Відпочинок в Україні

Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Ну, по 250 с носа за номер я считаю вполне сносно.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Квартира посуточно - был опыт, снимал в Одессе для знакомых, через турагентство (тогда airbnb и прочих букингов не было, а риелторы хотели +50-+100% от цены за весь срок).

Гостиница считается более безопасным местом, чем квартира, но менее удобным и более дорогим (иногда оправдано, иногда нет).

Глянул airbnb - ~25$/сутки есть квартиры.
 
  • Like
Реакції: GAS

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В Мукачеві чутно весну (Фото мукачево.нет)

 

fudor

Особливий статус
Реєстрація
07.12.07
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Подскажите, с Одессы до Николаева сейчас ходят какие-то маршрутки? Между автовокзалами есть сообщение?
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Шукаю відпочинок біля чистої річки/озера на Закарпатті (Великоберезнянський, Ужгородський, Мукачевський, Воловецький райони). Бюджет 1000грн/доба на двох. Таке реально?
 

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Реєстрація
02.03.08
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Дивився там місцевість фантазуючі про літній хайкінг
Українські топоніми топ

1654676407124.png
 
Реєстрація
18.09.12
Місто
Kyiv
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Столичне озеро “Алмазне” оголошено ландшафтним заказником місцевого значення
Це рішення підтримали 86 депутатів Київради.



1667144425432.png

Київрада оголосила озеро “Алмазне” в Деснянському районі столиці ландшафтним заказником місцевого значення.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Зазначається, що територія заказника включає озеро та прибережно-захисну смугу біля нього площею 185,3 га.

Це рішення підтримали 86 депутатів Київради.

“У прибережній смузі озера ростуть три види рослин, які занесені до Червоної книги України. Також на території об’єкта мешкають плазуни, птахи та ссавці, які охороняються Бернською та Боннською конвенціями”, - розповіла депутатка Київради Євгенія Кулеба.

Вона додала, що озеро є природним середовищем живлення найбільшого орла Європи – орлана-білохвоста, якого занесено до Європейського Червоного списку, міжнародної та української Червоних книг.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Гірські рятувальники разом із волонтерами встановили стовпчики на горі Піп Іван для орієнтування зимових туристів.


Прикарпатські рятувальники спільно з волонтером туристичного притулку “Смотрич” встановлюють стовпці для орієнтування під час зимових походів, а також таблички з інформацією про ділянки із загрозою лавинонебезпечності.

 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Історичний центр Одеси отримав статус пам’ятки ЮНЕСКО
Росія намагалась блокувати розгляд цього питання.



25 січня, під час 18-ї позачергової сесії, Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО прийняв рішення включити історичний центр міста Одеса до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це повідомив міністр культури Олександр Ткаченко у своєму телеграм-каналі.

Розглядати це питання Комітет почав 24 січня, але представництво Росії намагалось заблокувати його та видалити з порядку денного. Через це розгляд довелось перенести на наступний день.

МКІП ініціювало включення історичного центру Одеси до списку ЮНЕСКО в серпні 2022. У жовтні Україна передала на розгляд комітету номінаційне досьє “Історичний центр міста-порту Одеси”, яке наголошувало на паралельному розвитку морського порту та міського простору, спланованого як єдиний урбаністичний ансамбль, на унікальності мультикультурної міської спільноти, яка сформувалась протягом ХІХ ст., та на безперервності існування центра Одеси як окремого урбаністичного феномену. Розгляд досьє проходив за прискореною процедурою через загрозу російських обстрілів.
 
  • Like
Реакції: volf
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Історичний центр Чернігова подають до списку Світової спадщини ЮНЕСКО
Процедура подання документів буде у пришвидшеному темпі. За попередніми даними, українська сторона хоче вкластися в один рік.



1674941435422.png

Історичний центр Чернігова планують включити до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Також у список ЮНЕСКО можуть включити й деякі інші міста України.

Про це повідомляє “Суспільне” із посиланням на слова міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченко в ефірі телемарафону “Єдині новини”. Цю інформацію “Суспільному” підтвердив і начальник управління культури і туризму Чернігівської міськради Олександр Шевчук.

"Наразі тривають зміни номінації, на яку ми будемо подаватися. В нас вже практично сформована робоча група, а одразу після ми розпочинаємо процес підготовки подачі всіх необхідних документів. Нас консультують і допомагають наші колеги з Польщі, ми ведемо з ними перемовини. Для нас процедура подання документів буде у пришвидшеному темпі, це дійсно дуже потрібно нашому місту. За попередніми даними, ми хотіли б вкластися в один рік", — каже Шевчук.

Він зауважив, що які саме об’єкти історичного центру Чернігова увійдуть у цей список, наразі не розголошують. Поки тривають робочі моменти й обговорення стосовно остаточного рішення.

У свою чергу міністр культури заявив, що у список ЮНЕСКО можуть включити ще кілька українських міст.

“У черзі у нас розгляд інших міст, але це потребуватиме часу, тому що це підготовка досьє, робота з експертами, тими, хто опрацьовує його, робота з ЮНЕСКО. Кілька історичних центрів наших міст у нас зараз, так би мовити, на олівці. Очевидно, що це ті, які мають відому у світі історичну спадщину. Принаймні це можна сказати про Чернігів”, - зазначив Ткаченко.

Він зауважив, що внесення в список ЮНЕСКО це дуже складна процедура. Україна спромоглася за рік внести до нього відразу два українські об’єкти: борщ як нематеріальну культурну спадщину та історичний центр Одеси.

За словами Ткаченка, це велика історична подія, такого ще не було.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Київ відновлює будівництво пішохідного мосту на Оболоні
Кошти на продовження будівництва столиця отримала від Метрополії Великого Парижа.


1675200263356.png

Столична влада продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на Оболонський острів.

Про це повідомив у Telegram мер Києва Віталій Кличко.

"Столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету не залучаємо. Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це - цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об'єкта", - написав він.

На початок 2023 року вже встановили три опори мосту. За кошти, що надав Париж, завершать встановлення четвертої опори, закуплять і встановлять допоміжні й частково прогонні конструкції, придбають металоконструкції.

За проєктом, міст спиратиметься на чотири опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об'єкту буде 4 м, довжина – 164 м.

"Міст буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь об‘єкт не заважатиме. Оболонський острів облаштуємо як сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори і фауни", - додав Кличко.
 
Зверху