Заява на звільнення без зазначення дати (вимога роботодавця)

Місто
Калуш
Чи може роботодавець змусити працівників написати заяву на звільнення без зазначення дати?
З чим це може пов'язано та яким можуть бути негативні наслідки для працівника?

Місто
Odesa-Romania
Не может. Вернее должен не мочь. Но по факту может

Связано это с тем что ему так хочется
Мне в одном месте сразу при приеме на работу предложили написать два заявления, на прием и на увольнение. На увольнение без даты
Чтобы в случае чего меня кишнули, когда захотят.
Сказал им покедова и пошел дальше.

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 14T
Чи може роботодавець змусити працівників написати заяву на звільнення без зазначення дати?
Жоден нормативно-правовий акт не змушує працівника писати таку заяву, а чи може роботодавець змусити - то вже залежить від ваших із ним відносин і того, наскільки вам дорога та робота

Місто
Калуш
kopek, за бухло так часто роблять. Мол ще раз зловимо, поставим ту дату.
Це навряд.

З видимих причин - лише затримка із заробітної плати більше місяця.
Чи може бути невиплата у разі звільнення за такою заявою?

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
kopek, якщо офіційно працює то ні. Ну і заява за згодою чи власним бажанням?
Post automatically merged:

Я б не писав таку заяву. Хіба реально якась вина за працівником і це типу попередження

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
Блін, ви як вчорашні.
Багато де так роблять.
Ще є схема, якщо когось приводиш (зі знайомих), а він накосячить, то звільняють обох. Але це, переважно, не в шарагах, нормальна робота/зарплата. Роблять так, бо дуже важко звільнити робітника без поважної причини, але людина не прижилася, ледача, безтолкова, та інше.
Звісно бувають і шараги, місяць-два відпрацював, кинули на зарплату.

Місто
Калуш
kopek, якщо офіційно працює то ні. Ну і заява за згодою чи власним бажанням?

Я б не писав таку заяву. Хіба реально якась вина за працівником і це типу попередження
За власним.

У тому й річ, що змусили написати всіх.

Блін, ви як вчорашні.
Багато де так роблять.
Ще є схема, якщо когось приводиш (зі знайомих), а він накосячить, то звільняють обох. Але це, переважно, не в шарагах, нормальна робота/зарплата. Роблять так, бо дуже важко звільнити робітника без поважної причини, але людина не прижилася, ледача, безтолкова, та інше.
Звісно бувають і шараги, місяць-два відпрацював, кинули на зарплату.
За родом діяльності з подібним не доводилося стикатися. Може, і звичайна практика, але на мій погляд не нормальна.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Роботодавець страхується від неадекватних робітників, які можуть права качати потім. Ще робиться у випадку, коли відповідальність із себе скинути за пробіб працівника, який десь залетів, а його заднім числом звільнили, типу він за день вже заяву написав. Наприклад, коли водієм влаштовуєшся, таке може бути. Підписувати чи ні - особиста справа кожного, як і вибір місця роботи.

Місто
Харьков
Телефон
Nokia X2-02
У тому й річ, що змусили написати всіх.
Точно змусили?
Мабуть запропонували, і багато хто, зваживши варіанти погодився/погодиться.
Якби мене десь змушували, я б звільнився відразу.

Місто
Калуш
luytel, У досить наполегливій формі "запропонували".
Такого досвіду, так, у мене немає, на жаль чи на щастя. На попередніх роботах у мене були зовсім інші відносини й абсолютно адекватні підходи, але...

Раніше і за негуманне ставлення до тварин людей вважали шкуродерами, воно приблизно так і залишилося, а ось негуманне ставлення до людей вважається цілком нормальним. Коли їх йолозять по асфальту.

Основний посил я зрозуміла - підписання завчасного компромату на себе за будь-яких чихів, які можуть здатися гучними - і всім гуру вдячна за науку!

Щодо юридичних важилів знайдено таке - звільнення працівника за його заявою про звільнення за власним бажанням без узгодження дати звільнення до закінчення двотижневого строку порушення прав працівника. Тому такі дії є підставою для поновлення роботи працівника та виплати йому середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Останнє редагування:

Zak

Місто
Київ
Телефон
Samsung GalaxyS24 Ultra
Нагадує кабмін перший Зеленського, які написали зразу заяви на звільнення без дат, от так і живемо. Але це не за законом. Такі заяви ніхто не має права требувати.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
kopek, я б на вашому місці зателефонував би на гарячу лінію, щоб декому сізки троха вправили. Вам там і так працювати не вийде, а іншим допоможете можливо

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Матвєй, ми ж не знаємо, чому так. Я бачив випадки, де з боку роботодавця (на його місці) робив би так само, щоб позбутися зайвих проблем. І це не кідок на одну зарплату. Не подобається - пройти повз. Кидалово - тоді, звісно, повідомити.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Maxxx, згідно букви закону це не правильно в будь-якому випадку. Якщо людина не робить свою роботу, давайте догани і потім звільняйте. Але обосновано

Останнє редагування:
Місто
Odesa-Romania
Я бачив випадки, де з боку роботодавця (на його місці) робив би так само, щоб позбутися зайвих проблем.
)))) сильное заявление
То есть с позиции силы говорить с тем, у кого этой силы нет.
Хороший пример

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Якщо людина не робить свою роботу, давайте догани і потім звільняйте
Ти знаєш, який це реально геморой? Для керівництва і бухгалтерії?

То есть с позиции силы говорить с тем, у кого этой силы нет.
Хороший пример
До чого тут це? Яка сила? Тобі пропонують, ти можеш погодитись або відмовитись. Особисто я би відмовився, але знаю випадки (і наслідки), коли так набагато простіше.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Матвєй, наше законодавство дуже ускладнює звільнення "за статтєю", і дає дуже широкі права алкашам, ледарям і "зальотчикам". Ніхто не хоче з цим зв'язуватись, тому так викручуються.

Місто
Житомир
Пишіть корявим почерком , потім завалите їх у суді почерковою експертизою.
Зараз це модно , мамкіникерівники рублять з плеча ... нарід вилежується,
подає нарахування за вимушений прогул і відновленння на роботі.

Зверху