Газ, газопостачання, тарифи, лічильники

  • Автор теми SerP
  • Дата створення

SerP

@serhii13serp (tlg)
Реєстрація
06.05.09
Місто
Одесса-мама
Телефон
Xiaomi Redmi 3
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля [в платежках новые суммы появятся в мае].
Газ подорожал в три-шесть раз
* ЦЕНА НА ГАЗ, используемый для индивидуального отопления [или, как в частных домах, для комплексного потребления], теперь составит 3600 грн за тысячу кубометров [было 1182 грн]. Но этот тариф действует лишь на объем газа до 200 кубометров в месяц и только в отопительный сезон – с 1 октября по 30 апреля включительно. За объем потребленного газа свыше 200 кубометров в месяц придется платить уже по цене 7188 грн за тысячу кубов. На этот пункт обратите особое внимание! То есть, если вы превысили лимит, то повышенную цену придется заплатить не за весь потребленный газ, а только за тот объем, который свыше 200 кубометров.
В целом же лимит самого дешевого газа на отопление для населения составит не более 1400 кубометров в год [было 2400].
* Цена газа, используемого вне отопительного сезона [с 1 мая по 30 сентября включительно] в домах, оборудованных индивидуальными газовыми котлами, составит 7188 грн за тысячу кубометров.
* Цена газа для приготовления пищи и подогрева воды в домах с центральным отоплением в течение всего года составит 7188 грн за тысячу кубометров.
* При отсутствии счетчиков [это подавляюще большинство жителей многоэтажек, оборудованных только газовыми плитами] население также будет платить единую цену за газ – 7188 грн за тысячу кубометров, но уже согласно утвержденным нормам потребления на одного человека.
* Утвержденные ежемесячные нормы потребления газа на одного человека: при наличии централизованного горячего водоснабжения – шесть кубометров: при отсутствии горячего водоснабжения девять кубометров; при наличии газовой плиты и газового водонагревателя – 18 кубометров.
Следует также заметить, что в указанные тарифы для населения уже входит стоимость всех услуг "Запорожгаза" по транспортировке и распределению голубого топлива.
ОАО "Запорожгаз" также предоставил "МИГу" конкретные примеры расчета платы за газ разными категориями населения.
К примеру, за декабрь 2015 года потребление природного газа в частном доме с газовым котлом равно 320 куб.м.
Оплата за газ составит:
200 куб.м х 3,6 грн = 720 грн;
120 куб.м х 7,19 грн = 862,56 грн.
Итого: 720 грн + 862,56 грн = 1582,56 грн.
За тот же период потребление природного газа в частном доме с электрическим котлом равно 65 куб.м.
Оплата за газ составит:
65 куб.м х 7,19 грн. = 467,22 грн.
За декабрь 2015 года в квартире с газовой плитой и колонкой, без газового счетчика, в которой проживает три человека, оплата за газ составит:
9 куб.м х 3 х 7,19 грн = 194,08 грн.
В квартире многоэтажного дома при наличии газового счетчика оплата за газ производится по единой цене за фактически потребленный объем газа.
За декабрь 2015 года семья из двух человек потребила пять куб. м газа.
Оплата составит:
5 куб м х 7,19 грн = 35,94 грн

Що там по газу?

https://gazpravda.com.ua
 
Останнє редагування модератором:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T

sprintload

Заблокирован
Реєстрація
06.04.19
Місто
Odessa <->Одесская
Телефон
Gygabyte Gsmart Rio R1 Assistant AP747 Huawei E1550 Huawei 3531

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Реєстрація
12.06.17
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
З такими цінами наші умільці спалять за пару років усі ліси...
То что останется после вывоза в Евросоюз . Ограничения уже сняты .
Піндоси... коли ми цей зашморг скинемо та будемо с пінськдерево співпрацювати!
 
  • Haha
Реакції: idea

Set

Реєстрація
28.10.10
Місто
Хмельницкий
Вот мой пост - как в воду глядел.
Безотносительно изменения цены, облгазов и прочего, каким образом ты бы изменил траты газа в этом году если бы узнал, что плата за доставку точно будет, например, в 2 раза дороже в следующем году?
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Да, ессно. Я бы еще в прошлом году вентиль прикрутил.

