Де ви хотіли б жити?

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
раз уж подняли тему шума - насоветуйте пожалуйста как бороться с вот таким шумом - соседи держут сцобаку. Мелкий дрищ. Когда дома никого нет - дрищ воет. Днём. Ночью молчит, поэтому полиция тут не вариант. Задрачивает ДНЁМ. Вой собаки настолько отвратительный, что нас с женой даже через наушники с шумоподавлением пробивает... :(
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
полиция тут не вариант
Почему не вариант? Если грамотно продумать жалобу - сейчас за жестокое обращение с животными ответственность больше, чем за перфоратор ночью..)) Собака воет - значит с ней жестоко обращаются.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Об украинском приграничном селе, где все живут сбором ягод на болоте в Беларуси:
 
Реєстрація
22.04.12
Місто
Харьков
полиция тут не вариант
Почему не вариант? Если грамотно продумать жалобу - сейчас за жестокое обращение с животными ответственность больше, чем за перфоратор ночью..)) Собака воет - значит с ней жестоко обращаются.
Потому что увы, но не вариант, на улице соседка держала немецкую овчарку и собака бросалась на всех подряд, простыми словами кошмарила всех и вся (срывалась с цепи и пролазила в заборе, который держался на божем слове) одну соседку чуть не покусала, вызвали полицию, а те разводят руками ничего не могут сделать, потом было коллективное (порядка 40 человек подписалось) заявление в полицию, прокуратуру и гор совет, везде отписки пока не загрызет или покусает ничего они не могут сделать, а потом собачка пропала, видать стало стыдно за свои поступки (наверное поняла что на улице люди руководят парадом, а не животное) и за нее решили, что больше сюда не нужно возвращаться...
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки в Луганську область відвідав село Шульгинці, де реалізують пілотний проєкт "Нове село".

На сайті президента України повідомляється, що цей проєкт покликаний зробити державні послуги доступними для мешканців кожної громади.

У Шульгинцях за кілька місяців 2021 року побудували новий Центр надання адміністративних послуг, де можна отримати майже сто адмінпослуг, відділення "Нової пошти", аптечний пункт, відділення поліції, магазин продовольчих товарів, сквер і дитячі майданчики.

Замість сільского клубу відкрили центр культурних послуг, на базі якого є новітня бібліотека, зони для тренінгів та семінарів, зона з IT- та робототехнікою, внутрішній і зовнішній кінотеатри з LED-екраном.

Поряд з хабом з'явився дитячий майданчик із сучасними гойдалками та спеціальним безпечним гумовим покриттям.

"Головне, це нова ідея – Центр культурних послуг, який змінює поняття «сільський клуб». Тут є можливість вчитися через інтернет, і не треба їхати в інше місто. Старші люди можуть прийти з онуками – діти займаються на 3D-принтері, а старші люди читають у цей час книжки або слухають лекцію", - сказав з цього приводу віце-прем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, який супроводжував Зеленського.

Президент у свою чергу сказав, що Шульгинці стануть початком великої реформи українського села.

"Рік тому ми проїхали Україною, побачили, у якому стані наші села, селища й чого там немає. Простіше сказати, що там є – і це можна порахувати на пальцях. Але для життя, для реалізації своїх прагнень і для того, щоб проводити правильно час і відчувати себе в селі так само, як і в столиці чи будь-якому місті нашої держави, – немає нічого. Тому перед вами пілот – початок реалізації реформи українського села", – сказав Зеленський під час відвідування Шульгинців.

Подібні проєкти на перших порах збираються реалізувати в 11 сільських громадах Луганської області, 21 громаді Донецької області, 38 громадах Херсонської області, а потім - по всій Україні.

За даними "Нової пошти", вона інвестувала в "нове село" у Шульгинцях 16 млн гривень.
 
Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
А я сегодня был в городке Вижница Черновицкой области и словил себя на мысли что хорошо бы тут на пенсии жить. Очень уютный чистый опрятный городок, у подножия Карпат.
 
Реєстрація
07.10.19
Місто
Київ
Телефон
realme 6
К сожалению, если рассматривать чисто Украину, то тут есть только 3 города для качественной жизни - Киев, Харьков, Одесса. Причем как раз на старости лучше жить в крупном городе чем в мелком, ибо только там есть человеческая медицина, способная вылечить 99% проблем. Даже у нас в городе со 100к населением медицины толком нет, можно сказать, врачи всего боятся. чуть что, "езжай в Запорожье (которое за 201 км), мы не знаем/не умеем/боимся".
Также размер города напрямую отражается на ценах. Чем он больше, тем сильнее давит конкуренция и тем ниже цены на большинство товаров.
 
