Реєстрація
29.03.18
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
- чи варто довіряти експрес-тестам і яким саме
Антиген (Ag)
- через який проміжок часу після спостереження
Коли симптоми, тоді й робити.
Дякую! Лікарі рекомендували витримати 3 дні...
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Питання щодо посилення карантинних обмежень через ситуацію з поширенням COVID-19 в Україні розглянуть на початку наступного тижня.

Про це в ефірі телеканалу “1+1” заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, йтиметься про переведення всієї країни у "жовту зону" за рівнем епідемічної небезпеки.

"Питання про переведення України в жовтий рівень епідеміологічної небезпеки буде вирішуватися мінімум у понеділок-вівторок наступного тижня, оскільки набуде чинності постанова, яку вчора уряд прийняв", - сказав Ляшко.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Уряд Нідерландів у вівторок оголосив про рішення послабити карантинні обмеження щодо коронавірусу і запровадження COVID-сертифікатів.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що COVID-сертифікати дозволять відвідувати бари, ресторани, клуби та культурні заходи.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що більшість вимог щодо соціального дистанціювання в країні будуть скасовані з 25 вересня.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

За минулу добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Захворіли, зокрема, 531 дитина та 95 медпрацівників.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

Госпіталізовано за добу 1 609 осіб, 93 паціжнти померли. Одужало – 1 858 осіб.

За добу протестовано: методом ПЛР – 33 878 осіб, методом ІФА – 8 562, експрестестами – 32 991 особа.


За весь час пандемії в Україні захворіло – 2 325 796 людей, одужало – 2 225 130. Від ускладнень захворювання померли 54 550 пацієнтів.

Всього було здійснено 12 342 907 ПЛР-тестувань.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (441), Одеській (361), Харківській (343), Львівській (294) та Дніпропетровській (273) областях.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

KML

Deutscher Ukrainer
Реєстрація
21.01.13
Місто
Berlin
Телефон
Google Pixel 8
- чи варто довіряти експрес-тестам і яким саме?
мне немецкий врач говорил, что летом 2020го года экспресс-тесты были еще крайне ненадежны. Но в 2021 точность уже такая, что на их результат вполне можно полагаться.
точность можно узнать в месте, где делают тест. знаю что в Синево, например, точность очень хорошая, можно делать там.
я с собой также привозил экспресс-тесты из Германии, которые можно делать самостоятельно. Стоимость чуть больше 1 евро за штуку. В Украине тесты стоят намного дороже
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
а скажите вот что: если чел прошёл курс вакцинации (обе прививки), прошло к примеру месяца полтора, и он вдруг заболел - тест покажет то что надо? Или же сработает на результаты вакцинации? Я не до конца понимаю как это работает. :Olen:
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Кількість хворих на ковід в Україні збільшується швидше, ніж очікувалося. Це, ймовірно, пов'язано з масовим святкуванням Дня Незалежності, початком навчального року та поширенням більш агресивного дельта-штаму.

Про це йдеться в прогнозі Національної академії наук від 14 вересня.

"З початком вересня 2021 року темпи зростання кількості хворих істотно перевищили минулорічні показники. Аналогічну динаміку продемонструвало і число нових летальних випадків. Збереження такої тенденції вказуватиме на те, що нова хвиля, ймовірно, пройде швидше, але матиме більш руйнівні наслідки", - йдеться в повідомленні.

Раніше точна прогнозна модель НАНУ тепер дає 30%-ву похибку, що також свідчить суттєву зміну в динаміці епідемії.

Автори прогнозу підкреслюють, що з початком навчального року різко зросла захворюваність серед дітей, частка яких у випадках хвороби вперше за весь час статистики перевищила 10%.

"Той факт, що захворюваність різко зросла одночасно з початком навчального року та зростанням захворюваності серед дітей, свідчить на користь гіпотези про суттєвий вплив відкритих шкіл на епідемічний процес в українських умовах", - йдеться в повідомленні.

Найзагрозливішою є ситуація у Чернівецькій області, де за два тижні число випадків хвороби та позитивних тестів подвоїлося. Високі темпи зростання спостерігаються у інших західних областях: Львівській, Волинській, Тернопільській.

