Вибір дротового провайдеру

Какой провайдер предоставляет лучший интернет?

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    63
Місто
Київ
Телефон
Realme C21Y, POCO M4 5G
Потрібна порада.

До якого провайдера краще перейти діючому абоненту "Фрінет" (Ethernet, Київ)?
1. До Водафона на тариф за 200 грн. Фрінет сам пропонує такий перехід. Але ж фактично - це нове підключення.
2. До Водафона, як новий абонент на тариф за 250 гривень. Але тоді дадуть перші три місяці безкоштовно.
3. Домашній інтернет КС.
4. IP-net.
5. LaNet
6. Місто-ТВ.
7. Теоретично в будинку має бути "Воля".

Гігабіт не в пріоритеті. На даний момент роутер - 100 - мегабітний і користувачів кілька. (ПК, пару смартфонів/планшетів).
Енергонезалежність - не в пріоритеті. Головне, щоб коли є світло в будинку інтернет працював. У "Фрінета" працював :)

А ось стабільність - важлива. І виконання заявок та можливість їх залишити (тех.підтримка). У "Фрінета" був і бот в Вайбері/ТГ, і можливість перевірити лінію на "аварійні ситуації", і можливість в підтримку написати. І збої були дуууже рідко і недовго.

Тому історії (наприклад) про КС, який по 5 днів "дуплиться" коли щось сталося ентузіазму не додають. Чи коли в блекаут світло в будинку є, а інтернету - нема, бо десь по дорозі інша "група відключення" і капець.

Хто що порадить з досвіду?

Ну і як епілог - причина переходу. "Фрінет" збирається демонтувати обладнання в будинку, "бо у вас стара технологія, яку проблематично живити в блекаути", і "взагалі у вас є мережа нашого партнера - Водафона, який "модний, стильний, молодіжний і до 72 годин без струму може працювати".

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Я переходив на Водафон як новий абонент. Але швидкість з часом суттєво впала.
Підтримка через чат в особистому кабінеті доволі шустра, компетентна. Розривання контракту віддалено через фотографування надрукованої заяви, повернення ONU-шки через Нову пошту.
А ось стабільність в них не дуже. Періодично не працювали якісь сайти, або тупили. Були затики з підключенням по RDP.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Потрібна порада.
5. LaNet
В 2019 році зробив перехід у такому напрямку і абсолютно не шкодую. З мінусів - інші варіанти дешевші, хоча якщо втрапите на акцію, то уже не факт :)

Місто
Kyiv
1. До Водафона на тариф за 200 грн. Фрінет сам пропонує такий перехід. Але ж фактично - це нове підключення.
2. До Водафона, як новий абонент на тариф за 250 гривень. Але тоді дадуть перші три місяці безкоштовно.
3. Домашній інтернет КС.
4. IP-net.
5. LaNet
6. Місто-ТВ.
7. Теоретично в будинку має бути "Воля".

1. водафон - мережа гівно повне. Тупо нікчемна якість. Нікчемні швидкості, і це по оптиці. Багато проблем з пінгами, доступністю сервісів, Тощо. І це не кажучи про втрати пакетів, або інші проблеми які час від часу (але часто) з'являются. Майже рік попрацював - ні ні ні. Нахєр.

3. Домашній КС я хз як у кого, але в усіх кого знаю, та особисто в мене - №1 топ. Дорого, але якість мережі дуже хороша, швидкості прекрасні, пінги норм, але саппорт повне гівно. Також не працює коли нема світла, хоча обіціють що буде працювати резервне живлення (на батарейках для свіча і що буде інтернет). Ніфіга. Не знаю як оптика буде працювати, але по вітой стабільно можно вижати більше 500-700мбит\с (для порівняння на водафоні лише для деяких напрямків з усіх можна вижати подібне, а на КС до всіх).

7. Воля: топ саппорт, топ все. Дуже дорого. Швидкості стабільні (але в мене 100мб\с) меньше 90 не опускавсь. Але! усі сайти які заблоковані в Україні (резкі усілякі) - повний блок. Купа проблем з коннектами до усього що траслює відео з мережі або пов'язано з торрентами. До інших сервісів коннект стабільний. Але коннект між провайдерами (крупними) в Україні - є проблеми з волі. Перевіряв. Не погано, але дуже дорого. А також неможливо відключилится по людськи.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
водафон - мережа гівно повне. Тупо нікчемна якість. Нікчемні швидкості, і це по оптиці. Багато проблем з пінгами, доступністю сервісів, Тощо. І це не кажучи про втрати пакетів, або інші проблеми які час від часу
В мене вдома працює прекрасно, десь вже рік як перейшов (із-за оптики, іншого провайдера не було). Видає 800-900 мегабіт по дроту, десь під 500 на вайфай, аж відмовився від дротів. Інших проблем теж не бачу. Про планові і не планові роботи теж попереджають з ЕТА. Коротше, абсолютно відповідає очікуванням.
Київ, харківський.

