Зв'язок п'ятого покоління (5G)

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
...но нахера оно надо? разве 4g не хватает?
Сеть необходимо развивать в ногу со временем. Последовательное развитие не такое затратное. Использование ресурсов сети растёт и новые технологии позволяют всё это оптимизировать.

студент

Moderator
Команда форуму
Місто
Вінницька, Бухарест, Київ
Телефон
i13ProMax, G86P, bbQ20

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
ребят вопрос без наезда, но нахера оно надо? разве 4g не хватает?
Писали, що одна з цілей, це відтестувати сумісність 5ж з вже існуючими мовниками у радіочастотному спектрі, в т.ч. і з військовими.

Місто
Харків
До речі сигнал не вимикають навіть під час графіків відключення, біля податкової шпарить в будь-який час
Post automatically merged:

вот когда 4g в 2018 ввели я помню какая разница колоссальная была. стало заметно и намного лучше. а здесь что?

просто они ушатают кучу денег на это, и всё закончится "вы знаете, мы тут так потратились, теперь вынуждены поднимать вам тарифы"
Підтримую 4g вистачає. Більшість на кнопкових телефонах
Ємність мережі більша=>більше людей в одному місті сконцентрованих зможуть скористуватися юзабельною швидкістю.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ну невже ти не знаєш - стандартні шаблони "телемедецина", "інтернет речей", ще що було модного?
А в результаті буде як завжди порнуха з доповненою реальністю і тікток з роздільною здатністю ультрамегасуперХД.

• Like
Реакції: burn
Місто
Киев

вот когда 4g в 2018 ввели я помню какая разница колоссальная была. стало заметно и намного лучше. а здесь что?

просто они ушатают кучу денег на это, и всё закончится "вы знаете, мы тут так потратились, теперь вынуждены поднимать вам тарифы"
Бабки, бабки, бабки.
Всё делается ради бабок.
Вам оно не надо, но у вас вариантов не будет.
Вам в безлимитный тариф накидывают 20гиг интернета, а абонплату +25%,
вы в Украине, а вам в подарок роуминг,
вы давно забыли, что такое смс, а вам 300штук в подарок,
вы ничего не пользуете, а 20гривен вынь да полож,
вам абонплату повышают на аккумуляторы, а после отключения света вам всё тот же болт,
вам абонплату на развитие 4ж и покрыть 99% территории, а по факту болт.
5Ж это не нам, это им ... на карман.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Бабки, бабки, бабки.
Всё делается ради бабок.
Вам оно не надо, но у вас вариантов не будет.
Я одного не розумію. А шо, БЕЗ 5G ці шлімазли тіпа не будуть нам раз на декілька місяців тарифи підвищувати? :) Ну самі подумайте. Нашо будувати нову мережу, вкладаючи туєву-кукуєву кількість грошви, часу і людиноресурсів, щоб підняти Васі тариф на 50 грн раз на півроку-рік, якщо існують універсальні відмазки на кшталт збільшення вартості електроенергії (яка ніколи не дешевшає) чи несприятливої конʼюнктури ринку (яка ніколи не буває сприятлива)? :) Ну нашо конспірологію ганяти. Ви нікуди без звʼязку не дінетесь, і будете платити або стільки скільки скажуть, або стільки, скільки здогадаєтесь насвинити. Але платити ви будете, будувати для цього не треба нічого, а отже проблема не в 5ж :)

burn

що нового?
Місто
Одесса
Телефон
Ace&Base Плюс
А шо, БЕЗ 5G ці шлімазли тіпа не будуть нам раз на декілька місяців тарифи підвищувати? :)

...

