Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Реєстрація
02.03.08
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
Умеют же успокоить:
Але ж дійсно. Смертність від минулого коронавірусу (атипова пневмонія) була 10 відсотків, від цього 2 відсотки. Шанси вижити дуже великі плюс зараз кинуті безпрецедентні зусилля на боротьбу

 

Priser

Все буде Україна!
Реєстрація
13.10.08
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
ИМХО, нам пора переживать о туберкулёзе. Сейчас массово тубдиспансеры закрываются. По крайней мере в Днепропетровской области. И всех больных отправляют лечиться по домам. В реальности же основная масса людей просто не смогут поддерживать необходимый уровень терапии и карантина в домашних условиях...
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Неделю назад летел, в Стамбуле избранные китайцы в масках. Щас обратно летел, уже вдвое больше и все подряд, не только китайцы :)
 
Реєстрація
15.05.16
Місто
Home
Телефон
Samsung A53 & A52
Відповім @GLOOMER і @idea тут, щоб не захаращувати тему про відпустки полотнами про медицину ;)
В Ухань или Санжары когда ?
Я беру пока IIb-III фазы протоколов; когда "вакцина" от "CoViD-19" дойдёт в теории до такой фазы и сможет зайти в Украину, про коронавирус уже забудут. Будут паниковать по поводу нового собачьего гриппа, голубиной лихорадки Южного Буга или ещё чё придумают для отвлечения народа от насущных проблем.
А у чому різниця між терапевтом та сімейним лікарем? Вибачаюсь, за офф.
Сімейний лікар - первинна медична допомога; населення від народження до смерті; спектр для первинного лікування хвороб набагато ширший; проте набагато поверхневіший; зарплата формується прямопропорційно кількості прикріпленого по деклараціям населення; виклики на дім; планування щеплення; констатації смерті; невідкладна допомога тощо.
Терапевт - вторинна медична допомога; населення 18 і старше; спектр лікування вужчий і набагато глибший (протоколи лікування хвороб дозволяють користуватись набагато більшою кількістю схем лікування, обстеження тощо); зарплата буде формуватись прямопропорційно кількості пролікованих випадків захворювання (не залежиш, як в сімейній медицині, від "особистого" ставлення до пацієнтів - мовляв, "ой, лікар на дім на 37,2'С не виїхав, розірву декларацію, нехай зарплату меншу отримує"); виклики на дім - тільки "по домовленості" з пацієнтом, бо то не обов'язок вторинки; ніякого планування щеплень (на фактичне прикріплене по деклараціям окремо, на примарно-приблизне прикріплене "по адресам дільниць" окремо); констатація смерті та невідкладна допомога - тільки якщо ти в стаціонарі чи на чергуванні тощо.
Сімейний лікар може перекваліфікуватись лише в терапевта, педіатра або ЛОРа. Терапевт може перекваліфікуватись у лікаря майже будь-якої спеціальності (питання у часі).
Різниця насправді величезна. Для тих лікарів, хто нормально працює і хоче працювати. А хто 45 років просидів дільничим терапевтом в облупленій поліклініці, потім (завдяки вищій категорії, отриманої ще при Курашові) автоматично "перекваліфікувався" у сімейного лікаря, той різниці ніколи не захоче побачити, і жити буде погано при будь-якому міністрі.
Хоча з моєї відповіді може здатись, що я проти реформи - то не так. Особливо сімейної медицини. Раніше було ще гірше (зараз, принаймні, ти отримуєш цей весь гемор за фактично прикріплене населення, а не за всі 8000, які у тебе "приписані" на дільниці, хоча половина з них у Польщі, а 10% вмерло за межами постійного місця проживання), а зарплати у сімейної медицини виросли дай Боже кожному.
 

dima1

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
30.09.08
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
Неделю назад летел, в Стамбуле избранные китайцы в масках. Щас обратно летел, уже вдвое больше и все подряд, не только китайцы :)
Был в Японии за пару месяцев до начала коронавируса и там половина людей на улице в масках ходила. Это культурная штука и на востоке уже давненько, и с эпидемией не связана.
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Ну это конечно круто, что ты можешь определить кто во время хайповой эпидемии носит из-за эпидемии, а кто просто из-за культурной традиции :) Но позволю себе все же усомниться. Все-таки, мне кажется, когда японцы шутят в барах, что don't worry I'm Japanese, дело наверное не только в культурной традиции
 

dima1

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
30.09.08
Місто
Мальмё
Телефон
Samsung Galaxy S20 Ultra
Я был в Японии в октябре 2019, а эпидемия началась в январе 2020 вроде.
 

Barin

Заблудший
Реєстрація
12.02.20
Місто
Белицкое
Это культурная штука и на востоке уже давненько, и с эпидемией не связана.
Это связанно с огромными очередями в транспорте и толкучке на улицах (особенно в "транзинтых городах" где много приезжих), местные жители знаю что можно "словить" что угодно и перестраховываются.
 
Реєстрація
30.05.12
Місто
Куренiвка
Телефон
C75,MC100,S930,Mi Max2
Японцы вообще народ осторожный, еще в далеком 1998 году уже ходили в масках. (Это моё первое посещение Японии. Причем это было лето и эпидемий вроде небыло. Ну а туристы из Японии в аэропортах мира в масках, это кто путешествует, точно знают.
 

Barin

Заблудший
Реєстрація
12.02.20
Місто
Белицкое
Думаю, что сначала неудобно и не привычно, а через пару месяцев или год будет уже привычно, как и без туфлей из дома не выходят.
 
  • Like
Реакції: idea

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Говорят, обычная медицинская маска не спасет от заражения, она может только уменьшить распространение вируса от того, кто уже болен, а такая спасет?
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Я так розумію, що звичайні маски не дають 100% гарантії, бо там по боках дірки (треба маску з фільтром, яка щільно прилягає до обличчя).
Але саме коронавірус розповсюджується перш за все через слину, тому ніби захищає від того, що тобі хтось кашляне у ротяку
Хоча краще б їх носили усі хворі, а не здорові.
Ще китайці рекомендують пити багато гарячих напоїв, буцімто вірус не виживає у високій температурі...
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
И про водолазные очки не забудьте, т.к. можно заразиться через слизистую глаз
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
В Украине официально зарегистрирован первый случай заражения коронавирусом. Вроде в Черновцах.
 
Зверху