Закриття номеру lifecell з виводом коштів на банківський рахунок

Місто
Львів
Оскільки володію не одним десятком сімкарт як LC, так і Yezzz, що були придбані по 1грн в різний час за акціями Сільпа і також за їхніми акціями активовані, вирішив я закрити один з номерів передоплати тарифу "Єдиний", на якому з платних опитувань накопичилося понад 1500 грн.

І от приходжу вчора в магазин ЛЦ, вітаюся з клерком років 40-ка приємної інтелігентної зовнішності і висловлюю йому це своє побажання.
У відповідь лунає, - це неможливо, не існує такого, я Вам раджу поповнити комусь зі знайомих рахунок, взявши від них живі гроші.
Але ж в інтернеті я читав що люди закривали номери і виводили гроші, - кажу.
У відповідь, - не все що в інтернеті пишуть це правда.

Я вже мало не зібрався розвертатися і йти геть, але тут він каже, - а давайте я наберу Вам підтримку і вони те саме що і я скажуть, цей номер при Вас і увімкнений?
Так, - відповідаю.

Він каже, - наберіть з нього 543300. Набираю, на його комп приходить код підтвердження, який він диктує, я вводжу його у себе на смарті і миттєво відгукується оператор, який каже що так, в разі закриття номеру гроші з рахунку без проблем повертають.

Тут вже у мене запитання, чи клерк в магазині й гадки не мав що така процедура існує, чи знав і намагався мене обдурити?

Але виявляється що перше, бо просто з мого смарту довго спілкується вже з кимось іншим у підтримці щодо процедури, в результаті роздрукувавши мені відповідну заяву.

Наразі ще не скористався, бо виникли тимчасові складнощі з переведенням акаунту телеги з тим номером на інший.

IMG_20260406_155225~2.jpg

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
Останнє редагування:

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Така можливість прописана в законодавстві. Номер спочатку повинен пройти ідентифікацію, а потім пишеться заява про розірвання договору обслуговування за номером і виводом грошових коштів на поточний рахунок. Раджу спочатку ознайомитися зі законодавством.

Місто
Львів
Номер спочатку повинен пройти ідентифікацію
А це що таке? В заяві, яку я прикріпив на початку теми, ані слова про це.
Клерк в магазині, опісля тривалого спілкування телефоном з підтримкою при мені теж наголосив що головне щоб я паспорт при собі мав при подачі заяви.
Також є форумець drmz, який взагалі розривав договір чисто онлайн і теж без жодної "ідентифікації номеру".

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
magodzec, підписаною заявою ми проходим цю ідентифікацію.
НКРЗІ трохи по-дебільному, з взаємовиключними протиріччями, прописував останні ревізії правил.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Я проходив цю процедуру, коли використовувався термін "зареєстрований абонент" (отримання послуг персоніфіковано) -- зараз це ідентифікація. У тебе номер обслуговується знеособлено. Згідно 10 частини частини 107 ти маєш право:
повернення від постачальника електронних комунікаційних послуг невикористаної частки коштів у разі відмови від передплачених електронних комунікаційних послуг у випадках і порядку, визначених правилами надання і отримання цих послуг та договором про надання електронних комунікаційних послуг;
Але це ти можеш зробити, коли номер телефону зареєструєш на себе -- пройдеш ідентифікацію (її можна пройти віддалено через Дію). А потім можеш звертатися до оператора згідно законодавства "Про звернення громадян".

• Like
Реакції: Evan
Місто
Львів
Але це ти можеш зробити, коли номер телефону зареєструєш на себе -- пройдеш ідентифікацію
drmz, прокоментуй, ти перед закриттям номеру реєстрував його на себе (через Дію) чи як?
Бо в магазині мені не казали що це обов'язкова вимога.

aucun

aucun problème
Місто
м. Кривий Ріг / хутір Даманівка
Місто
Львів
Продовження історії із закриттям.
Сьогодні, нарешті, вибрався до того-ж магазину.
Там сидів вже інший клерк, якому попередній дав необхідні інструкції, зустрівши мене зі словами, - щось довго Вас не було! :)
На що я йому відповів що зайняло час з того номеру перевести акаунт телеги на інший.

В результаті заяву прийняв, миттєво відсканував мій паспорт-книжку та ІПН, попросив написати на зворотній стороні заяви мій контактний номер і сказав, - зараз це подам і Вам за якийсь час задзвонять на номер, який закриваєте. А потім, у разі чого, я зателефоную Вам на контактний :)

Чекаю на подальший розвиток подій, хоча й вже віддавна не любитель приймати дзвінки з невідомих номерів. :)

Місто
Львів
Забув додати, приблизно через 2 години після того, як подав в магазині заяву, на номер, що закриваю, прийшла смс:
Шановний абоненте! За Вашим номером створено запит №2xxxxx, який вже розглядається відповідальними спеціалістами. Стандартний термін його розгляду - 72 годин. Деталі: 5433 з номерів lifecell, 0800205433 з міських номерів. Вдячні за довіру та співпрацю!

• Like
Реакції: Evan
Місто
Киев
Зачем номер закрывать?
Его же можно перенести и точно также вернуть свои деньги.

Місто
Львів
Куди перенести? По MNP?
Але навіщо мені це за наявності кількох десятків номерів Yezzz, половина з яких активовані, в половина ще навіть не розпаковані?

Місто
Львів
Robotech, ви особисто скористалися ППН з поверненням коштів на банківську картку?
Якщо так, то опишіть власний досвід, яку суму при тому повернули і скільки часу тривало?

Місто
Киев
Нет. Наличными в кассе Райфа.
Номеров было несколько. Сумма до 5 к.
Тянули. Думаю специально. Уж и номера перенесли...
Обращение в НКЭК и в течении нескольких рабочих дней все решилось.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Samsung s24 ultra
Зачем номер закрывать?
Какая процедура возвращения денег со счёта при портации? Как-то мне объясняли в магазине, что счёт згорает и всё.

Зверху