Місто
Львів
неможливо відключилится по людськи.
Не знаю як з Волею в якості провайдеру, але їхнє кабельне ТБ мамі колись відключив без найменших проблем, скачавши в інтернеті бланк відповідної заяви, який роздрукував, заповнив вручну кульковою ручкою, підписав та відправив фото е-мейлом.
Наступного дня договір був розірваний.

А до того калька разів ходив у їхні офіси, де на мене з її паспортом та моїм свідоцтвом про народження і дивитися не хотіли, вимагаючи нотаріально завірене доручення.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
В мене вдома працює прекрасно
Я взагалі не розумію таких оцінок, це топ, а се дно. Нема таких узагальнень. Навіть на протязі одного кілометра можуть бути різні показники. Як і з мобільним покриттям

Місто
Kyiv
Я взагалі не розумію таких оцінок, це топ, а се дно. Нема таких узагальнень. Навіть на протязі одного кілометра можуть бути різні показники. Як і з мобільним покриттям
Так це ж суб'єктивна думка. Особисто в мене досвід використання - на рівні лайна повного. Користувачам яким потрібні ігри та відосики подивитись - зайде. Мені по роботі де купа файлів перекидається туди-сюди в облака, на сервіси тощо, та там де є затримки та хєрові маршрутизації даних - не підійшло. Подібне я бачив у тріолана. КС мені у цьому сенсі дуже сильно подобається. Водафон підключив лише через блекаути, та воно дійсно працювало та вистачало. Але я маю свої дефіниції "гарного провайдера", це коли:
- нічого не падає просто тому що може
- роутер не зависає (не обривається коннект, та не тупить з перепідключенням)
- коли роутінг нормальний з точки А до точки Б
- це коли по ЄС швидкості завантаження вивантаження більше ніж 100МБіт\с а нє рандомно у 90% меньше ніж 150мбіт\с а у 10% біля 200мбіт\с (по кабелю).
- це коли в часи пік не суттєво просідає мережа (у водафон суттєво, суттєво зростають пінги, суттєво падає швидкість поза межами України)
- це коли не потрібно чекати місяцями на підключення
- це коли просто користуєшься і не знаєшь про проблеми. Коли ставиш на завантаження файл - він швидко завантажився. Коли працюєш з софтом де пінги грають роль - і все просто працює а не підфріжує, та трейсерт не видає пакетлосс на ділянках в мережі водафону.

Та багато чого. І це не в мене одного таке, але я був свідком неодноразово на різних точках підключення 1 в 1 моїх проблем, яких немає з іншими провайдерами. В Сапорт писалося - ніяких дій не було зроблено. Причому писалося по фактам, у конкретний час, конкретна точка, конкретний роутер конкретні проблеми, дроп пакетів, перевантаженна обладнання, тощо.

Для кінця та соціалочєк (тг, діскорди, вайбери) - підійде.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Користувачам яким потрібні ігри та відосики подивитись - зайде.
Аргумент був про те, що генералізувати свій досвід не варто. Це звучить, як інформація з села Мале Новоєбеньово, про те, що Лайф не має покриття в Україні, бо в абонента з цього села його фактично нема.
А ти далі продовжуєш генералізувати.
Наче якщо знаєш такі вумні слова, маєш розуміти, що мережа будь-якого провайдера велика і неоднорідна (в іноді це де-факто різні мережі під одним брендом) і якість роботи в одній географічній точці може суттєво відрізнятися від якості в іншій.
Не треба так

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
генералізувати свій досвід не варто
якщо desper заявляє, що у нього проблеми з пінгами і швидкістю по ЄС, це може свідчити про вузький зовнішній канал. Навряд чи для абонентів з різних районів Києва провайдер має різні зовнішні канали, тому, якщо написане правда, я б подумав, чи варто підключатися до такого провайдера.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
що у нього проблеми з пінгами і швидкістю по ЄС, це може свідчити про вузький зовнішній канал.
А може й ні, зважаючи на те що, в мене таких проблем нема в тому самому місті. Я би навіть сказав, що в такому випадку абсолютно точно ні

Останнє редагування:
Зверху