Але платити ви будете, будувати для цього не треба нічого, а отже проблема не в 5ж :)
Будут что с 5г, что без 5г. Просто с 5г придётся ещё на само 5г потратиться, и положить в карман выйдет меньше. Другими словами, (с потолка беру) беременная медведица ест больше чем небеременная, при одинаковом собственном насыщении. Так что проблема не то чтобы в 5г, но частично в 5г.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
проблема не то чтобы в 5г, но частично в 5г.
Ну, 5G винен тільки тим, що він існує. Але очевидно, що без нього рано чи пізно нам буде ніяк. І сценарій нам всім знайомий і так.
Пам'ятаєте запуск 3G? "Та нашо нам той 3ж, нам і EDGE хвата, у мене 3ж в телефоні взагалі нема, он як харашо на 2ж сиділось, а кому не сидиться, ідіть в Тримоб/CDMA і не морочте людям голову, знову тарифи будуть рости шоб цю стройку окупить". Будують, виходять одні з найшвидших у світі (на той момент у синтетичних тестах) і надзвичайно якісні мережі. Вже за рік абоненти, які ламанулись КОЧЯТЬ, садять ці мережі на жопу. Покласти не вийшло, але присадить - аж бігом. Ну, напевно ж треба 4G тепер.
Запускають 4G 2600. "Та нашо нам той 4ж, у мене в телефоні і 4ж нема, он як харашо на 3ж сиділось, а кому не сидиться, не морочте людям голови, а то знову тарифи після стройки будуть рости, а ми ще від тих підвищень не оговтались." Будують, виходять якісні (в синтетичних тестах) і швидкі, але не дуже охопні мережі. Потім додається 1800, що вже починає бути схожим на той експірієнс, який ми всі бачили в Європах і США, але абоненти продовжують КОЧЯТЬ, аж прогнозовано вбивають для бюджетного сегменту безлімітні тарифи. Мережі прогнозовано починають задихатися, і їх точно не рятує рефармінг і нові частоти, а з початком повномасштабного вторгнення добивають відключення світла і локальні аварії. Ну, значить напевно треба ж 5G тепер, тим більше він в світі уже є, і його навіть не сильно всадили на жопу в тих місцях, де ввели в комерційну експлуатацію.
Шо ми чуєм на тестах 5G? "Та нашо нам той 5ж, нам і LTE хвата, у мене 5ж в телефоні взагалі нема, он як харашо на 4ж сидиться, а кому не сидиться, їдьте у Львів, обмажтесь там своїм 5ж і не морочте людям голову, знову під це діло тарифи виростуть, а могли б на ЗСУ відправить."
*** ВИ ЗНАХОДИТЕСЬ ТУТ ***
Мережі вводяться в комерційну експлуатацію хоча б у мільйонниках і хоча б на 700 і 3500. Типовий абонент, сидячи на унітазі типової австрійки на Замарстинівській у Львові і підсвічуючи його ліхтариком, жадібно дивиться на екран, де одна палка 5G. Тіктоки грузяться, але з затримкою секунд 5, бо абоненти знов просадили новесеньку мережу. До 6G залишається якихось років 10...

Тобто точно не в 5G проблема. Розруха, вона не в клозєтах.
P.S. Всі співпадіння в історії випадкові :)

burn

що нового?
Місто
Одесса
Телефон
Ace&Base Плюс
Але очевидно, що без нього рано чи пізно нам буде ніяк.

Не очевидно :)

С интернетом 30 лет назад была похожая история. "Все знания мира на кончиках пальцев, мы будем знать больше чем когда либо". Закончилось, как подмечено выше, порнухой и тиктоком.

Чем больше я смотрю на молодежь в самой развитой гейропе, приклеенную к экранам и с поджаренными дофамином с раннего детства мозгами, безнадёжно пассивную и нелюбознательную, не умеющую писать от руки и считать в уме (не преувеличение - личное наблюдение), тем больше мне кажется что все эти технологии, большими обещаниями и "благими" намерениями, целенаправленно ведут нас всех куда-то не туда.

Ну невже ти не знаєш - стандартні шаблони "телемедецина", "інтернет речей", ще що було модного?
А в результаті буде як завжди порнуха з доповненою реальністю і тікток з роздільною здатністю ультрамегасуперХД.

Лучше и не скажешь. Вместо телемедицины вебкам, вместо интернета вещей большой брат, и бесконечные возможности с низким пингом прятаться от реальности - в неприятном кроссовере двух антиутопий, которых боялись по отдельности, а надо было вместе.

1984 я не дочитал (не осилил), а Хаксли и не начинал (но уже не осиливаю). Но вот текст на (в остальном мутном) сайте мне кажется хорошим наблюдением на тему что общего в дивном новом мире и в нашем: https://thetreetap.co.uk/aldous-huxley-a-brave-new-world/

Прошу прощения за много букв, сокращал как мог.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
С интернетом 30 лет назад была похожая история. "Все знания мира на кончиках пальцев, мы будем знать больше чем когда либо". Закончилось, как подмечено выше, порнухой и тиктоком
Ви так кажете, ніби порнуха і відосікі це шось погане :) Все добре в міру, міру кожен визначає для себе сам, хто не здатен — закінчує життя тупим/дрочилою/і те і інше, іноді навіть зробивши ласку еволюційному процесу. Але якщо технологія погана тільки тим, що вона спрощує/пришвидшує процес деградаціі особистості… Самому не смішно, що в продовбаній маладьожі винен швидкий і всюдисущий інтернет? Моя бабуся таке ще в 2002 казала, коли його майже ні в кого не було, а вона сама тим інтернетом навіть не користувалась ніколи. А звідки знала? Та в телевізорі сказали :)

Зверху