Де читаємо новини?

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Telegram-каналі інтернет-видання #Букви оприлюднили заяву про вихід команди з проєкту. Причиною назвали токсичну атмосферу в редакції: "системний булінг, постійні образи, необґрунтовані звинувачення" тощо. Заяву вже видалили.

Заяву команди #Букв оприлюднено у телеграм-каналі видання.

"Впродовж останніх тижнів більшість співробітників редакції чули від керівництва докори про те, що через них падає “капіталізація бренда” (що б це не було). У декого навіть вимагали за це компенсацію. Ми загадалися над питанням: чого насправді вартий той бренд?" - сказано в заяві.

Працівники видання зазначають, що їм нібито довелося витрачати десятки годин на понаднормову неоплачувану роботу, зокрема, не пов’язану з проєктом. Зокрема СММники працювали по 360 годин на місяць. Багато хто з команди роками працював без відпусток. Працівників принижували і звільняли без попередження.

"Зусилля співробітників зі створення та поширення контенту та їхні відчайдушні овертайми на користь цього бренду можна було б оцінити щонайменше в 10 тисяч доларів. От тільки хто б їх компенсував, а головне - відмерлі нервові клітини? На жаль, редакція харчувалася тільки обіцянками підвищень, а раптові зниження зарплат були для нас приємним “десертом”. Словом, ми подумали: справедлива оплата праці і повага до працівників та читачів… Хіба ж вони не могли б стати найбільш чесним показником того, чого цей бренд вартий? Замість цього ми стали свідками публічних принижень звільнених без попередження колег, а надалі - й читачів", - йдеться у заяві.

Останньою краплею назвали “редакційні завдання” з форсування світлин Юлії Мендель та інші непристойності".

Водночас у Facebook Букв оприлюднено допис зі словами "Команда #Букв трохи здивована, що за них розписались їх колеги, але менш із тим — є новини і ми вам їх принесли".

Кілька днів тому профільне видання "Детектор Медіа" повідомило про те, що #Букви шукають SMM-ника та редактора стрічки новин "зі знанням географії".

"У вівторок редактор "Букв" переніс кордони Естонії до кордонів Білорусі, зробивши новину із заголовком зі скриншоту. Вочевидь згодний із таким сміливим географічним рішенням, СММник опублікував новину у Facebook. Протягом п'яти годин читачі "Букв" у коментарях писали все, що думають про таку геополітику та "Букви". Але СММник не бачив. Перенесення кордонів – трудомістка справа, самі розумієте. Тут не до коментарів", – йшлося тоді в заяві медіа.

На сайті "Букв" оприлюднили заяву щодо ситуації. У ній підтвердили, що звільнилися чотири новинарі та двоє SMM-ників, і зазначили, що це частина працівників, а не вся редакція.

У повідомлені також вказано, що один з працівників, який вирішив звільнитися, позичив у співвласника 2000 доларів, і не повернув 1400. Це, як повідомляється, саме та людина, яка оприлюднила допис від імені редакції.

"Тому заяву від імені редакції ми розцінюємо як атаку на видання, метою якої може бути банальне бажання не повертати борг", – зазначили в заяві.

#Букви - інформаційне агентство, суспільно-політичне та економічне інтернет-видання. Засноване в Києві у березні 2015 року. Публікується українською та англійською мовами. Особливістю видання є відсутність банерної реклами.

Співзасновниками видання є медіа-менеджери Петро Терентьєв і Катерина Рошук.

У коментарі "Детектору медіа" одна зі співробітниць "Букв", яка звільняється, повідомила, що з редакції йде більша частина команди. Зокрема чотири редактори стрічки новин і два співробітники SMM-відділу. В редакції лишилися два фотокори, три літредактори, два редактори стрічки та два SMM-ки.

На початку квітня з посади головної редакторки видання "Букви" пішла Тетяна Ніколаєнко. Вона повідомила, що в редакції наразі бракує коштів, тому видання залишило лише відділ новин.

Тоді співзасновниця "Букв" Катерина Рошук у коментарі профільному виданню "Детектор медіа" заперечила кардинальні зміни в редакції та уточнила, що, окрім Ніколаєнко, видання залишають двоє журналістів. Кадрові зміни вона пояснила реорганізацією роботи видання та зміною бізнес-моделі. За її словами, "Букви" вирішили співпрацювати з журналістами на засадах фрилансу, "вимірюючи ключові показники ефективності".
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Ось про Букви.

