Кофе, кофеварки, кофемашины, кава, кавоварки

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Чистить и обслуживать всеравно придется время от времени.
Но это далеко не та чистка и обслуживание, что в полноцикловых.
из гейзерной кофе получается вкусней чем из рожковых.
Мне нравится из гейзерной тоже, но заряжать и мыть ее не нравится в принципе. Также в турке очень вкусно, но там тоже тот еще процесс.. Поэтому для меня рожковая - это компромисс между вкус / удобство / цена

len_non

Заблокирован
Місто
Деражня
Телефон
Google Pixel 4xl
Маю турку і гейзер є рожок але достало, то така морока з тим миттям, в турці ще стій і паси щоб не втікло.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
По вкусу тоже не всё так однозначно. Имел в своем арсенале две рожковые кофеварки средней ценовой категории. На мой вкус, из гейзерной кофе получается вкусней чем из рожковых.
Хто там за смак згадує? Дуже багато залежить від декількох факторів.
1. Тиск кавоварки. Всякі 3-5бар відразу викидаються у смітник. Недорогі правильні ріжкові кавоварки з минулого - дуже гарний варіант. І це не бурчання "от раніше зашибісь було". Дивився не один огляд кавоварок від тих, хто займається сервісом (з розбиранням-порівнянням-тестуванням) - десь в середині 10х (13-14-15 рік) спаскудилися багато виробників. І кавоварки "нульових" в плані якості кладуть їх на лопатки.
2. Млинець. Навіть із дорогущим зерном, якшо у вас "ножовий" млинець - хєр вам а не гарний смак. В них тільки спеції молоти. Максимум тільки для турки або чашки використовувати, і то з ньюансами (клацати по 2-3 секунди). Інакше ті ножі додатково "підпалять-підсмажать" каву, і на виході будуть помийки як на всяких азс.
3. Вибір зерна. Хто тут руку тягне догори "купую мелену каву в супермаркетах"?? Сідайте на місце, не позорьтеся. Це теж дуже кропітка праця, підібрати яке саме і в чому саме буде мати найкращий смак. Так як різні сорти будуть по різному розкриватися різними способами приготування. Якийсь буде однаково посереднім всюди, з якогось буде смачний еспрессо і хренова кава в турці, якийсь дасть гарний смак в турці і хрєнь із рожка.

Ну і це все не стосується тих, кому кава на всяких окковогах смачна. Додавши побільше цукру/сиропу та молока/вершків, можна не кривлячись пити будь-які помиї.
А от хто п'є заради смаку-аромату, та без добавок - доведеться попрацювати, щоб отримати "те що треба".
Але тут є і мінуси. Потім буде дуже мало місць, де можна буде пити чисту каву "без огиди".

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Це теж дуже кропітка праця, підібрати яке саме і в чому саме буде мати найкращий смак.
Так і знав, що буде подібний пост від кавомана-задрота :LOL: Так, я купую мелену каву, але не в супермаркеті, а контрабандну Лавацу на точці на авторинку, бо якщо немає машини повного циклу, то молоти - це ще втрата часу, і смак повністю влаштовує))

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
бо якщо немає машини повного циклу, то молоти - це ще втрата часу
Знайди краще місцевих обсмажувальників. Буде великий вибір кави, завжди свіжа і змелена при тобі, як тобі треба.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Паук, по перше, це буде недешево - я не на стільки каво-задрот, а головне - фізично я більше споживаю каву в офісах, на заправках і кавʼярнях, ніж вдома, бо майже завжди "в бігах".

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8

Prorab

Skylark
Місто
Черноморск
Телефон
Redmi N8P

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Та краще вже самому вирощувати, обсмажувати, молоти..
Купувати зелене зерно та обсмажувати - не така вже і погана ідея. Засипати зерно, виставити таймер і далі займатися своїми справами.
Колись я пробивав цю тему, але "стартап не взлетів". Гарний ростер коштував по пам'яті від 5 сотен. І в мене не така велика потреба, витрати кави на 100км на місяць ±1кг
Коли купую каву, часто попадаю на обсмажування. Аромат у повітрі висить метрів за 300 від ростерії, запах зводить з розуму.

Місто
Харків
Телефон
Ericsson A1018S
по перше, це буде недешево - я не на стільки каво-задрот,
А скільки Лавацца коштує? Якась Oro буде коштувати біля 200 грн. за 250 гр.
За ці кошти вже можна купувати в місцевих ростеріях, але вже свіже обжарену каву.

chelavek

Слава Україні !!!
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
plebis, може дехто ще на pele сидить ))
Чи індіан інстант кофі ))

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
За ці кошти вже можна купувати в місцевих ростеріях, але вже свіже обжарену каву.
Де я буду то шукати, я купую мастило на заміну, фільтра, лампочки, і разом декілька пачок кави в вакуумі, контрабасний шоколад, миючий засіб тощо. Авторинок від мене недалеко, можна навіть пішки прогулятись, або на самокаті.

Місто
Харків
Телефон
Ericsson A1018S
Maxxx, ну в Києві знайти можна. Як варіант онлайн замовлення - дві пачки по 250 гр. і доставлення НП безплатно.

Зверху