Реєстрація
07.01.21
Місто
Київ
вызвали полицию, а те разводят руками ничего не могут сделать,
Можливо поліція не хоче нічого робити.
Років 10 тому читав на якомусь форумі:
хтось виїхав з другорядної чи з прилеглої території, при цьому не пропустив дописувача і створив аврійну ситуацію.
У дописувача був реєстратор. Написав до МВС - результату нема.
Потім він писав ще в декілька установ по декілька разів. Здається у списку були декілька органів МВС, прокуратури, суди.
І нарешті справа почала розглядатись у суді.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Кот-адекват пытался доказать тупорылой белке что вакцинироваться НАДО. Эта дура упиралась рогом, да так сильно, шо кинулась на кота драться. Ну кот конечно навалял тупому антиваксу (сломан хребет), да так сильно, что даже люди не смогли помочь (двое мужиков).
По ходу битвы белки с котом были покусаны два её защитника (тупорылая, да. Они её защитить хотели - а она их кусала). Тем самым была доказана лишний раз поговорка "не кусай руку дающую".
Люди! Вакцинируйтесь! не будьте как белка!
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Люди! Вакцинируйтесь! не будьте как белка!
Когда-то разговариваю с приятелем, говорит в больничке ширяюсь, и еще дофига сюда ходить. Что такое? Собака укусила, подозрение на бешенство. Показывает потом кино с регистратора. Вечер/ночь (темно уже), стоит он на обочине, габариты горят, недалеко перекресток. Из-за поворота бежит собака, и "по дуге" не сбавляя ход, прямиком в его бампер (ну примерно так, как на вельчике бы кто-то не списался в поворот и прилетел) Приятель выходит посмотреть что там (тушка размером с овчарку, и на бегу - удар ощутимый), эта псина хватает его за ногу и убегает. Он сразу в больничку (с собакой точно что-то не так) - и был прав, на следующий день псина еще нескольких цапонула, ее отловили и таки бешенство.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Ізраїльське місто Тель-Авів визнано найдорожчим для життя у світі за версією Economist Intelligence Unit's.

У щорічному звіті порівнюють вартість 200 товарів і послуг в 173 країнах світу, пише The Insider.

Тель-Авів очолив цей рейтинг уперше. Здорожчання життя в цьому місті повʼязують зі співвідношенням шекеля до долара. Окрім цього, зросла вартість продуктів харчування і транспорту. У середньому вартість товарів і послуг в цьому році підвищилася на 3,5% (торік було 1,9%).

"Зростання в основному відображає стрімкий ріст валюти, що підтримується відносно долара успішним впровадженням Ізраїлем вакцинації проти ковіду", – йдеться у звіті.

Також серед факторів відзначають інвестиційну привабливість міста. Тель-Авів – своєрідна Силіконова долина Ізраїлю, через що там значно зросла вартість нерухомості.

У свіжому рейтингу другу сходинку ділять Париж та Сінгапур, за ними йдуть Цюрих, потім Гонконг, Нью-Йорк, Женева, Копенгаген, Лос-Анджелес і Осака.

Торік Тель-Авів був пʼятим рейтингу вартості проживання в містах, а на перші сходинки були за Парижем, Цюрихом і Гонконгом. В 2019 топ-10 найдорожчих міст за версією The Economist виглядала так: Сингапур, Парид, Гонконг, Цюрих, Женева, Осака, Сеул, Копенгаген, Нью-Йорк, Тель-Авів та Лос-Анджелес.
 
Реєстрація
07.10.19
Місто
Київ
Телефон
realme 6
Sanёk, интересно, по каким критериям идёт рассчет.
Распишу ситуацию - живу в Бердянске, и часто приходится бывать в Киеве, 3-4 раза в год на 2-3 недели. В последнее время прикидываю, что как-то, если бы я в Киеве жил, то мне дешевле бы жизнь там обходилась)
Из очевидного, что дешевле бесспорно - вода и стоки дешевле в 2 раза, отопление примерно на 20%, продукты на рынках от 10 до 50% дешевле, смотря что именно покупать (мясо конкретно так дешевле в Киеве), блин, рыба морская(!) даже дешевле, я впервые именно в Киеве попробовал судака, у нас в городе он довольно таки дорогой даже не в сезон. И это все в сравнении с тем, что в Киеве средняя зарплата около 15к, а у нас 7500 всего лишь.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Судак - річкова риба.
Ловив в дитинстві на Запоріжжі, в річці Молочна.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Зверху