Новини НКЕК

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
Останнє редагування:

Sanёk

Заблокирован
Реєстрація
20.04.13
Місто
Львів
Тільки як показує практика використати ті 1500 хв і не загриміти в блок не так то й просто
регулятор в правилах вроде заложил 2 часа в сутки в одном направлении.

Что ? Подробнее, пожалуйста.
 

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
Sanёk, пардон один час.
Ловушка пасхалка для опсосов в глоссарие правил:
ПРАВИЛА
надання та отримання телекомунікаційних послуг

Загальна частина

3. У цих Правилах терміни вживаються у такому значенні:
..
аномальна інтенсивність викликів - спрямування міжнародних та/або національних (міжміських та місцевих) викликів на мережі інших операторів телекомунікацій тривалістю більше однієї години на одному і тому ж напрямку;
..
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
lite, а аналітику вмикнути?
При інтерконекті у 50 коп, за хвилина дзвінка коштувала 30-60 коп
При інтері 12 коп - 1-3 гривні. Те саме з вартістю пакетів послуг та їх наповненням.
 

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
lite, а аналітику вмикнути?
При інтерконекті у 50 коп, за хвилина дзвінка коштувала 30-60 коп
При інтері 12 коп - 1-3 гривні. Те саме з вартістю пакетів послуг та їх наповненням.
При интерконнекте 60коп надо было поддерживать гос. укртелеком, т.к все опсосы сильно были вовлечены в использование укртелекомовских магистралей,
а с приходом 3г и прихватизацией ахметом поддерживание укртелекома стало не актуальным.
А сейчашние 3грн за кусок разговора это компенсация & страховка от перехода дойной базы на voip/sip. Еще и этот Ваш MNP.
ИМХую.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
18.05.09
Місто
Hranice
lite, а аналітику вмикнути?
При інтерконекті у 50 коп, за хвилина дзвінка коштувала 30-60 коп
При інтері 12 коп - 1-3 гривні. Те саме з вартістю пакетів послуг та їх наповненням.
Тоді були тарифи з оплатою по факту і ними реально користувалися, а зараз пакетами продають. Нинішні 1-3 грн/хв не розраховані на те, що хтось буде їх купувати постійно та свідомо - це нахлобучування клієнтів, так само, як і кінські тарифи на смс (де інтерконекту взагалі нема) та міські, які у пакети як правило не включені. Мало кому ті смс потрібні (більшість нічого не помітить), мало трафіку на міські, але кому треба, той заплатить скільки скажуть, чому б на них не відірватися.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
lite, в усіх випадках він суттєвий для оператора, як вони планують свої доходи та витрати. А ось для будування тарифів та впливу на брутто-тариф, на мою думку, ні. Плюс мінус 2 копійки у тарифах де сотні гривень ап та вартість хвилини вираховується гривнями, це краплина в морі витрат. У лайфа теж ще нещодавно були тарифи з вартістю хвилини 25 і 50 коп, а тепер 60-100 коп. Мінімальні абонплати збільшились від 25 до 60 грн. Вони в них збільшили кількість хвилин завдяки здешевленому інтерконекту? Ні.
 
Реєстрація
22.11.09
Місто
Львів
Телефон
Samsung S24+
Рішення НКРЗІ стосовно розгляду проектів нормативно-правових актів та інших документів

Відповідно до статті 129-1 Конституції України, статті 13 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та у зв’язку з постановою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року у справі №640/3535/19 щодо судових рішень попередніх інстанцій про визнання протиправним та скасування рішення НКРЗІ від 19.02.2019 № 82 «Про анулювання ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України № 5241, виданої ТОВ «Українські новітні технології», Комісія прийняла рішення взяти до відома, що видана ТОВ «Українські новітні технології» ліцензія на користування радіочастотним ресурсом України від 01.11.2006 № 5241 діюча з 19.08.2020, та скасувала рішення НКРЗІ: від 12.11.2019 № 526 «Про анулювання дозволів на експлуатацію РЕЗ, виданих ТОВ «Українські новітні технології»; від 12.11.2019 № 529 «Про видачу ліцензії на користування радіочастотним ресурсом на конкурсних або тендерних засадах» з подальшим забезпеченням підготовки та подання відповідних процесуальних документів.

