Місто
Kyiv
Доброго времени суток всем.
Ужас, я реально не могу поверить в то что Воля откажется от DOCSIS.....
Это ппц.
DOCSIS это лучшая технология интернета.
И дело тут не в скорости, а в безопасности, стабильности, эффективности.
Да взять тот же коаксильный кабель, ну просто достаточно взять его в руку, посмотреть на него, и сразу, да, вот это мощь, это оно.
А вот эти все витые пары, оптические кабеля толщиной со спичку, это что ещё такое? Нафиг оно надо.
Коаксил по умолчанию экранирован и заземлен - никаких наводок и излучений. Голова болеть не будет если сидеть за компом долго.
Я не знаю если тут сотрудники Воли или кто-то из этой компании, но я прошу, не делайте этого!!!
DOCSIS вечен. DOCSIS лучшее что есть, вы единственные кто в Украине предоставляет услуги по этой бессмертной технологии.
Лучше попытаться найти финансирование и инвестиции и пойти вперед к DOCSIS 3.1.
Я уверен найдутся люди готовые платить за интернет по 500 грн месяц если потребуется. Да и больше.
За эту технологию.
Вся Америка на DOCSIS, пол Европы на DOCSIS.
Не убивайте лучшую технологию предоставления интернета.
Не заменяйте её на дешевый простой попсовый PON.
DOCSIS - forever.
Я уже 10 лет на DOCSIS на акциях по 50-100 грн все супер, скорости хватает с головой
Якщо співробітник,то це дивує що не безкоштовно.

Місто
Denver
Сучасний DOCSIS версій 3.1, 4.0, де почали з’являтись гігабітні швидкості, full duplex, low latency, насправді занадто складний стандарт технічно. Так, в США досі більшість мереж на коаксіалі, тому у бізнеса є запит витиснути з коаксіального кабелю все, що можливо. Але на стороні систем підтримки цієї мережі, як і на рівні модуляції, враховуючи зоопарк технологій та сервісів, все виглядає доволі монструозно та складно в підтримці. Сучасні CMTS стають вже все більше орієнтовані на PON, щоб спростити для провайдерів контроль мережі. То ж навряд домінація DOCSIS залишиться так надовго, як мінімум в США.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
навряд домінація DOCSIS залишиться так надовго, як мінімум в США.
У США досі на деяких заправках існують імпринтери як єдиний метод розрахунку карткою. (Хто не знає що це - https://uk.wikipedia.org/wiki/Імпринтер )
У США досі розсилають поштою чеки і в ходу чекові книжки як метод розрахунку за отримані товари/послуги. При цьому взагалі незрозуміло навіщо, якщо є Venmo і банальні платежі за реквізитами. (Останню чекову книжку в Україні я бачив 2017 року від Сбєрбанку росії в Україні, земля йому скловатою)
У товариша в Каліфорнії нещодавно оператор на DOCSIS "розщедрився" і підняв йому upload до 20 Мбіт/сек. з ДВОХ. МЕГАБІТ. Download при цьому був і залишився 500... Оптичну мережу хотів прокласти конкурент, але більшість мешканців кварталу приватних будинків висловились проти. Мотивація - навіщо, якщо і це працює?
Оце лейтмотив розвитку технологій у Штатах - "навіщо, якщо і це працює". І Доксіс там ще дуже довго не помре, існуючі мережі підтримуватимуть до упора і перебудовуватимуть тільки наново після якогось урагану вже на нормальний PON. Вони і від CDMA відмовились виключно тому, що LTE його "іззів" (с) Митець за можливостями і глобалізаційними перспективами, такого стрибка щодо домашніх мереж я б не очікував. Вони краще будуть витрачати тонну громшів і годин роботи спеціалістів, але не будуть переходити наново повністю. Можливо, так просто дешевше. А можливо "і це працює".

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
upload до 20 Мбіт/сек. з ДВОХ. МЕГАБІТ.
Додам смішних подробиць до цього факту.
Як виявилось, у Штатах не так давно затверджена нова редакція регуляцій фіксованого інтернету, де підвищили критерії поняття "broadband". Тепер, щоб відповідати цій назві, фіксований інтернет має мати швидкість не менше 20 мбіт/сек в обидва боки. Тобто якби регуляція так і не була прийнята, сиділа б купа абонентів з upload 2 мбіт/сек і далі, при наявності технічних можливостей її підняти, і ніхто б навіть і не чухався. Слава великому доксісу, асиметрії слава!