Всім привіт, друзі!
Мене звати Владислав Волков, я ексголова SMM-відділу видання #Букви. Саме я той SMM-ник, який зробив допис на сторінці видання #Букви, де повідомив, що більшість команди (чотири редакторки та два SMM-менеджери) прийняли рішення залишити новинний проєкт.
За останні пів року проєкт #Букви змінив трьох головних редакторів, а впродовж останніх місяців видання покинуло близько 10 людей (включно з тими, хто був із сайтом з перших днів).
В чому причина такого занепаду? У кожного своя історія. Але загалом це: токсична атмосфера в редакції, булінг та безпідставні звинувачення, зарплатня в конвертах, розмір якої змінюється на розсуд роботодавця, цензура та втручання в роботу редакції (висміюємо Зеленського, розхвалюємо сивочолого).
Сьогодні в #Буквах фактично залишаються працювати два постійних працівники - це подружня пара, що працює з дому в Черкасах та рідко бачить власників видання.
За останній день ми почули багато чого на свою адресу. Були і SMS з погрозами, і звинувачення в непрофесійності, і розмови про «винні гроші».
На жаль, більшість читачів #Букв та підписників Катерини Рошук у Facebook і гадки не мають, чим насправді заробляють на хліб власники видання та як влаштована робота в редакції.
То ж ми вирішили привідкрити завісу і написати 10 історій з життя редакції. Чим насправді займається патріотичне видання, що входить до «білого списку» ІМІ? Як влаштована редакція зсередини? Чим заробляють на життя його власники? Що ж, пристібайтесь, поїхали.
Мережа ботів та сторінок «антиЗе»
Читали розслідування #Букв про ботів Гройсмана чи «ботоферми ЗеКоманди»? Що ж, #Букви добре знаються на темі, адже в нас і самих є сітка ботів і фан-сторінок з «анти-Зе риторикою».
Боти використовувалися для накруток лайків політикам та дискусій в коментарях. Архів скріншотів виконаних завдань охоплює 5 років, але щоб розібратися в ньому та структурувати за категоріями знадобиться не менше часу. За ці роки замовлень було дуже багато: це були як ноунейм-персонажі на кшталт Миколи Щурікова з ОПЗ, так і великі проєкти — наприклад, дискредитація Володимира Зеленського. Якщо бачили меми про одяг Юлії Мендель чи дописи про «слугу урода» — є вірогідність, що це ми.
Інформатаки на В‘ячеслава Соболєва
В грудні 2019 року стався замах на вбивство депутата Київоблради В‘ячеслава Соболєва. Тоді від кулі снайпера загинув його трирічний син. За декілька днів В'ячеслав Соболєв публічно назвав імена вірогідних замовників. Зокрема, звернувся і до екснардепа Олександра Грановського: «Саша, я хочу услышать, что ты скажешь на детекторе лжи. Кто что знал, кто кого заказывал, как агентство #Буквы надо мной четыре года издевалась, кого из меня пытались сделать».
За наказом Катерини Рошук ми оперативно випустили заяву на сайті, де заперечили будь-яку причетність до інформаційної кампанії проти В’ячеслава Соболєва. Мовляв, насправді кампанією проти депутата Соболєва займався колишній працівник видання, а депутат просто переплутав факти через тяжкий емоційний стан.
Це напівправда. #Букви були причетні до переслідування депутата: щонайменше три колишніх працівника готові підтвердити, що на замовлення Терентьєва та Рошук їздили переслідувати Соболєва в аеропорту з запитаннями про те «навіщо він залишає країну» для створення психологічного пресингу під час організованого кримінального переслідування.
Оскільки медіакілерство — брудна справа, ці статті не виходили на сайті видання #Букви. Натомість Катерина Рошук за гроші розміщувала їх на шпальтах інших видань. Зокрема, новини досі доступні на сайті «Комсомольская правда». Втім, ця робота тривала не чотири роки, як зазначив Соболєв, а лише декілька місяців. #Букви перестали атакувати Соболєва, але не за власним бажанням, а лише після того, як замовник перестав звертатися за такою послугою змінивши підрядника.
Telegram-канал Фукса
Чим ще має займатися редакція українського онлайн-ЗМІ, як не вести телеграм-канал бізнесмена Павла Фукса, засновника житлового комплексу «Москва-Сіті». Пан Фукс є благодійником, меценатом та «нестандартною особистістю»: в його Telegram-каналі ви знайдете роздуми про Юваля Ноя Харарі, штучний інтелект, новини технологій та інше.
