Вибір вібраційного насосу (для води)

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Порекомендуйте занурювальний вібраційний насос для води (погружной вибрационный насос), що опускається в свердловину або колодязь і качає воду під тиском.
Більше цікавить торгова марка або виробник, який виробляє якісну продукцію та підтримує гарантію, а з самими характеристиками насоса я вже сам розберусь.

Нижче напишу свої відгуки по насосам, якими я незадоволений і більше не купував би.

Насоси Бріз (Бриз) Харків Циркуни (Малиш, Урожай, Дачник, Силач, Гейзер). Колись були більш-менш хороші насоси, але з часом корпуси насосів ставали все гіршими, а саме в корпусі через певний час роботи утворювалася велика наскрізна тріщина і насос переставав працювати. Десь в ~2021 році за 1 рік гарантії насос встиг 2 чи 3 рази поремонтуватися по гарантії і більше такі насоси купувати немає бажання.
Насоси Водолій УТОС Вінниця (Vodoley, Водолей, Посейдон, Алфей, Оріон). В 2022 році купили насос, який відпрацював 2 роки +- без питань і поламався з невідомих причин. В 2024 році купили такий самий насос, який з першого дня роботи качав воду гірше попереднього і через 3 місяці поламався. Відправив його по гарантії виробнику, спочатку отримав у відповідь хамство, потім годування завтраками, потім ігнор. Проблема вирішилася через кілька місяців тим, що продавець повернув кошти (і ще хтозна, коли продавцю повернуть гроші за цей несправний насос або йому його замінять).

Тема актуальна, наразі працює насос Акула, цей насос поки не ламався.

Останнє редагування:

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
чув що Водолій є багато підробок
То був оригінальний насос УТОС Вінниця. Оформлював замовлення на промі у продавця дропшипера, а по факту насос відправляв сам завод зі складу під Вінницею. Здається та сама людина, цей насос назад і приймала по гарантії. Контакти (ПІБ та телефон) представника є сайті заводу.

Ще існує інший виробник насосів Водолей Харків (Промелектро). Це зовсім інша компанія, що виробляє значно потужніші насоси іншого типу (центробіжні та шнекові). До цього виробника в мене немає нарікань.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
А чому саме потрібен а) погружний б) вібратор? Трохи більше інфи треба. Яка глибина дзеркала, який потрібен дебет (хоча з вібратором думаю не більше 1,5-2куба/год), яка сезонність експлуатації?
Якшо вода не глибоко, як варіант вихрьовий зовнішній насос. Довго для теплої пори стояв самий дохлий 350вт/35л/35м в колодязі. Один вбив, забувши зняти з морозами, інший пропрацював років 10 і почав підтікати.
Якшо треба саме втопити щось - є овердофіга свердловинних варіантів, як вихрьових так і шнекових. Потужність можна знайти від 350Вт. В мене з 19го працює 500Вт в колодязі (якийсь недорогий свердловинний китайчик, перейшов на нього з зовнішнього насосу)
Думаю, за вартість твоїх екперементів вже можна було купити якісний недешевий шнековий для свердловин.

• Like
Реакції: drmz

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Паук, скважина 15+м метрів, кількість води у скважині не велика і вода не дуже чиста, але після фільтрів для водопостачання на 1 сім"ю вистачає. Сезонність - цілий рік. Стосовно глибини дзеркала зараз не готовий відповісти.
Потрібно, щоб насос тримав тиск у системі 3 атмосфери через гідроаккумулятор, що дає 1.5-2 атм у крані.

купити якісний недешевий шнековий для свердловин.
Як шнековий насос буде працювати в режимі короткочасної роботи?
Наприклад, включився, за 30 секунд дуже швидко підняв тиск у гідроаккумуляторі, і виключився. І так по 20+ разів за годину. Наприклад, в години, коли іде активне користування водою. Чи не вийде він з ладу після надцятого включення?

Тому що потужний вібраційний насос +- дає щось біля 4-5л/хв і під час душу якраз може включитися і кілька хвилин працювати повільно піднімаючи тиск у системі (при трохи меншому одночасному споживанні).