Місто
Denver
Я дотичний до цього, працюю на вендора DOCSIS рішень для провайдерів, сиджу фактично в офісі одного з найбільших провайдерів тут в США. Знаю про всі ці нюанси тут. Але імплементувати останнім часом те, що ринок хоче, стає складніше і складніше. Воно може виглядати для кінцевого користувача, що все просто і надійно. Але фактично, для того, щоб мережа функціонувала, працює купа народу та систем, які слідкують за станом, шумами, обладнанням в полях, проактивно змінюючи конфігурацію протягом дня, щоб забезпечити умови, то ж згодом фізично всунути ті вимоги, на які є попит, в кабель стане неймовірно складно. Зараз вже йде мова про розширення спектру.

Наразі в CMTS системах імплементовані рішення, які сильно економлять гроші провайдерам. Рішення стають хмарні та розподілені. У провайдерів є попит на PON, тому ці самі системи стають універсальними, здатними підтримувати як DOCSIS, так і PON мережу, не потребуючи заміну інфраструктури. То ж навіть тут все йде в PON напрямку.

PS: з приводу імпринтерів: в США вже доволі давно не випускають ембосованих карток Visa/MasterCard/Amex, то ж на щастя, це вже в минулому :)

Останнє редагування:
Місто
вілково
Romik_Kyiv, У результаті погасив мінус близько 30 грн (поки він ще не зріс до розміру абонплати). Завантажив, роздрукував, заповнив і відправив їм на електронну пошту фото заяви на розірвання договору. Протягом кількох годин отримав відповідь, що угоду розірвано.

можете підказати де завантажити заяву на розірвання договору?

Місто
Kiev
Romik_Kyiv, У результаті погасив мінус близько 30 грн (поки він ще не зріс до розміру абонплати). Завантажив, роздрукував, заповнив і відправив їм на електронну пошту фото заяви на розірвання договору. Протягом кількох годин отримав відповідь, що угоду розірвано.

можете підказати де завантажити заяву на розірвання договору?
пишіть сюди [email protected], тема: номер договору.
вам передзвонять, та надійшлють форму заяви, або затефонуйте на гарячку.

cat

Місто
Суми
Телефон
iPhone 11, lifecell

Позбутися «Волі». Група DVL Ксав'є Ньєля поступово відмовляється від бренду домашнього інтернету «Воля».​

Бренд «Воля» зникає: група DVL поступово перейменовує фіксований інтернет на lifecell. Це частина стратегії уніфікації, яку реалізує DVL (включає «Датагруп-Volia» та lifecell). Хоча офіційно ребрендинг не підтверджують, оператор уже запускає нову PON-мережу та об’єднаний тариф «Лайфсет» без згадок «Волі».

Останнє редагування:
Місто
kiev

Позбутися «Волі». Група DVL Ксав'є Ньєля поступово відмовляється від бренду домашнього інтернету «Воля».​

Бренд «Воля» зникає: група DVL поступово перейменовує фіксований інтернет на lifecell. Це частина стратегії уніфікації, яку реалізує DVL (включає «Датагруп-Volia» та lifecell). Хоча офіційно ребрендинг не підтверджують, оператор уже запускає нову PON-мережу та об’єднаний тариф «Лайфсет» без згадок «Волі».
а от цікаво, де запускає нову мережу? вона, що якось з повітря матеріалізується, чи на базі Волі вона буде? тоді це звичайна модернізація. Шелемба уже не знає як викручуватись, який сенс від назви того тарифу Лайф, якщо все так і залишається на базі Дати і Волі.