FreshTel перемогли і 3500 вивільнили?
 
Реєстрація
02.06.08
Місто
Киев
Телефон
Pixel 6A
FreshTel перемогли і 3500 вивільнили?
да как бы наоборот:
... Комісія прийняла рішення взяти до відома, що видана ТОВ «Українські новітні технології» ліцензія на користування радіочастотним ресурсом України від 01.11.2006 № 5241 діюча з 19.08.2020, та скасувала рішення НКРЗІ: від 12.11.2019 № 526 «Про анулювання дозволів...
но может и нет... там явно кавычек закрывающих не хватает, чтоб понять правильно
 

dead_astronaut

in space
Реєстрація
05.02.20
Місто
Київ
Рішення НКРЗІ щодо регулювання номерного ресурсу

Відповідно до Закону України «Про телекомунікації» та Положення про державне регулювання номерного ресурсу телекомунікаційної мережі загального користування України Комісія вилучила за заявами ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» номерний ресурс місцевих телефонних мереж та кодів пунктів сигналізації мережі СКС-7 в обсягах та індексах, які зазначені у 102 дозвільних документах.

Окрім того, Комісія виділила ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» код транзитний пункту сигналізації мережі СКС-7) у м. Миколаїв з видачею в установленому порядку відповідного дозволу на строк 5 років.

У зв’язку з переоформленням дозволу на вилучений за рішенням НКРЗІ номерний ресурс, що використовується споживачами, Комісія тим же рішенням переоформила ТОВ «Інтернаціональні телекомунікації» 95 дозволів на використання номерного ресурсу на території України строком на 5 років.

Рішення № 355 від 22.09.2020
 
Останнє редагування:
Реєстрація
22.09.20
Місто
Kyiv, UA
Интертелеком всего лишь сдал номерную емкость в Севастополе, а также лишился вот этого
код транзитний 23-14-0 пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Полтава;
код транзитний 24-04-0 пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Суми;
код транзитний 32-03-0 пункту сигналізації мережі СКС-7 у м. Севастополь

Форумчане-связисты, просветите пожалуйста, чем это грозит оператору?
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Не буде ганяти сигналізацію SS7 в чистому вигляді через ті міста, будуть завертати в SCTP.
Не критично.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А в чём глубокий смысл простыни сдаваемых номеров в разных городах и потом почти такого же получения заново? Вроде, меньше не стало?
Даже в областях без покрытия заново номера получили.
 

Dawn

Nokia - Connecting People
Реєстрація
02.09.17
Місто
Київська область
Телефон
Nokia 515 Black

Саме головне зi статтi:
Позиція Мінцифри та НКРЗІ

[...] У вересні 2020 року Мінцифри та НКРЗІ заявили про необхідність встановити ефективніші механізми захисту абонентів від несанкціонованого підключення контент-послуг. Отримання на мобільний телефон контенту, якого абонент не замовляв, – звична ситуація для українців, переконані урядовці.

До НКРЗІ за останні 4,5 року надійшло 1 809 звернень громадян щодо порушень прав споживачів при наданні контент-послуг. Динаміка таких скарг постійно зростає: у 2016 році їх було лише 97, у 2017 році – 413, у 2018 році – 549, у 2019 році – 481, за перше півріччя 2020 року – 269.

"Зважаючи на загальну кількість абонентів, може видатися, що скарг мало. Однак це пов'язано з тим, що для скарги абоненту треба зібрати багато доказів, у тому числі дані від операторів, які вони надають неохоче. До того ж, багато людей просто не знають, як саме можна поскаржитися регулятору на дії оператора, тому і не скаржаться", – пояснюють у Мінцифри.

Що пропонує держава

НКРЗІ вирішила внести зміни до "Правил надання та отримання телекомунікаційних послуг". ЕП ознайомилася з редакцією запропонованих правок, які вже підтримало Міністерство цифрової трансформації.

Документ передбачає такі зміни.

