yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Ноутбук Asus ExpertBook B1 B1503CVA-S70811 Gentle Grey
В Комфи 35999 грн. Только как-то подозрительно за 64 Гб оперативы за 36 тысяч.
це тому, що проц Intel Core i5-1335U на любителя
Post automatically merged:

Хай відпишуться більш досвідчені, але мені виглядає незбалансовано, не дуже швидкий проц та багато оперативи

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
це тому, що проц Intel Core i5-1335U на любителя
Ну не знаю. Мав цей проц 2 рочки тому - вистачало на full-stack typescript розробку з запасом, усе літало. А нода + браузер з постійними ребілдами вміють проц завантажити.
Звісно це не M4 Max, але і ноут не 4к зелені коштує. Для переважної більшості задач які може мати людина по роботі - вистачить за очі.
Ще і 64Гб DDR5 i матовий екран.

Умовні мінуси - екран не ретіна, автономності буде як у середнього відового ноута(не порівняти з останніми поколіннями x64 і тим більше з ARM), але по потужності і продуктивності там питань не буде.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Мав цей проц 2 рочки тому - вистачало на full-stack typescript розробку з запасом, усе літало. А нода + браузер з постійними ребілдами вміють проц завантажити.
Звісно це не M4 Max, але і ноут не 4к зелені коштує. Для переважної більшості задач які може мати людина по роботі - вистачить за очі.
Рік назад активно обирав ноут, наче були ноути в бюджеті 20-25 к грн з подібним (по швидкості) процом, але з оперативою 16ГБ.
Тому і виникло питання, чи є сенс платити більше за 4х рази більший обсяг оперативи (16 -> 64)

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Рік назад активно обирав ноут, наче були ноути в бюджеті 20-25 к грн з подібним (по швидкостями) процом, але з оперативою 16ГБ.
Тому і виникло питання, чи є сенс платити більше за 4х рази більший обсяг оперативи (16 -> 64)
У кожного свої задачі, але я собі ще рік тому менше 32Гб не розглядав. Плюс важлива швидкість пам'яті DDR5 - сильно приємніше за DDR4.
Ну і далі треба читати відгуки про кожну модель окремо. У дешевих ноутах часто бувають приколи типу клавіатура прогинається, покриття тачпаду злазить місцями і якість тачпада теж дуже різна буває. Якість wifi чіпів і інші ніби дрібниці які себе показують в щоденній експлуатації дуже сильно. Але я ХЗ і як ExpertBook себе показує, яке у нього позиціонування і якість усіх компонентів. Просто підсвічую що варто звернути увагу не тільки на папуги.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
подозрительно за 64 Гб оперативы за 36 тысяч
Нічого дивного, оперативка для ноутів не так швидко стрибнула, як для стаціонарників, плюс швидкість/таймінгі в ноутбучної - гірші, тому і ціна. Дехто навіть користає перехідники, аби пам'ять SODIMM в стаціонарник ставити.

rotax

iManiac
Місто
Харьков
Телефон
 iPhone 15 Pro
Ну как бы комплект Fury на 2x16 GB вместо 200$ стал 300$, тоже неплохо скакнула.
Так что можно купить ноут, продать 64 GB оперативы почти по цене ноута и за копейки купить 2 по 8 GB, которые никому не нужны.

fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
S24u
Останнє редагування:
Місто
Харків
Як почався галас із скороченням виробництва DDR4, в останні дні (Crucial на той час вже підняв ціни) купив TeamGroup Elite 3200 2 плашки по 16 за 1099 кожну. А далі вже всі знають що з цінами DDR4 відбувалось. спочатку скорочення виробництва, а зараз взагалі через ШІ піднялись ціни

fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
S24u
Андрюх@dp.ua, дивлячись з чим порівнювати. Така ціна в Україні в 3 рази нижча, ніж за таку ж пам'ять на умовному eBay, і виходить десь у 8 разів менше, ніж коштує комплект 2*16гб будь-де.

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Андрюх@dp.ua, дивлячись з чим порівнювати. Така ціна в Україні в 3 рази нижча, ніж за таку ж пам'ять на умовному eBay, і виходить десь у 8 разів менше, ніж коштує комплект 2*16гб будь-де.
Та то зрозуміло... Я ж просто все приміряю до себе. Мені потрібна планка 8 ГБ DDR4-2133 DDR4 SDRAM, минулого року вона коштувала десь трохи більше 400 гривень, зараз ще можна знайти за 750-800 гривень, але ж тепер вже жаба давить ;)

Місто
Львів
Цікаво, а ГлавТовкмач форуму цю тему читає?
:)
Якщо, раптом, так, то, може б, цей товкмач скинув посилання на ресурс з лаконічними поясненнями, з-за чого виникло оце здорожчання пам'яті і коли то скінчити ся сподіває?
Для тих, кому не горить зараз пам'ять апгрейдити, чисто заради обізнаності

Андрюх@dp.ua

Член гуртку дідів )))
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Якщо, раптом, так, то, може б, цей товкмач скинув посилання на ресурс з лаконічними поясненнями, з-за чого виникло оце здорожчання пам'яті і коли то скінчити ся сподіває?
Для тих, кому не горить зараз пам'ять апгрейдити, чисто заради обізнаності
Вся справа в ШІ або тут

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Прямо кажуть, що усе, що буде виготовлено у 26-28 роках - вже зафрахтоване, і якщо до 29 не запустять якісь нові потужності виробництва, то і в 29му дефіцит не закінчиться, отже ціни щоразу вгору.

Зверху