Втім, всі ці дописи замість пана Фукса писала редакція #Букв, а їх ніхто не читав, адже нашим SMM-никам ставили завдання накручувати перегляди та підписників. Дійшло до абсурду: на каналі з 20,000 підписників, що приносить #Буквам 5,000$ на місяць, реальних людей з 10.
Дубінський — не г#й
Пам‘ятаєте, як в період парламентської кампанії 2019 року Олександр Дубінський балотувався проти Ігоря Кононенка? Тоді у столиці з‘являлися написи на стінах та асфальті: «Дубінський — не г_й», нібито від імені кандидата в нардепи, що намагався переконати в чомусь аудиторію.
Це також виконували працівники видання як завдання Петра Терентьєва. Шукаєте зв’язок #Букв та Петра Олексійовича? Я особисто був присутній на зустрічах Терентьєва і Рошук з Кононенком та декілька разів отримував зарплати на всю команду зі спортклубу «5 елемент». Сам Терентьєв курував напрямок чорного PR в його передвиборчій кампанії. «Білий» напрямок курував Дмитро Касьянов.
До речі, хоча Терентьєв співпрацює з Касьяновим, він його ненавидить. #Букви тричі намагалися посунути Касьянова в різних проєктах: на виборах в Чернигові, в Київській області та в Харкові. Щоразу йому залишали лише маленький підряд, за що Касьянова він просто терпіти не може.
Робота з Іллею Ківою
Що об‘єднує проукраїнського патріота та поплічника Медведчука Іллю Ківу? Звісно, спільна робота.
Влітку 2016 року проходили довибори до Верховної Ради по 183 виборчому округу (Херсон). Одним із кандидатів був Ілля Ківа. У якийсь момент Терентьєв оголосив, що Ківа — новий клієнт #Букв і треба готуватися вести його передвиборку в соціальних мережах. Завести ботів із херсонською геолокацією, додати до них місцеві популярні акаунти та почати активно коментувати місцеві новини.
Рошук та Терентьєв поїхали до Херсона оцінити ситуацію на окрузі. Після повернення Терентьєв заявив, що у Ківи все погано: рейтинг хоч і є, але для перемоги не вистачить. При цьому наголошувалося, що на роботу на користь Ківи злили всю поліцію, рибінспекцію та ВБНОН. Нагадаю, що #Букви офіційно висловлювали негативне ставлення до Авакова та до поліції загалом, але під час виборів наявність аваківського Ківи та аваківської поліції не стали перепоною.
Через два місяці після початку кампанії Терентьєв заявив, що робота з Ківою припиняється, тому що у Ківи закінчилися гроші. Швидше за все, після соцопитувань стало зрозуміло, що продовжувати передвиборчі перегони безглуздо, а тому бюджет не продовжили, а отже, Ківа не зможе розплатитися з #Буквами.
Кужельний та самокат
Пам‘ятаєте фотографа Олександра Кужельного, якого двічі побили на акціях протесту? Серед активістського середовища #Букви асоціюються з його якісними фото, а сам він нещодавно заявляв, що працює «у найкращій команді». Втім Олександра Кужельного у редакції більше немає.
Його звільнили. Про причини ми розповідати не маємо права. Але після звільнення у нього стався конфлікт із Терентьєвим, для розв’язання якого останній погрожував залучити поліцію. Здавалося б, що такого міг би зробити Кужельний, щоб залучати МВС?
У грудні 2020 року Кужельний взяв участь у частині світового флешмобу зі встановлення обелісків із фільму Стенлі Кубрика «Космічна Одіссея. Він першим випадково знайшов обеліск встановлений компанією «Алло», а фото розмістив на сайті #Букв з їхнім логотипом. За правилами акції, Алло дарувала електросамокат тому, хто перший знайде обеліск і сфотографують. «Алло» подарувала Кужельному самокат.
Після звільнення Кужельного з редакції #Букв Терентьєв почав вимагати повернути самокат йому, бо фото було розміщено на його сайті з його логотипом, а тому є частиною його майна, і Кужельний ним володіти не може. Спочатку Кужельний відмовлявся, але після того, як Терентьєв зателефонував його мамі, залякав її, що приверне для розв'язання питання поліцію, Олександр вважав, що краще самокат віддати Терентьєву, щоб не напружувати батьків.
Також Кужельний здав і редакційний фотоапарат, яким користувався 3 роки, після чого Терентьєв вирахував із його зарплати 8000 гривень за амортизацію камери. Треба додати, що Терентьєв регулярно хвалиться оновленням свого особистого фотопарку. Зокрема, наявністю у нього Sony A9 вартістю $3000, а також Sony A7rIV вартістю $4000. Брати 8000 грн за амортизація старого Canon, яким користувалися три роки — це просто смішно.
