Возможный запуск европейской карточной системы

roleme

спостерігач
Реєстрація
13.07.08
Місто
Польща
Телефон
iPhone 12
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
roleme, я думаю, вам лиш здається... Єдині європейські інструменти як то валюта, система переказів - дуже популярні.
 
Реєстрація
02.11.19
Місто
Kyiv
Проскочило в новостях что Европа устала платить визе и мастеркарду и хочет создать свою европейскую платежную систему... Надо же...
(не прошло и пол века) (что-то в лесу сдохло) (первая умная мысль за 50 лет) (Lol одним словом). :)
Но в целом задумка мне нравится, чем больше всяких систем - тем лучше, все они будут пересекаться между собой и можно выбрать ту которая больше устраивает. В идеале, если будут спрашивать: вам какую карту? визу мастер юнион или европейскую? )))
 
Реєстрація
22.11.09
Місто
Львів
Телефон
Samsung S24+
не прошло и пол века
Про EuroCard вже всі забули?

 
  • Like
Реакції: webb
Реєстрація
12.12.10
Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Так есть уже локальные платежные системы в некоторых европейских странах. НСМЭП он же ПРОСТИР с тойже целью в нашей стране создавалась.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
"Ідея полягає в тому, щоб створити європейського платіжного чемпіона, який зможе боротися з PayPal, Mastercard, Visa, Google та Apple", – розповів голова Європейської платіжної ініціативи (EPI) Йоахім Шмальцль.
Серед фінустанов, які підтримали ініціятиву – Deutsche Financial Institution, BNP Paribas, ING, UniCredit та Santander.
Зазначається, що команда EPI почала роботу над проєктом ще 9 місяців тому, після того, як влітку 2020 року проєкт підтримав Європейський центральний банк.
За словами Шмальцля, для реалізації проєкту знадобиться "кілька мільярдів євро", але це допоможе європейським системам конкурувати з американськими платіжними сервісами.
Першу робочу версію EPI планують запустити наприкінці 2021 року, а в 2022 році платформа буде розширювати функціонал.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Європейська платіжна ініціатива (EPI) запустить загальноєвропейський цифровий гаманець для використання на пристроях iOS і Android під комерційною назвою Wero
EPI, яка була створена завдяки інвестиціям понад 30 банків та еквайрів для розвитку європейської платіжної системи (як конкурента Visa та Mastercard), наголосила, що активно працює над запуском Wero до середини 2024 року в Бельгії, Франції та Німеччині, а потім у Нідерландах, і має на меті розширити свою діяльність на інші країни в найближчі роки.
«Wero має намір переосмислити спосіб, у який люди, які живуть в Європі, платять і хотіли б отримувати гроші, використовуючи інфраструктуру, що дозволяє пришвидшити платіжні потоки та надати широкий спектр додаткових послуг», — йдеться в повідомленні EPI.
За їх словами, завдяки цьому новому цифровому гаманцю споживачі матимуть доступ до широкого спектру функцій, таких як безпечні та швидкі платежі, транзакції від людини до людини (P2P), можливості онлайн-покупок, програми лояльності тощо.
EPI передбачає, що Wero стане кращим цифровим гаманцем в Європі, заповнюючи прогалини в існуючій платіжній екосистемі.
«Назва Wero була обрана тому, що вона поєднує в собі різні елементи, які ми відстоюємо: колективний європейський характер «ми» і вимову, близьку до слова «євро». Нарешті, Wero близьке до слова «vero», що означає «істинний» у латинських мовах», — зазначають у EPI.
У квітні EPI оголосила, що планує розпочати пілотне тестування цифрового гаманця для миттєвих P2P-платежів у Німеччині та Франції.
Вперше про плани створення загальноєвропейської платіжної системи стало відомо в листопаді 2019 року, і EPI оголосив, що до травня 2021 року перші банки-партнери та еквайєри інвестували в проєкт загалом €30 млн.
 
Зверху