Здоров'я і все, що з цим пов'язано

Реєстрація
29.05.09
Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
обновлять и массово доносить.
на каждом углу пишут что курение вредно и убивает - и чо, помогает?..
А что помогает?
Прямой запрет. Не на все 100% помогает, конечно, но всё равно это хоть как то работает. Как например в случае с наркотиками.
Запрети работать в медучржедении мракобесам - свечки "за упокой" не будет (это утрированно, но тем не менее).
Ты таким образом переходишь на сторону любителей простых решений, против которых, вроде как, топишь.

В авиации нет запрета работать мракобесам. Но там каждый инцидент более-менее дотошно разбирается и вносится в инструкции. Ну и курсы регулярно проводятся. И помогает.
А здесь кто-то озвучил фантастическую версию, прилепив с одной стороны кислород, с другой религию, а с третьей - как одно магическим образом перекинулось на второе. И у допысувачив уже сразу четкое готовое мнение сложилось.
Ну пойди запрети. А в следующий раз кого запрещать будешь? Когда опять загорится.

Наркотики запрещают - и нифига не помогает что-то. Плохой пример.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Вообще все эти запреты могут работать только при комплексном подходе. Запретить бухло без дополнительных мер - это неудачная идея. Перед тем как его начать запрещать нужно долго и упорно на госудасртвенном уровне вести антипропаганду бухания и наоборот - пропагандировать здоровый образ жизни. А у нас что? Везде идёт сознательная внушение человеку что бухать - не только можно но и НУЖНО (вмеру. На праздник - нужно. Привился - заполируй. Купил тачку - обмой. После бани - имею право. Ты что - даже 50грамм на НГ не выпьешь? и так далее). при таком раскладе никакой запрет не поможет.
Тоже самое и с религией... Сам президент даёт клятву на... евангелии каком то... Ну блин
 

robster

Заблокирован
Реєстрація
27.12.21
Місто
Теплодар
Запретить бухло без дополнительных мер - это неудачная идея.
Горбатый запрещал, и толку - все начали варить, в России бухло с 11.00 до 23.00 и стали меньше пить? Ещё больше, запретный плод всегда сладок, Адамово яблоко 🍎
 

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Реєстрація
28.10.10
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Кочевник, мне хватает матюкливого Базилио ))) С его подачи похудел на 30кг, поэтому точно знаю что тот метод как раз таки стопудово рабочий.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Просто схуднути - це простіше.
А ось тримати постійно оцю вагу і ще збалансовано харчуватися - це набагато складніше, особливо, коли зазвєздішся і починаєш з раціону видаляти "шкідливу їжу".
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

З 1 січня 2022 року заклади охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу, почали вести облік загального споживання антимікробних препаратів – усього 29 лікарських засобів.

У Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що це дасть змогу побачити, скільки антибіотиків (і яких саме) призначають лікарі пацієнтам в стаціонарних відділеннях, і оцінити виправданість таких призначень, забезпечити контроль за внутрішньолікарняними інфекціями та зменшити термін перебування пацієнтів на стаціонарному лікуванні.

Також у МОЗ нагадали, що з квітня 2022 року антибіотики продаватимуть винятково за електронним рецептом.

У відомстві наголосили, що неправильне і надлишкове вживання протимікробних препаратів (зокрема антибіотиків) призводить до розвитку широкої резистентності – механізму, що знижує їхню ефективність. Бактерії стають стійкими до деяких ліків, і це поступово ускладнює або унеможливлює протидію інфекціям.

"Скільки антимікробних препаратів споживають українці, точно невідомо, проте є аналіз трендів. Відповідно до нього у 2020 році загальний обсяг усіх продажів і закупівель таких препаратів перевищив 6,4 млрд грн. Це на 40% більше ніж у 2018 році. Зросли й об’єми продажів таких препаратів в аптеках: із 3,26 млрд грн у 2018 році до 4,36 млрд грн – у 2020", – повідомили у міністерстві.

Щодо антибіотиків "групи резерву" (лікарських засобів «останньої надії», які використовують для лікування вкрай тяжких бактеріальних інфекцій, коли інші антибіотики не спрацювали), ситуація також невтішна. За даними МОЗ, об'єм цсіх продажів і закупівель зріс більш ніж утричі: зі 110,89 млн грн у 2018 році до 416,45 млн грн – у 2020 році.

Всесвітня організація охорони здоров’я назвала проблему резистентності однією з 10 глобальних загроз здоров'ю населення, що стоять перед людством.

За оцінками експертів, до 2050 року кожні три секунди помиратиме людина, смерть якої пов'язана зі стійкістю до протимікробних препаратів.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Уперше в історії людині пересадили дві свинячі нирки
Реципієнтом став 57-річний чоловік, мозок якого помер.


У Сполучених Штатах медикам уперше в історії вдалося пересадити людині одразу дві свинячі нирки. Геном свині перед трансплантацією зазнав корекції: з нього вилучили ділянки, які спричиняють відторгнення з боку імунної системи людини.

Про це повідомляє American Journal of Transplantation.

Наразі вченим вдалося пересадити відразу дві свинячі нирки 57-річному Джеймсу Парсонсу з Алабами, який впав у кому. Мозок чоловіка помер, але до цього встиг пожертвувати своє тіло та органи на благо науки. Медикам довелося отримати згоду його родичів на проведення експериментальної операції.

Операція пройшла успішно. Обидва органи прижилися і вже за півгодини після хірургічної операції почали очищати кров від токсинів.

За даними видання, нирки є найбільш затребуваними органами: понад 800 тис. людей у США живуть з нирковою недостатністю, проте на рік проводять лише близько 25 тис. трансплантацій.

Медики сподіваються, що завдяки такій трансплантації щороку можна буде рятувати життя кількох сотень тисяч пацієнтів, які помирають через відсутність донорів для пересадки нирок.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Харкові запланували глобальну перебудову обласної дитячої лікарні
Планують зробити нове онкогематологічне відділення, баклабораторію, готель, оновити корпус поліклініки і головний корпус.


У Харкові готують проєкт глобальної реконструкції обласної дитячої лікарні. В рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” тут планують зробити нове онкогематологічне відділення, баклабораторію, готель, оновити корпус поліклініки і головний корпус. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА.

“Мова не про ремонти йде, мова про глобальну реконструкцію для того, щоб ми на виході отримали сучасну із новітніми технологіями, з новими операційними, з новим медичним обладнанням лікарню, яка зможе надавати дітям найвищу якість медичних послуг”, - зауважив очільник Харківської ОДА Олег Синєгубов.

Проєкт також передбачає створення медичної клінінгової служби, заміну усіх інженерних мереж та будівництво операційного блоку для новонароджених дітей. Подбають і про інфраструктуру: лікарня отримає нову двоконтурну котельню, паркінг для автомобілів і вертолітний майданчик.

“Президент поставив чітке завдання: в кожній із областей мають з'явитися дві абсолютно нові лікарні – медичні центри – для дорослих і дітей. І ця лікарня, звичайно, у нас у пріоритеті”, - Олег Синєгубов.

Попередньо загальний кошторис реалізації проєкту становить 1 млрд 800 млн грн.

Наразі ж в обласній лікарні завершують ремонтні роботи, які проводять коштом Надзвичайної кредитної програми для відновлення України. Якщо проєкт реконструкції погодять, модернізацію закладу розпочнуть вже цього року.
 
Зверху