По вкусу тоже не всё так однозначно. Имел в своем арсенале две рожковые кофеварки средней ценовой категории. На мой вкус, из гейзерной кофе получается вкусней чем из рожковых.
Хто там за смак згадує? Дуже багато залежить від декількох факторів.
1. Тиск кавоварки. Всякі 3-5бар відразу викидаються у смітник. Недорогі правильні ріжкові кавоварки з минулого - дуже гарний варіант. І це не бурчання "от раніше зашибісь було". Дивився не один огляд кавоварок від тих, хто займається сервісом (з розбиранням-порівнянням-тестуванням) - десь в середині 10х (13-14-15 рік) спаскудилися багато виробників. І кавоварки "нульових" в плані якості кладуть їх на лопатки.
2. Млинець. Навіть із дорогущим зерном, якшо у вас "ножовий" млинець - хєр вам а не гарний смак. В них тільки спеції молоти. Максимум тільки для турки або чашки використовувати, і то з ньюансами (клацати по 2-3 секунди). Інакше ті ножі додатково "підпалять-підсмажать" каву, і на виході будуть помийки як на всяких азс.
3. Вибір зерна. Хто тут руку тягне догори "купую мелену каву в супермаркетах"?? Сідайте на місце, не позорьтеся. Це теж дуже кропітка праця, підібрати яке саме і в чому саме буде мати найкращий смак. Так як різні сорти будуть по різному розкриватися різними способами приготування. Якийсь буде однаково посереднім всюди, з якогось буде смачний еспрессо і хренова кава в турці, якийсь дасть гарний смак в турці і хрєнь із рожка.
Ну і це все не стосується тих, кому кава на всяких окковогах смачна. Додавши побільше цукру/сиропу та молока/вершків, можна не кривлячись пити будь-які помиї.
А от хто п'є заради смаку-аромату, та без добавок - доведеться попрацювати, щоб отримати "те що треба".
Але тут є і мінуси. Потім буде дуже мало місць, де можна буде пити чисту каву "без огиди".