Відпочинок за кордоном

  • Автор теми sts7
  • Дата створення
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Австрія закривається для туристів із 22 листопада приблизно по 13 грудня. Таке рішення ухвалене через ситуацію з поширенням ковіду, повідомляє австрійський тревел-портал.

У країні з 22 листопада починається загальний локдаун, який поширюється не тільки на невакцинованих, а й на тих, хто вже отримав щеплення або перехворів.

Ефективність локдауну буде оцінена через 10 днів. Ізоляція має завершитися не пізніше 13 грудня.

Після завершення карантину в Астрії діятиме вимога показувати сертифікати про щеплення або довідки про одужання. Це поширюється на всі громадські місця включно з різдвяними ярмарками. Від такого зобовʼязання звільнені діти до 12 років.

У магазинах, музеях та громадському транспорті обовʼязково носити маску, при чому саме FFP2.

Щепленою вважається людина протягом 9 місяців від отримання другої дози (не 12, як раніше).
 
  • Sad
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Іспанія виключила Україну з переліку країн, на резидентів яких не поширюються загальні обмеження щодо в’їзду до цієї країни. Таким чином, з 22 листопада 2021 року потрапити до Іспанії зможуть лише повністю вакциновані від коронавірусу туристи з України.

Про це повідомляє пресслужба посольства України в Іспанії.

Відповідно до оновлених правил, в’їзд до Іспанії дозволятиметься громадянам України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19 вакциною, що визнана Всесвітньою організацією охорони здоров’я (тобто (Comirnaty/BionTech/Pfizer, AstraZeneca, Covishield, Janssen, Moderna, Coronavac/Sinovac, Sinopharm) або Європейським агентством лікарських засобів (Comirnaty/BionTech/Pfizer, Janssen, AstraZeneca/Vaxzervria, Spikevax/Moderna).

Від дня отримання останньої дози вакцини має минути 14 днів.

Зазначене правило поширюється на осіб віком від 12 років та більше. Діти віком до 12 років можуть в’їжджати без довідки про вакцинацію у супроводі батьків, які мають сертифікат про вакцинацію.

Також українці (зокрема діти), які подорожують до Іспанії, повинні заповнити формуляр санітарного контролю (на порталі МОЗ Іспанії або отримати QR-код у додатку Spain Travel Health-SpTH, який перевіряють перевізники перед посадкою й після в'їзду до країни).
 
  • Like
Реакції: idea

roleme

спостерігач
Реєстрація
13.07.08
Місто
Польща
Телефон
iPhone 12
кто-то пробовал в европу зааезжать когда от 2ой дозы меньше 14 дней прошло?
приятель только сегодня вкололся, а уже в воскресенье хочет лететь к нам в испанию
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
кто-то пробовал в европу зааезжать когда от 2ой дозы меньше 14 дней прошло?
приятель только сегодня вкололся, а уже в воскресенье хочет лететь к нам в испанию
Не пустят. У них уже на этапе заполнения онлайн формы требуют загрузить QR код и прямо онлайн его валидируют. Скорее всего его еще на стойке регистрации завернут и не посадят на рейс.
 
  • Like
Реакції: idea

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Колега робив ПЛР, 14 діб від другої дози минало за 5 днів від дня вильоту.
Але він летів в Угорщину.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Испания со вчера не пускает украинских туристов по ПЦР. Только по полной вакцинации
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Мене так теж на один рейс не пустили, бо від дати другої дози було менше за сім днів (Франція). Де термін не вказаний - достатньо просто двох доз. Десь - сім, десь - 14. А десь окрім сертифікату ще треба тест. А лесь тест лише після прильоту.
У кожної країни свої правила: читайте уважно окрім нашого тріпадвайзера, ще місцеві правила країни. І не переплутайте, у якій країні та за якими санітарними правилами приймає певний аеропорт.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Держави-члени повинні продовжувати вітати мандрівників, вакцинованих вакцинами, схваленими ЄС. Аналогічно, з 10 січня 2022 року вони повинні знову відкритися для всіх тих, хто щеплений вакцинами, після завершення процесу переліку ВООЗ у надзвичайних ситуаціях (вони мають право вибирати, чи приймати такі вакцини ВООЗ згідно з чинними правилами). Це оновлення забезпечить простіші та більш узгоджені правила по всьому ЄС, що спростить планування подорожі вакцинованим мандрівникам.

Ті, хто одужав від COVID-19 протягом 180 днів до поїздки і має цифровий сертифікат ЄС про COVID-19 або сертифікат, який вважається еквівалентним, також повинні мати можливість подорожувати до ЄС з 10 січня 2022 року.

Це забезпечується сильними гарантіями: мандрівники, які були вакциновані вакциною, схваленою ВООЗ, яка не схвалена Європейським агентством з лікарських засобів, і мандрівники, які одужали, повинні систематично показувати докази негативного результату ПЛР-тесту, зробленого перед відправленням. Це гарантує, що повторне відкриття відбудеться безпечно, враховуючи, що вірус іноді може пробити імунітет.

Крім того, всі вакциновані мандрівники повинні або завершити серію первинних щеплень менше ніж 9 місяців тому, або отримати додаткову дозу. Це також застосовуватиметься з 10 січня 2022 року. 9-місячний період прийняття до уваги враховує вказівки Європейського центру з профілактики та контролю захворювань (ECDC) щодо введення бустерних доз після 6 місяців та передбачає додатковий період 3 місяці, щоб забезпечити адаптацію національних кампаній вакцинації та доступ до бустерів.
 
  • Wow
Реакції: idea
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Навіть не зрозуміло це добре чи погано. Але дискримінація вакцинованих ВООЗами видна.

Ага, поганенький переклад. Поки що це пропозиція, побачимо прийняття та імплементацію.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
А как же Венгры которые ширнулись этим чудо-зельем?
Любоф, вона така... Хто їм лікар, що щеплюють своїх громадян незатвердженими вакцинами? Поза тим мова про негрів (НЕ ГРомадян ЄС) і про подорожі споза ЄС/Шенген. Обидві категорії не стосуються спільного ринку і свободи пересування. Там правда є окрема пропозиція щодо і цього питання, але хай угорці з цим розбираються.
 
Реєстрація
01.03.11
Місто
Днепр
Телефон
iPhone 12, AW3, iPad m2
Всем добрый вечер! Появилось спонтанное решение полететь в Польшу на пару дней. Кто сталкивался, какие документы нужны в плане вакцинации? Летит 4 человека. У троих Пфайзер. У одного Модерна.
 
Реєстрація
01.03.11
Місто
Днепр
Телефон
iPhone 12, AW3, iPad m2
Там нет сейчас локдаунов, гостишку снять без проблем можно? Хочу просто на шарик щас выхватить билеты по ЧП, времени гуглить нет))
 

GLOOMER

Заблокирован
Реєстрація
02.10.08
Місто
Полтава
У них уже на этапе заполнения онлайн формы требуют загрузить QR код и прямо онлайн его валидируют
Испанцы вообще не проверяют вакцинацию
Post automatically merged:

Скорее всего его еще на стойке регистрации завернут и не посадят на рейс.
да, только в Украине проверяли дату второй дозы
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Зверху