«Запрошення» на акцію Михеїла Саакашвілі
Зі своєї Facebook-сторінки Петро Терентьєв любить повчати всіх моралі. Втім, його методи комунікації доволі сумнівні. В грудні 2017 року Петро Терентьєв на замовлення Ігоря Кононенка доручив колишньому співробітнику #Букв організувати розклейку запрошення з пропозицією відвідати Михеїла Саакашвілі… на лобове скло київських автомобілей. Той залучив з десяток людей та організував за ніч таку поклейку, аби дискредитувати «МіхоМайдан», а наступного дня — надіслав фотографії.
Тоді Терентьєв організував розміщення публікацій в київських місцевих спільнотах. Але забув розрахуватися з організаторами та залишився винен декілька сотень доларів.
«Великий Київ»
Чули про нове київське видання «Великий Київ»? Знаєте що поєднує його та #Букви? Фактично це одна редакція, але насправді просто сусідні «чати». Проєкт «Великий Київ» #Букви роблять під Володимира Прокоп‘єва, а фінансується він місцевим осередком «Європейської Солідарності».
Tinder-скандал та доноси правоохоронцям
За минулої влади Петро Терентьєв співпрацював з правоохоронними органами та був «осведомителем» щодо процесів у вітчизняному медіапросторі: хто з ким, проти кого, за чиї гроші та інше.
Чи є він інформатором і зараз? Скоріше за все, цей процес не залежить від зміни політичних керівників держави то ж припускаємо, що зв‘язки залишаються. Терентьєв полюбляє «записувати» людей під час розмов, робити скріншоти повідомлень в месенджерах, стравлювати між собою різні групи осіб.
Один з прикладів, про який достеменне відомо — Петро Терентьєв був інформатором працівників прокуратури під час розслідування так званого Tinder-скандалу. Саме Терентьєв складав списки блогерів, в яких потім проходили обшуки, передавав «хто є хто» в цій групі та навіть «здав» працівникам прокуратури свого колишнього працівника, якому повідомили про підозру в організації провокації. Що цікаво, Терентьєву навіть не було точно відомо, що саме він був замішаний в цьому кейсі. Він просто передав свої думки як стверджувальний факт, аби вислужитися перед Олександром Грановським та Анатолієм Матіосом, з яким Терентьєв перебуває в дружніх стосунках.
Расизм, сексизм та гомофобія
#Букви часто змінювали політичний вектор, як і їх власники. Якщо під час Революції Терентьєв висловлювався проти Майдану, то після перемоги став його палким прихильником. Якщо у 2016 році «топив» за Трампа, то після перемоги Байдена — став фанатом BLM та ЛГБТ. Останні роки ви могли побачити багато статей та дописів на #Буквах на тему гендерної рівності, ЛГБТ тощо. Українська консервативна аудиторія, яка зібралася навколо #Букв завдяки активній підтримці Петру Порошенку, БПП та «Європейської солідарності» давно звертає на це увагу та називає їх «ліваками», за аналогією з лівими тенденціями у гуманітарній політиці «Демократичної партії» США.
Однак справа не в змінні цінностей, а в новій фінансовій концепції і бажанні залучити гранти західних фондів та посольств. Образу ліберального правозахисного видання для непосвяченого споживача контенту також сприяє наявність у #Букв кейсів нападів на Олександра Кужельного з боку ультраправих.
І з цим чином можна було б погодитися, якби не знати Петра Терентьєва особисто, який дозволяє собі расистські висловлювання не лише у побутовому спілкуванні, а й у робочому чаті #Букв. Варто знайти більшого расиста та гомофоба аніж Терентьєва. Сумніваєтеся? Почитайте листування в чаті #Букв (скриншоти в коментарях). Оскільки він видалив акаунт Telegram та мігрував в Slack — його акаунт підписаний як Deleted.
Що спонукало нас до цього тексту? Бажання сказати правду, зірвати лицемірні маски з власників та застерегти інших від роботи в цьому місці, а рекламодавців від співпраці.
За 5 років роботи в #Буквах (хтось менше, хтось більше) маємо більше ніж 10 коротких історій. Втім, всьому свій час — дійдемо і до інших.
На скриншоті — повідомлення Петра Терентьєва в редакційному чаті та приклад токсичної поведінки, в якій жила редакція роками.
Висновки робити вам.
Далі ще більше цікавих історій