Місто
Хмельницький
Це не дивно, адже "Воля" - це токсичний бренд, який у багатьох асоціюється з колекторами та купою неприємних історій. Чимало людей не хочуть підключатися до них із принципу. "Хто завгодно, але тільки не Воля". "На Волю знову не підключусь ніколи". А перехід абонента з DOCSIS на рівень якості зв'язку по технології Ethernet чи GPON іншогопровайдера додатково підсилювало таку думку. Тому Шелемба і розуміє, що ефективно розвивати цей бренд він надалі не зможе. А lifecell має значно кращу репутацію.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
який у багатьох асоціюється з колекторами та купою неприємних історій.
В першу чергу ассоціюється із доксіс по коаксіалу, тупими модемами на 220 валет, які стартують пів години, низькими швидкістями і поганим аплоадом...

r5t

Лайфобот
Місто
Львів
Телефон
Xiaomi MI9 SE
А от ви прикиньте ситуацію: заходить до людини в квартиру коаксіал. А в квартирі розводка виконана електриком-штукатуром-плиточником і три телевізори. А сигнал треба поділити так, щоб ще і для модема вистачило. А якщо це історична частина міста (Львів, я говорю про Львів), де до абона може йти 50+ метрів кабелю горищами, балконами і коридорами. Як воно може працювати нормально? Це я вже мовчу про доксіс як технологію.
Про токсичність бренду Воля. Ніколи не був їх клієнтом. Але мене купили свого часу як техніка разом із компанією, де я працював.

Офіційно, з того часу, я почав працювати на підрядника і давно то було. Але коли вирвався звідти і знайшов нормальну роботу — через деякий час отримав запрошення повернутися. І я не знаю, як там зараз у них і що, але, що тоді сказав, що скажу і зараз: я швидше вулиці піду підмітати, ніж знову якимось чином пов'яжу себе і Волю

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
історична частина міста
За останні кілька років провайдери типу Копійка та Лінком протягнули оптику практично всюди, де "грубшим" провайдерам було не цікаво лізти, то ж перспектива кабеля, коаксіал то чи езернет, зійшла на нівець. При цьому Воля ака Датагруп періодично намагалися вертати клієнтуру знижками, але, як вище зазначали, мало хто на таке міг клюнути.

Місто
kiev
Це не дивно, адже "Воля" - це токсичний бренд, який у багатьох асоціюється з колекторами та купою неприємних історій. Чимало людей не хочуть підключатися до них із принципу. "Хто завгодно, але тільки не Воля". "На Волю знову не підключусь ніколи". А перехід абонента з DOCSIS на рівень якості зв'язку по технології Ethernet чи GPON іншогопровайдера додатково підсилювало таку думку. Тому Шелемба і розуміє, що ефективно розвивати цей бренд він надалі не зможе. А lifecell має значно кращу репутацію.
це факт, але ж Шелемба був ініціатором купівлі Волі, а тут виявляється що бренд токсичний і його треба закрити, а 5 років де ділось? питання бренду тут на останьому місці, Шелембі важливий процес, а не результат.

Місто
Хмельницький
walerka, Шалемба купував те, що було. І в першу чергу інфраструктуру. Не так то і багато провайдерів в Україні з такою мережею. А щодо бренду, то так - могли й перейменуватися раніше. Чого цього не зробили? У мене дві думки:

1. Воля - в першу чергу телевізійний провайдер. У них є договори на контент з правовласниками. І напевно багато з них були на дуже вигідних умовах. Якщо їх переукладали на іншу юридичну особу, то, скоріше за все, такі вигідні умови вже не вдалося би отримати.

2. Очевидно, що купівлю lifecell Шелемба задумав ще давно. В інтерв'ю він казав, що розмови з турками про це йшли ще до війни. Тому він і не став робити тоді ребрендінг, щоб потім не міняти назву знову.

Загалом, останніми роками вони всіляко уникали використання бренду "Воля". Навіть коли телефонували або кидали листівку,, його не згадували. Реклами теж щось давно не бачив.

Останнє редагування:
Місто
Київ
Хтось знає чи прошиває воля роутер tp link archer c 20 ? Чи можливо з ним звалити до іншого провайдера?

Місто
Киев
Прошивает на заточенность к провайдеру? ТП и Асусы настолько открыты, что там все возможно. Свалить...можно, не знаю что останавливает.

Місто
Харків
Хтось знає чи прошиває воля роутер tp link archer c 20 ? Чи можливо з ним звалити до іншого провайдера?
Ничего не прошито, но часто дают "операторские версии" типо вместо ax10 - ex220 и тд. Но с другими провайдерами всё будет работать.

Місто
Київ
Alex_Khark, дякую за відповідь. Деякі речі на волі жахають, я колись хотів перейти з пакета тв + інтернет і виявилось що неможливо це зробити по телефону, тільки через офіс. Про те що можна в мінуси зайти по рахунку я вже мовчу

Зверху