой только создает рекламу вражеским ресурсам, до изучения списка я о многих и не знал
Посмотри, например, в шапке статистику за 2017 и 2020. И где теперь мейл-ру? Кто-нибудь вообще помнит что это за сайт такой?
Я где-то находил статистику, что в домайданную эру (2013 год и ранее) украинцы активно юзали mail.ru, но в постмайданную эру (2014 и до сих пор) всё изменилось: народ переехал на Gmail. У меня тоже была почта мейл.ру, но с конца 2013 года я начал переезд на гугловскую и уже зимой 2014 года активно её использовал - и сейчас так же.
Просто мейл.ру викупив купу чудових українських поштових сервісів таких як mail.ua і перевів насильно усіх користувачів на свій убогий інтерфейс.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А чем рбк навредить может??
Так он не в чёрном списке СНБО, а в списке Пана-Прочухана, который сразу отменили. Видимо, за эту статью о пирамидах:
Из-за абзаца:
В июле 2017-го на ряде сайтов и форумов появилась очередная сумасшедшая история — якобы вкладчиков Questra World и Atlantic Global привлекал не Крымов, а его двойник, нанятый истинным владельцем этих проектов украинцем Александром Прочуханом. В публикациях описывалось, как двойник худел и посещал дантиста, чтобы больше походить на Крымова, и прилагались фото Крымова и предполагаемого двойника, снятые в одинаковых ракурсах.
А канал РБК-ТВ запретили вместе с остальными из РФ ещё в 2014. Суд в 2019 запрет отменил, но в список разрешённых не входят.
 

arki

Заблокирован
Реєстрація
20.11.16
Місто
Житомир
Хотел востановить доступ ВК, предложило подтвердить номер телефона в результате нет ни звонка ни смс с кодом, указывал другой номер- тоже самое. Кто в курсе в чем дело, опсос блокирует смс от ВК или что то другое?
 

len_non

Заблокирован
Реєстрація
02.01.14
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Вот не понимаю,почему в кацапии за поддержку Навального в интернете прилетает уголовка,а у нас за пророссийскую позицию и отрицание российской агрессии нет?
То есть тоже хочется жить в стране с подобным политическим строем? Демократия уже надоела?
Шановний ви щось поплутали певне, демократія і коллабораціонізм то різні речі.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Хтось питав, чому РБК попадав під роздачу
Роскомнагляд зобов’язав корпорацію Facebook поновити доступ до матеріалів російського видання РБК та інформагентства ТАСС про нібито затримання українських радикалів у Воронежі, які адміністрація соціальні мережі позначила як «неправдиві» та заблокувала.
Нагадаємо, про блокування матеріалів стало відомо напередодні, 7 березня. За даними журналістів, Facebook заблокував статтю на підставі висновків експерта українського сайту StopFake, який стверджував, що затримані не пов'язані з неонацистами України. При цьому в РБК зауважили, що матеріал був написаний на підставі офіційного прес-релізу Федеральної служби безпеки.
Аналогічні дані оприлюднив і ТАСС. Окрім того, були заблоковані матеріали інших видань.

У відповідь російська Федеральна служба з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) оприлюднила вимогу до Facebook поновити доступ до заблокованих матеріалів. Чиновники цієї установи заявили, що компанія «порушила ключові принципи вільного поширення інформації та безперешкодного доступу до неї». При цьому вони назвали рішення соцмережі «актом цензури» та наголосили, що «обмеження права росіян на вільний пошук інформації» карається штрафом.
zaxid.net
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Справедливости ради, наши СМИ тоже делают новости по пресс-релизам СБУ, самостоятельно не выясняя, работал ли действительно именно с Ордило очередной задержанный приземляльщик трафика.
 
Реєстрація
11.08.13
Місто
Чернівці
Справедливости ради, наши СМИ тоже делают новости по пресс-релизам СБУ, самостоятельно не выясняя, работал ли действительно именно с Ордило очередной задержанный приземляльщик трафика.
Тому що наші ЗМІ мають бути проукраїнськими, і в будь якій ситуації захищати України незалежно від того про що йде мова. Тільки так можна перемогти у війні!
Спочатку перемога, а потім вже будемо розбиратися як там і що. Ось так це працює в умовах військового часу.
 