За оцінками НАНУ, середнє репродуктивне число R (кількість випадків зараження одною людиною інших) в Україні становить зараз 1,37 і має тенденцію до збільшення. Для порівняння, на піку минулої хвилі число R було меншим за 1,3.
 
Реєстрація
08.12.18
Місто
Одесса
а скажите вот что: если чел прошёл курс вакцинации (обе прививки), прошло к примеру месяца полтора, и он вдруг заболел - тест покажет то что надо? Или же сработает на результаты вакцинации
Смотря какой тест. ПЦР физически не сможет сработать на результаты вакцинации, а тесты на антитела естественно должны дать положительный результат после прививок. Антиген-тесты тоже должны сработать как надо.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Если антитела, то его сразу можно выкинуть
Почему? Если там IgM - покажет острую фазу болезни
и кто-то тут говорил, что взять кровь сможет даже первокурсница медколледжа, а мазки с носоглотки-гортани нужно еще постараться, чтобы правильно взять
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Кабінет міністрів вніс зміни до постанови №1236 щодо встановлення карантину через ситуацію з поширенням COVID-19.

Як повідомляє пресслужба МВС України, іноземці та особи без громадянства, які в’їжджають в Україну з метою транзиту та мають документи, що підтверджують виїзд з країни протягом 48 годин, звільняються від самоізоляції, встановлення додатка “Вдома” та проходження тестування в Україні.

“Незмінним залишається для всіх іноземних громадян та власників посвідки на тимчасове проживання незалежно від країни прибуття для в'їзду в Україну необхідність мати поліс (свідоцтво, сертифікат) страхування, виданий страховою компанією, зареєстрованою в Україні, що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією, і діє на весь термін перебування в Україні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається що всім іноземним громадянам, власникам посвідки на тимчасове проживання, а також особам без громадянства під час прибуття в Україну потрібно мати документ, що підтверджує отримання однієї чи кількох доз вакцини проти COVID-19, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.

Також в’їзд до України можливий при наявності іноземного COVID-сертифікату, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 вакцинами, що включені ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або одужання особи від COVID-19; або негативного результату ПЛР тесту або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, що зроблений не більш як за 72 години до в’їзду.

Довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років.

Іноземні громадяни від 18 років, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу та перетинають державний кордон на в'їзд, зобов'язані мати негативний результат тесту та встановлювати мобільний додаток для контролю самоізоляції Вдома незалежно від терміну перебування на території України.

Самоізоляція не застосовується, якщо протягом 72 годин з моменту в'їзду пройти ПЛР-тестування або зробити експрес-тест на антиген і отримати негативний результат.

Постанова набирає чинності з 20 вересня 2021 року.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Влада Словенії з 15 вересня запроваджує на території країни обов’язкові COVID-сертифікати.

Про це повідомляє Euractiv.

Відтепер усі працівники, зокрема самозайняті, повинні пройти курс щеплення, надати підтвердження одужання не більше ніж за 180-днів до цього, або здавати тести на COVID-19 щотижня.

Працівникам витрати на тестування покриватимуть працедавці, яким дозволено застосовувати санкції до тих, хто не виконує вимоги.

Люди також повинні будуть надавати сертифікати вакцинації у закладах торгівлі, барах та ресторанах, у салонах краси, медичних кабінетах та лікарнях.

Громадян, у яких немає COVID-сертифікату, пускатимуть лише до продуктових крамниць та аптек, які розташовані окремо від торговельних центрів.

Дітям віком до 12 років, вакцинація яких не здійснюється, а також осіб, які супроводжують маленьких дітей та учнів у громадському транспорті, сертифікат не потрібен.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

За минулу добу, 15 вересня, в Україні зафіксовано 5 744 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Серед захворілих 629 дітей і 95 медпрацівників.

Як повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я, вчора було госпіталізовано 1 507 осіб, від коронавірусу одужали 1 499 пацієнтів, 101 людина від ускладнень хвороби померла.

Найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (552), Харківській (498), Дніпропетровській (415), м. Київ (362) та Одеській (347) областях.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що частина Західної України скоро може потрапити в "червону" зону.

"Зараз рухається в напрямку червоного рівня епідемічної небезпеки Чернівецька область, потім іде Тернопільська, Волинська, Закарпатська… Тобто ми знову бачимо західну Україну. Хоча в абсолютних цифрах великі цифри у Києві, у Харкові, але з розрахунку на 100 тисяч населення все-таки західна Україна страждає більше. І завантаженість ліжок там більша, і завантаженість ліжок з киснем – більша", - сказав Ляшко в інтерв'ю "Слову і ділу".

Він додав, що найближчим часом Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій збереться, щоб перевести Україну з "зеленої" в "жовту" зону. Після цього регіони можна буде по одному переводити в "помаранчеві" та "червоні" зони.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Школи у Київській області, у яких до 20 вересня не буде вакциновано 80% вчителів, можуть бути зачинені.

Як повідомляє пресслужба Київської ОДА, про це заявив очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін за підсумками робочу поїздку до Вишневого.

"Цього року наша область має можливість повноцінно функціонувати навіть у посилених карантинних нормах. Але є умова – працюватимуть тільки ті школи, де вакциновано 80% працівників", - йдеться у повдіосмленні.

Зазначається, що якщо до 20 вересня цього не буде зроблено, школу зачинять. Уроків онлайн для їх учнів проводити не будуть.

Наразі, за інформацією Київської ОДА, на Київщині серед освітян провели 62 987 щеплень. При цьому 27 538 педагогів регіону пройшли повний курс вакцинації.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у вівторок проведе засідання, на якому буде ухвалене рішення про перехід України в "жовту" зону з 22 вересня.

Про це повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров'я та Кабінету міністрів за підсумками позачергового засідання уряду, на якому було ухвалене рішення про продовження адаптивного карантину до 31 грудня.

"Поточна епідемічна ситуація контрольована. Так, ми фіксуємо зростання кількості нових випадків COVID-19, але завдяки вакцинації маємо запас міцності. Медична система готова реагувати на нову хвилю, але найкращий спосіб зберегти своє життя та здоров’я - щепитися від коронавірусної інфекції за першої нагоди", - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, зараз в Україні хворими зайнято 33% реанімаційних ліжок і 29% ліжок з киснем.

При жовтому рівні діятимуть такі карантинні обмеження:

  • заборонено проводити масові заходи за участю понад однієї особи на 4 кв. метри площі території або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі;
  • не більше 4 осіб за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метри;
  • кінотеатри та інші заклади культури працюватимуть із заповненістю залів менше за дві третини місць або 50% місць у кожному окремому залі;
  • спортивні зали та фітнес-центри працюватимуть лише у разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна особа на 10 кв. метрів площі тощо.
Обмеження "жовтого" рівня епіднебезпеки не будуть застосовуватися, якщо всі учасники (відвідувачі) та щонайменше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе та ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів та басейнів матимуть хоча б одне щеплення або чинний (72 год) результат ПЛР- чи експрес-тестування.

Для верифікації приймаються міжнародні свідоцтва, "жовті" чи "зелені" внутрішні COVID-сертифікати, довідка 063/о (картка профілактичних щеплень), чинна довідкою про негативний результат (72 год) ПЛР-тесту чи експрес-тестування на антиген.

"Ми змінили підхід до карантинних обмежень та дозволили роботу таким закладам, щоб не зупиняти економічний та освітній процес у нашій країні. Держава надала можливість кожному громадянину щепитися безкоштовно різними вакцинами на вибір. Вакцинація залишається пріоритетом у протидії поширенню хвороби", — сказав з цього приводу прем'єр Денис Шмигаль.

Заклади освіти працюватимуть за умови наявності не менше як 80% працівників хоча б одного щеплення. Цим вимогам відповідають тільки 5 350 шкіл з понад 14 тисяч. Для верифікації безпечності працівників освіти приймаються міжнародні свідоцтва та COVID-сертифікати.
 
Зверху