Ввідний курс у віндовс XP.

Я збираюся навчити свою мамку компьютеру (windows XP) та не знаю з чого почати. Проблема в тому, що я живу в іншому місті тому ставку необхідно робити на самоосвіту. Підскажіть будь-ласка, де в інтернеті є відповідні підручники для початківців? Також буду дуже вдячний за актуальні поради по темі!

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
відеоуроки бачив на рутрекері. Там пошукай

taho

Заблокирован
Місто
Донецк
Телефон
Xperia
teachpro.ru/
попадаются хорошие мультимедиа курсы. Самый шикарный это Exel 7.0, досих пор ничего подобного не видел.

• Like
Реакції: vpro
Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy S24
Я б почав на твоєму місці з самого початку. А це не з операційної системи. Узагалі раджу взяти підрчуник з інформатики для 10-11 класів й подивитись ті теми, які буде варто хоч трохи розповісти. Наприклад, серед тем я би вибрав: компоненти комп'ютера, носії інформації та пристрої зчитування, файли, операційні системи. Після цього можеш перейти вже до конкретної потрібної ОС і розповісти про копіювання, переміщення, перейменування файлів. Про текстовий редактор і графічний редактор, які вбудовані. Потім трохи про архівацію можна сказати та про віруси. Уже потім перейти до компонентів MS Office (word, excel, powerpoint, access). Які саме компоненти необхідні сам вирішиш. Далі слід розказати про комп'ютерні мережі на рівні того, що є глобальні й локальні. Трохи розказати про все це й перейти до основ користування й безпеки. Ну звісно по ходу розповіді хай задає питання.

rikky

ремонтник
Місто
Шостка, Украина.
Телефон
Iphone 15
Stas567, я с тобой не согласен, незачем человеку засорять мозг процессорами и компонентами. Никто же не учит устройство и принцип работы СВЧ. Как простому пользователю ПК это не надо. Пусть учит "копировать-вставить", инет и офис.

Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy S24
незачем человеку засорять мозг процессорами и компонентами.
Понимаешь, потом возникает ситуации, когда человек абсолютно не ориентируясь в аппаратной части компьютера не может понять что делать, когда комп не работает. А так ему будет легче объяснить, что нужно скажем такую-то деталь поменять. Или если комп слабый и тормозит, объяснить, что в связи с тем, что скажем ОЗУ мало такое происходит.

Місто
Одесса
Телефон
Xiaomi Note 5 64gb
Понимаешь, потом возникает ситуации, когда человек абсолютно не ориентируясь в аппаратной части компьютера не может понять что делать, когда комп не работает. А так ему будет легче объяснить, что нужно скажем такую-то деталь поменять. Или если комп слабый и тормозит, объяснить, что в связи с тем, что скажем ОЗУ мало такое происходит.
в автошколе тоже обьясняют из чего авто состоит, хоть примерно, но бОльшая часть под капот все равно не лезет, кто в этом полный 0, а кто до автошколы шарил, тот полезет.
всему свое дело. неумехи как полезут, такое намутят, что потом часами разгребаешь. у меня маман ничего не шарит в тех составляющей, но ворд, карты и серфинг в инете у нее отлично отлажен. и ей больше не надо, и мне спокойнее.

com

Заблокирован
Місто
Львів
Тракторист, компьютер уже есть? Начинать надо с самого простого - включение и выключение компьютера, включение и выключение программ, браузер, интернет. А в интернете пусть попробует сама найти, то что нужно.

Ще можна попросити друга, знайомого, сусіда, щоб показав і розказав, пояснив.

Если человек захочет - сам научится, желательно иметь друзей, соседей, чтобы немного помогли.

Зверху