Користування інтернетом в Західній Європі.

viccy

Читатель
Реєстрація
30.01.15
Місто
Кропивницкий
Як користуватися інтернетом закордоном, щоб не отримувати штрафів та інших неприємностей, перебуваючи в інших країнах. Пишемо свої поради, та ділимося власним досвідом.
 
Останнє редагування:

viccy

Читатель
Реєстрація
30.01.15
Місто
Кропивницкий
Зіткнувся з таким питанням, що можна і що категорично ні при користуванні інтернетом в Німеччині. Зараз там дитина, збирається до неї жінка, - питають, що можна робити, щоб не отримати штраф? Як в мобільном, так і провідному (Wifi) варіанті.
Розуміючи наші звички, дуже актуальне і цікаве питання.
Ще цікавлять iptv, торенти, впн і т.п.
Само собою і можливості свінорилінгу.
 

cat

Реєстрація
31.08.13
Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Користуватися по можливості тільки Prepaid sim, не качати нічого с інтернету. Або користуватись роумінгом або від наших операторів або наприклад сім картами з Польщі.
 

viccy

Читатель
Реєстрація
30.01.15
Місто
Кропивницкий
Користуватися по можливості тільки Prepaid sim, не качати нічого с інтернету. Або користуватись роумінгом або від наших операторів або наприклад сім картами з Польщі.
Кажуть, що не тільки качати, а і передивлятись в браузері не все можна.
 
Реєстрація
12.03.16
Місто
Маріуполь -> Рівне
Телефон
Motorola Edge 40
В 2017 році, в Німеччині, качав серіали з піратських ресурсів через безкоштовний WiFi в McDonalds, а також в парках та супермаркетах. Ніяких наслідків не було.
Останнім часом качав те саме, через контрактний чеський Vodafone, у всіх країнах західної Європи, проблем не мав.

P.S. торенти не качав.
 
Останнє редагування:

KML

Deutscher Ukrainer
Реєстрація
21.01.13
Місто
Berlin
Телефон
Google Pixel 8
viccy, Про слово торент в Німеччині краще забути. Можна, звичайно, гратися з VPN, але навіть кількох секунд дисконекту достатньо, щоб засвітити свій німецький IP і отримати штраф за роздачу піратського контенту, тому не рекомендую ризикувати.
Щодо інших способів перегляду - зазвичай проблеми немає. Не рекомендую використовувати мобільні додатки, які працюють за принципом торенту. Браузерні переглядачі і сайти по типу hdrezka не викликають проблем - перегляд ніхто не відслідковує (або майже не відслідковує), карають саме за роздачу.
Не рекомендую роздавати інтернет навіть друзям-гостям, що до вас прийшли.

Користуватися по можливості тільки Prepaid sim
Враховуючи, що Prepaid Sim в Німеччині проходить ідентифікацію, з точки зору штрафів ризики такі самі. Однак я рекомендую використовувати Prepaid щоб не отримати рахунок за роумінг або якісь інші приколи. Багато хто, наприклад, попадає на роумінгу в Швейцарії, або на круїзних лайнерах, або навіть просто на роумінгу в Україні. Можна отримати рахунок з трьома нулями.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
навіть кількох секунд дисконекту достатньо, щоб засвітити свій німецький IP
Це все легко розрулюється штатним віндовим фаерволом (про *nix системи навіть не кажу)
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Паук, что набрать в Гугле, чтобы найти инструкцию про виндовый файрволл (или, если говорить о Германии, брандмауэр :) )
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Колезі провайдер написав був лист приблизно такого змісту: "Ми бачимо що Ви качаєте нелегальний контент, при черговому порушенні ми повідомимо в Поліцію." Аналогічний лист був і з відкритої точки доступу wi-fi в університеті.
 

bearing

Заблокирован
Реєстрація
20.08.19
Місто
Киев
Если в Германии пришло письмо со штрафом именно за просмотр, скачивание чего либо, не на торенте, то это не штраф на самом деле, это пожелание получить деньги правообладателя или организации представляющей правообладателей. Просто игнорируется и последствий не имеет.
 

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Тут питання не в самому штрафі, а в тому, що провайдери мають засоби контролю за трафіком і фіксують що користувач качає/дивиться нелегальний контент.
 

KML

Deutscher Ukrainer
Реєстрація
21.01.13
Місто
Berlin
Телефон
Google Pixel 8
Дюрі-бачі, ну з відомих мені випадків отримання "штрафу" (як писали вище, це і справді не штраф, а компенсація правовласнику через суд) - відслідковують саме за IP адресою.
Моніторинг трафіку може і існує, але навряд з метою відслідкувати, що абонент дивиться фільм на піратському ресурсі. Скоріше для відслідковування заборонених законом речей. І то, не факт що таке є.
Просто игнорируется и последствий не имеет.
имеет. вы плохо знаете Германию :) в половине случаев игнора блокируют банковский счет и Schufa испорченная на пару лет. с такой Schufa (это организация, которая ведёт кредитные рейтинги) никакую финансовую операцию не сделать. и я не то что про кредит. я про любой договор (даже на аренду квартиры) и про оплату на сайтах в интернете (да-да, всё настолько плохо)
 

bearing

Заблокирован
Реєстрація
20.08.19
Місто
Киев
:) в половине случаев игнора блокируют банковский счет и Schufa испорченная на пару лет. с такой Schufa (это организация, которая ведёт кредитные рейтинги) никакую финансовую операцию не сделать. и я не то что про кредит. я про любой договор (даже на аренду квартиры) и про оплату на сайтах в интернете (да-да, всё настолько плохо)
Естественно. Если суд принял решение удовлетворить иск, и если иск был подан.
А те письма что называют "штрафом" это не штраф, это пока не поданный в суд иск, то есть пока просто пожелание получить с вас бабки.
Если оплатили - то по сути вы просто добровольно дали им деньги.
Post automatically merged:

Вообщем спорить не буду, у меня люди пару лет назад письма игнорировали, последствий не было. Сначала испугались и проконсультировались, им объяснили что главное что не было раздачи. После этого стали предохраняться. Как именно не интересовался подробно.
 
Останнє редагування:

RifleR

👻👻👻
Реєстрація
14.03.09
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
мають засоби контролю за трафіком і фіксують що користувач качає/дивиться нелегальний контент
Провайдер, звісно, має доступ до даних про те, що качає юзер (якщо юзер не використовує шифрування), але принцип «листів щастя» інший - на популярних трекерах сидять представники правовласників, які фіксують ІР тих, хто роздає контент. Потім за цими ІР визначається провайдер і йому відправляється лист. Далі, залежно від законодавства країни провайдера, провайдер цей лист перенаправляє юзеру, або викидає в смітник.
В Україні теж є провайдери, що перенаправляють такі листи користувачам, але так як все одно сенсу в цьому нема, то більшість просто ігнорить їх.
 
Зверху