Соседи сейчас прифигевшие пришли - у них за прошлый сезон "приписка" на 800 кубов, 5600 грн., которую они оспорить уже несколько месяцев не могут (долг - "Одесагаз-постачання", а потом их типа в другую контору перекинули), и пофиг, что у них там на счетчике. А так теперь эта приписка превращается в дополнительные ~5000 грн. долга в другую контору. Еще один квест с другой конторой, попробуй, переделай платежку. Не, чо, нормальный бизнес.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Кабінет міністрів змінив формульне ціноутворення на газ від постачальника "останньої надії" та обмежив вартість його газу на період з 1 жовтня до 30 листопада.

Про це повідомляється в постанові №1102 від 25 жовтня.

Вона передбачає, що ціна буде визначатися на основі котирувань в Словаччині (раніше для розрахунку брали значення німецького газового хабу), але до 30 листопада включно вона не може перевищувати 7,96 грн за кубометр для побутових споживачів і 16,8 грн за кубометр для бюджетних установ і закладів охорони здоров'я.

Нагадаємо, що функції постачальника "останньої надії" виконує Газопостачальна компанія "Нафтогаз України". Вона встановила тариф на газ для своїх клієнтів у жовтні на рівні 16,56 гривень за кубометр.

Постачальник "останньої надії" є своєрідною страховкою для клієнтів, які раптово втратили свого постачальника через ліквідацію, банкрутство, анулюванні ліцензії тощо, і забезпечує їх газом під час форс-мажорів.

Максимальна тривалість постачання природного газу постачальником "останньої надії" не може перевищувати 60 календарних днів. Протягом цього часу споживач має обрати нового постачальника газу.
Post automatically merged:

 
  • Love
Реакції: idea

viktoralex

Циничный реалист
Реєстрація
04.12.12
Місто
Ахтырка
Телефон
Redmi 7A
Маленькое подорожание после слухов о большом должно вызвать меньше недовольства?
Ну да. Сначала показали кнут, а дали просроченный пряник, кушайте только зубы не поломайте.
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Маленькое подорожание после слухов о большом должно вызвать меньше недовольства?
Ну подорожчання з 2 до 2,50 грн сприймається нормально, бо десь на стільки зросли зарплати. А от якщо ріст більше 3 грн. то це сприймається як бажання комусь нажитись за наш рахунок, не кажучи вже про 5 грн...
 
Останнє редагування:

rtl

Заблокирован
Реєстрація
04.04.13
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
Маленькое подорожание после слухов о большом должно вызвать меньше недовольства?
Ну подорожчання з 2 до 2,50 грн сприймається нормально, бо десь на стільки зросли зарплати. А от якщо ріст більше 3 грн сприймається як бажання комусь нажитись за наш рахунок, не кажучи вже про 5 грн...
Цены на все поперли ,рост зарплат не перекрывает рост цен.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" оприлюднила консолідовану проміжну фінансову звітність за перше півріччя 2021 року.

Пресслужба НАК інформує, що чистий збиток "Нафтогазу" за перше півріччя цього року склав 1,7 млрд грн, тобто у 7 разів, або на 9,9 млрд грн менше, ніж за перше півріччя 2020 року, коли чистий збиток був на рівні 11,5 млрд грн.

"Відповідно до звіту, результати за перше півріччя 2021 року значно кращі за результати за аналогічний період 2020 року", - констатують у компанії.

"Так, за другий квартал 2021 року, на початку якого Юрій Вітренко замінив на посаді голови правління Андрія Коболєва, "Нафтогаз" отримав чистий прибуток у розмірі 8,5 млрд грн. За аналогічний період попереднього року "Нафтогаз" отримав чистий збиток у розмірі 14,7 млрд грн. Водночас, чистий прибуток у другому кварталі 2021 був меншим за чистий збиток у першому кварталі 2021 року, і тому чистий збиток за все перше півріччя 2021 року склав 1,7 млрд грн. За перше півріччя попереднього, 2020 року, чистий збиток склав 11,5 млрд грн", - пояснили в компанії.

У "Нафтогазі" нагадали, що торік чистий збиток компанії складав 19 млрд грн, у 2019 році чистий прибуток складав 63,3 млрд грн за рахунок отримання від "Газпрому" 2,9 млрд доларів за результатом розглядів у Стокгольмському арбітражі.

"Нафтогаз" вважає некоректною заяву Коболєва про прибуток "Нафтогазу" у першому кварталі. "По-перше, ця інформація стосувалася не консолідованої, а окремої звітності. По-друге, огляд якої аудиторами взагалі не проводився", - йдеться в повідомленні.

У "Нафтогазі" наголосили, що фінансові результати роботи компанії в 2021 році "будуть значною мірою залежати від дій уряду, впровадження "антикризового" законодавства, а також державного регулювання ринку газу в цілому".
 
Зверху