Останнє редагування:

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Шнековий насос розглядався, але обрали саме дешевий вібраційний, оскільки:
- у шнекового насосу вказано "тривалий режим роботи", тоді як у вібраційного вказано "повторно-короткочасний режим роботи"
- споживання води не високе і шнековий насос за занадто короткий час накачуватиме гідроаккумулятор,
- вода не дуже чиста (глина чи залізо) і не хочеться вбити дорогий насос через брудну воду.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
В мене так і працює. Тільки тиск поставив 2.2-2.8 (тут цифровий датчик тиску рулить) і додав "плавний пуск".
Якщо упоротись по максимуму - то ставити частотний контролер. Вони хоч і коштують негуманно навіть у китайців, за відгуками дуже шикарна штука.
ps: знайди погружний на 300-350Вт, буде тобі невеликий дебет

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
знайди погружний на 300-350Вт
Мова про шнековий насос?
Тому що центробіжні, що я знаходив, не підходили за характеристиками, бо були поверхневого забору, не тримали тиск та давали занадто багато води.
Центробіжні і вихрьові це одне і те саме, наскільки я розумію.
Post automatically merged:

Зараз дивлюся, наче є і глибині центробіжні насоси. Але ціна в них не дуже гуманна (від 9000грн).

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
yahoo купи собі якусь отаку фігню і не парься з тими вібраторами

Місто
Львів
@Паук, скважина 15+м метрів, кількість води у скважині не велика і вода не дуже чиста, але після фільтрів для водопостачання на 1 сім"ю вистачає. Сезонність - цілий рік. Стосовно глибини дзеркала зараз не готовий відповісти.
Потрібно, щоб насос тримав тиск у системі 3 атмосфери через гідроаккумулятор, що дає 1.5-2 атм у крані.
В батьків 8м. до дзеркала та 6 м. занурення. Робочий тиск на реле 3,4-2,0. Працює нормально. Стандартний Садко з двома верхніми забірними клапанами.
Єдине - кожної весни обслуговування: обов'язково поміняти болти корпуса - вони гниють за сезон; поміняти гайку та гравер, яка фіксує поршень. Один сезон протупив, то довелось шапки висверлювати - пісок виїдає посадку шестигранника.

вібро розбиває навкруг труби свердловини так звану "банку", ну і замулює свердловину.
Для цього на корпус одягається два кільця з м'якої ґуми. Достатньо саморобних. І на підвіс використовую яумові ущільнюючі кільця від 100 труби як амортизатор - збираю в жмут, перетягую по середині і врізаю це діло в підвіс. Як результат, менше гудіння та не товче трубу.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Для цього на корпус одягається два кільця з м'якої ґуми. Достатньо саморобних. І на підвіс використовую яумові ущільнюючі кільця від 100 труби як амортизатор - збираю в жмут, перетягую по середині і врізаю це діло в підвіс. Як результат, менше гудіння та не товче трубу.
+1. Те саме, або майже те саме зроблено для захисту вібраційного насосу.

Якщо у когось шнековий або центробіжний насос у сведловині, будь-ласка, напишіть, чи робите ви щось подібне для захисту насосу, щоб насос не бився об трубу свердловини.

yahoo купи собі якусь отаку фігню і не парься з тими вібраторами
Дякую за пораду. Тим паче, що ціна не сильно і відрізняється від ціни вібраційних насосів.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Місто
Львів
Болти оцинковка або вороніння. Якщо пам'ять не зраджує, то M6*65 8.8 DIN 912. Розміщені шапками вверх. Пісок та бруд настільки розбивають посадку під шестигранник, що біта провертається.

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
а ще "кажуть" шо вони можуть ініціювати пливуни
Кажуть не кажуть, але це мій досвід,- насос "Малыш". Колись приймакував в селі, і така проблема була, і не в мене одного. Про гуму всі знали. Вода теж передає вібрацію.

Останнє редагування:
Зверху