 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Ексголовред ITC.ua Тарас Міщенко запустив власне медіа про IT-технології, ґаджети, та комп’ютери Mezha.Medіa.

До редакції нового проєкту долучилися журналісти Олег Данилов, Олег Касіч та Сергій Світличний. У команді Mezha також працюватиме ексоглядач ITC, експерт з мобільних пристроїв Ігор Сушон та фотограф-відеограф, майстер предметної зйомки Володимир Дяченко.

«Мені пощастило довгі роки працювати пліч-о-пліч з цією командою, і я дуже радий, що ми починаємо нове видання разом… Чому саме Mezha? Бо це дуже цікаве слово. В історично-побутовому сенсі це тонка смуга землі між полями та ділянками. Межа – не кордон, не паркан, не стіна. Це результат домовленостей, вона дає відчуття визначеності та певної сталості. У своєму житті ми постійно розширюємо межі наших уявлень про світ, нашого досвіду, знань та розвитку. Працюючи багато років в IT-журналістиці, ми завжди намагалися бути на межі технічного прогресу. Тому Межа – це наше слово», – повідомив Міщенко.

Матеріали на Mezha.Media будуть публікуватися виключно українською мовою, редакція вирішила не робити двомовну версію сайту, «а зосередитись на тому, щоб робити більше якісного контенту рідною мовою».

Проєкт редакція запускає своїми силами, тому буде вдячна за підтримку на Patreon – patreon/mezhamedia.

«Також будемо раді будь-якій іншій допомозі, якщо у вас є бажання та можливість робити цікаві пости в блог на сайті, то напишіть мені, будь ласка, на [email protected], і розкажіть про щоб ви хотіли писати», – додав Міщенко.

1 листопада 2021 року Міщенко залишив посаду головного редактора ITC.ua, на якій пропрацював сім років. В.о. головреда видання став співласник медіагрупи Creators Media Group Тимур Ворона.

18 серпня 2021 року засновники MC.Today Віра Черниш та Тимур Ворона створили медіагрупу Creators Media Group, частиною якої стало видання ITC.ua. Також до складу медіагрупи входять MC.today і Highload.
 

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Реєстрація
27.07.12
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
На:
висміюємо Зеленського, розхвалюємо сивочолого).
перестав читати висер. Типу смм-ник не знав куди йшов працювати...
«Белое пальто» никого не красит, и в этой ситуации тоже не стоит его напяливать.
Это было сказано мимоходом, и очевидно не являлось настоящей причиной ухода, а настоящие описаны далее, еще и скринами подкреплены.

А насчет политических вкусов — подавляющее большинство журналистов спокойно сидят в редакциях, не соответствующих их мировоззрению, если там теплое место и хорошо платят. Кто принципиальный и волнуется за имя, либо однажды валят из журналистики, как Егор Соболев в айтишечку, либо рано или поздно находят место, где им комфортно и сидят там за любые деньги. Именно потому, что я принадлежу к лагерю принципиальных, я в журналистику и не завязался, но прекрасно могу понять тех, кому плевать.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Ну и, так сказать, лидеры мнений:
И ещё немного лидеров мнений:
Помнится, в ЖЖ начала двухтысячных считалось круто быть тысячником, а тут – целые миллионники.
 

GreyCat

Консервативний новатор
Реєстрація
09.08.13
Місто
м. Одеса, UA
Телефон
Samsung: A52, Tab А8"
26 октября с.г. перестал обновляться tZE inform. :(
Может кто знает что с ними? Или где есть подобный ресурс?;)
 
Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
  • Like
Реакції: idea

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Майже два десятиліття досліджень дали неоднозначні результати взаємозв'язку між поклонінням знаменитостям і когнітивними навичками. Деякі дослідження показали, що когнітивні показники дещо знижуються за більш високого рівня поклоніння знаменитостям, тоді як інші дослідження не виявили жодного зв'язку. У новому експерименті піддослідні пройшли тести на словниковий запас, грамотність та вміння рахувати, а після цього заповнили анкету зі шкалою відношення до знаменитостей. Вона дозволила спеціалістам визначити, наскільки сильно респонденти цікавляться життям зірок і плітками, що розповсюджуються у світі.
Наприклад, в учасників експерименту запитували, чи відчувають вони потребу дізнаватися особисті звички улюблених зірок і наскільки вони одержимі подробицями їхнього життя. Також дослідники цікавилися у респондентів їхніми доходами та рівнем освіти. За результатами опитування вчені з'ясували, що люди, у яких нижчі показники в когнітивних тестах, демонструють більший інтерес до життя зірок та світу шоубізнесу.
 