Lorn

Заблокирован
Реєстрація
08.02.16
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Спочатку перемога, а потім вже будемо розбиратися як там і що. Ось так це працює в умовах військового часу.
Іншими словами - вірити нашим ЗМІ теж не можна, бо достовірність такої інформації зводиться до 0. Правильно розумію?
 

ed4t

Заблокирован
Реєстрація
06.08.16
Місто
Славянск
Телефон
кнопочный

Спочатку перемога, а потім вже будемо розбиратися як там і що
Может не стоит кривить душой и признать, что в процессе разбирательства перемога всё чаще превращается в зраду.
 

monter

Україна понад усе!
Реєстрація
22.07.09
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
Может не стоит кривить душой и признать, что в процессе разбирательства перемога всё чаще превращается в зраду.
якщо весь час є таке відчуття, то можна взяти чемодан, поїхати на вокзал і переїхати у країну "сплошних побєд", там це закріплено за допомогою хромосоми на генетичному рівні.
 

ed4t

Заблокирован
Реєстрація
06.08.16
Місто
Славянск
Телефон
кнопочный
можна взяти чемодан, поїхати на вокзал і переїхати у країну "сплошних побєд", там це закріплено за допомогою хромосоми на генетичному рівні.
Точно подметил! Пусть берут чемоданы и едут там перемогать, раз тут не складывается с перемогами.
 
Останнє редагування:

avery

Заблокирован
Реєстрація
18.01.21
Місто
Киев
Телефон
MEIZU 16X
А я бы заблокировал всю доменную зону ru,невзирая..
 
Реєстрація
11.08.13
Місто
Чернівці
Спочатку перемога, а потім вже будемо розбиратися як там і що. Ось так це працює в умовах військового часу.
Іншими словами - вірити нашим ЗМІ теж не можна, бо достовірність такої інформації зводиться до 0. Правильно розумію?
У нас йде війна у тому числі інформаційна. І ми змушені воювати на цьому фронті, бо якщо не будемо то наші вороги переможуть. Не треба вірити ЗМІ, треба вірити в Україну і в нашу перемогу.
Post automatically merged:


Спочатку перемога, а потім вже будемо розбиратися як там і що
Может не стоит кривить душой и признать, что в процессе разбирательства перемога всё чаще превращается в зраду.
Це немає значення ніякого. Це настільки смішно, Росія окупувала частину нашої території, Росія щодня вбиває наших захисників на Донбасі. А ми про що тут сперечаємось? Неправда те що Росія окупувала Крим? Чи може неправда що саме завдяки Росії досі гинуть люди на Донбасі? Щоб знати правду не обов'язково потрібно щоб про це тобі говорили ЗМІ, треба просто мати свою голову і добре подумати, та проаналізувати те що відбувається.
 
Останнє редагування:

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 23 березня про санкції проти низки юридичних осіб Росії, які володіють медіаактивами. Про це йдеться на сайті голови держави.
  • Автономна некомерційна організація «Інтернет-Преса»
  • Акціонерне товариство «Газета.Ру»
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Утро.Ру»
  • Автономна некомерційна організація «Вільна електронна енциклопедія «Довідник Патріота»
  • Федеральне державне унітарне підприємство «Міжнародне інформаційне агентство "Росія сьогодні"»
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Лента.Ру»
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗМІ2»
    Автономна некомерційна організація «ТВ-Новини»
  • Товариство з обмеженою відповідальністю «Федеральне агентство новин»
  • Федеральне державне унітарне підприємство «Інформаційне телеграфне агентство Росії (ІТАР-ТАСС)»
Санкції введені на три роки та передбачають:

  1. блокування активів – тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном;
  2. зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань;
  3. обмеження торговельних операцій;
  4. запобігання виведенню капіталів за межі України;
  5. обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування;
  6. заборону збільшення розміру статутного капіталу господарських товариств, підприємств, у яких резидент іноземної держави, іноземна держава, юридична особа, учасником якої є нерезидент або іноземна держава, володіє 10 і більше відсотками статутного капіталу або має вплив на управління юридичною особою чи її діяльність;
  7. інші санкції, що відповідають принципам їх застосування, встановленим цим Законом (блокування інтернет-провайдерам доступу до інтернет-ресурсу).
Згідно з документом, українські провадери мають заблокувати доступ до наступних сайтів: svpressa.ru, gazeta.ru, utro.ru, ruxpert.ru, voicesevas.ru, ukraina.ru, lenta.ru, smi2.ru, rt.com, jpgazeta.ru, asd.news, pikinform.ru, dnronlane.su, i-don.ru, rumedia24.com, dnr24.su, rmnews.ru, howto-news.info, novosti.icu.
Помню, читал «Газету» во времена их протестов 2011 года, неплохое было издание до 2014.
А «Ленту» читал ещё раньше, в середине 00-х, как более качественный аналог «Корреспондента», пока в ней внезапно не сменили состав редакции и её политику.
 
Зверху