✔ Впровадження двокрокової згоди абонента на отримання платної контент-послуги. Тобто при першому кліку абонент отримуватиме інформацію про послугу та умови її оплати, а іншим кліком зможе замовити послугу.

✔ Згода споживача повинна надаватися письмово або діями, що можуть бути зафіксовані обладнанням оператора (голосове повідомлення, текстове повідомлення, використання сигналів тонового набору).

✔ Заборона операторам надавати контент-послуги, якщо на особовому рахунку абонента немає коштів або він досягнув граничної суми коштів, визначеної договором. Тобто абонент не може піти в мінус, отримуючи контент-послуги.

✔ Зобов'язання для операторів одночасно із замовленням контент-послуги надавати абоненту інформацію, яким чином можна відмовитися від послуги.

✔ Заборона операторам надавати контент-послуги, для відмови від яких потрібні активні дії абонента. Йдеться про діджингли, користування якими пропонується як бонус при придбанні нової сім- картки протягом місяця. Надалі послуга стає платною і для відмови від неї абонент повинен звернутися до оператора.

✔ Встановлення переліку дій, якими абонент погоджується на замовлення контент- послуги: письмова згода, голосове або текстове повідомлення, ussd-запит, натискання відповідної кнопки на офіційній сторінці оператора в інтернеті або в добровільно скачаному застосунку. На кнопці мусить бути чітко написаний текст: "Замовлення, що передбачає зобов'язання з оплати".

Наразі проєкт урядової постанови проходить процедуру погодження з іншими органами. Коли ці зміни будуть винесені на голосування уряду, Мінцифри не знає.

Ну i ще там цiкаво почитати, що думають нашi оператори про це (спойлер: КС i ВФ проти, лайф згоден з НКРЗI).
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Європейська комісія та інші європейські регулятори й суди уже давно все продумали. Просто зробити переклади й затвердити. А не вигадувати свої д"ва кліки"...
При чому цікаво, що споживачів та споживацькі організації ніхто не питає...
 
Реєстрація
28.09.09
Місто
Донецька обл.
Телефон
Nokia 6 - VF/LC
Підсумки засідання НКРЗІ від 16 жовтня 2020 року

На засіданні, що відбулося 16 жовтня 2020 року, за результатами аналізу Закону України від 30.09.2020 № 934-ІХ «Про електронні комунікації», надісланого листом Секретаріату Кабінету Міністрів України, враховуючи необхідність реформування сфер телекомунікацій, користування радіочастотним ресурсом та поштового зв’язку, Комісія вирішила надати пропозицію щодо доцільності підписання Президентом України Закону України від 30.09.2020 № 934-ІХ «Про електронні комунікації» та уповноважила Голову НКРЗІ Олександра Животовського завізувати копію цього Закону.
 

dead_astronaut

in space
Реєстрація
05.02.20
Місто
Київ
Рішення № 450 від 24.11.2020
Про розгляд заяв ТОВ «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ»


Відповідно до Закону України «Про радіочастотний ресурс України» щодо користування РЧР України НКРЗІ видала ТОВ «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ» ліцензію на додаткову смугу радіочастот для цифрового стільникового радіозв’язку CDMA – 800 у м. Київ терміном дії по 31.12.2024.

НКРЗІ переоформила ТОВ «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ» три ліцензії на користування РЧР для цифрового стільникового радіозв’язку CDMA–800: у зв’язку зі зменшенням смуги радіочастот - ліцензію у Вінницькій, Житомирській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській, Полтавській, Херсонській областях та м. Севастополь терміном дії до 01.01.2026; у зв’язку зі зменшенням кількості регіонів - ліцензію у Кіровоградській області терміном дії до 01.01.2026; у зв’язку зі зменшенням кількості регіонів та зменшенням смуги радіочастот - ліцензію у Вінницькій, Житомирській, Одеська областях, м. Київ терміном дії по 15.12.2021.

Комісія анулювала за заявою ТОВ «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНІ ТЕЛЕКОМУНІКАЦІЇ» дві ліцензії на користування РЧР для цифрового стільникового радіозв’язку CDMA – 800.

-- Уходят с нижних каналов 🤔
 
Останнє редагування:
Зверху