Реєстрація
17.02.20
Місто
Київ
Телефон
Poco m4 pro 5g
Клуб ФУП, решта - жалкойе подобійе
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Понравилась подача. Почему не надо читать великорусские новости, даже если это не явная пропагандонская помойка.
 

Вкладення

  • Reader HD - Photo119 (1).jpg
    Reader HD - Photo119 (1).jpg
    70.3 КБ · Перегляди: 41
Останнє редагування:

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Реєстрація
27.07.12
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
Почему не надо читать великорусские новости, даже если это не явная пропагандонская помойка.
В бытность мою студентом на специализации "диктор и телеведущий" препод по журналистике в порядке рубрики "знаете ли вы" поведал о том, что "имперский комплекс" нескольких мировых стран напрямую влияет на то, каким образом их журналистика подаёт (или вообще обращает внимание на) информационные поводы. В США, Китае, Индии, Великобритании, и вот ещё и рашке публика на новость (вероятнее всего) не обратит внимание, если она никоим образом не привязана к их "империи" и её интересам. В США игнорируют новости из тех стран, где у Штатов нет никаких геополитических интересов или военных контингентов. В рашке схожая история - если никак не цепляется русский язык или русское же величие, это не интересно, мы это читать не будем.
 

rtl

Заблокирован
Реєстрація
04.04.13
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
Почему не надо читать великорусские новости, даже если это не явная пропагандонская помойка.
В бытность мою студентом на специализации "диктор и телеведущий" препод по журналистике в порядке рубрики "знаете ли вы" поведал о том, что "имперский комплекс" нескольких мировых стран напрямую влияет на то, каким образом их журналистика подаёт (или вообще обращает внимание на) информационные поводы. В США, Китае, Индии, Великобритании, и вот ещё и рашке публика на новость (вероятнее всего) не обратит внимание, если она никоим образом не привязана к их "империи" и её интересам. В США игнорируют новости из тех стран, где у Штатов нет никаких геополитических интересов или военных контингентов. В рашке схожая история - если никак не цепляется русский язык или русское же величие, это не интересно, мы это читать не будем.
Это везде так новости или любую другую информацию принимают ,если она радует глаз то читают если нет то игнор , у меня есть знакомые которые только сепаратиские новости читают или те новости которые унижают Украину и как мы скоро все сдохнем .
Даже по ковиду видно что кто антипрививочник тот читает только антипртаивочные статьи .
 

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Реєстрація
27.07.12
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
Это везде так новости или любую другую информацию принимают ,если она радует глаз то читают если нет то игнор , у меня есть знакомые которые только сепаратиские новости читают или те новости которые унижают Украину и как мы скоро все сдохнем .
Даже по ковиду видно что кто антипрививочник тот читает только антипртаивочные статьи .
Описываемый вами паттерн поведения - это "информационный пузырь", и у каждого он свой, это очень индивидуальная история. А я говорю о более широкомасштабном восприятии информации населением, по крайней мере его гомогенной частью. Вот у нас "имперского комплекса" в журналистике не наблюдается, даже хуже - украинские новости недооценены и страдают от недостатка внимания, если только на нас снова не нападают москали. Зато "а шо там у кацапов", или любая международная панорама с рождением пандочки в зоопарке Нью-Джерси - топчик. Вот вырваться из этой "меншовартості", не перевалившись в "имперство" - задача та ещё.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
В теме вовиной тыщи:
1642970047884.png
И что эта публикация даёт по сравнению с тем, что последние несколько страниц обсуждают в теме?
Другого министра процитировали в среду, в четверг уже выложили в теме текст постановления.
Но нет, надо ещё раз проспамить ссылкой на ЛБ.
Про це у Facebook повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
Почему ссылка не на оригинальное сообщение премьер-министра, а на сайт, его пересказывающий?
Чем это отличается от новостей на основе соцсетей о том, как какая-то певичка на отдыхе похвасталась в Instagram жопой?
Мне кажется, пора уже ЛБ в говносайты вносить во избежание передозировки.
 
Зверху