Відпочинок в Україні

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Держагентство розвитку туризму провело церемонію підписання "Маніфесту української кухні"
7 лютого документ урочисто підписали майже три десятки шеф-кухарів України.


Державне агентство розвитку туризму 7 лютого провело церемонію підписання "Маніфесту української кухні".

Про це повідомляє пресслужба ДАРТ.

"Найвідоміші та найшанованіші українські шеф-кухарі, відгукнувшись на заклик держави, проголосили спільний маніфест про відродження української кухні, її популяризацію у світі, пошук нових формул давніх страв та популяризацію вітчизняного гастротуризму", - йдеться на сайті ДАРТу.

Документ підписало майже три десятки шеф-кухарів України.

"Минулого року, завдяки декільком пілотним проєктам Міністерства, було зареєстровано 12 географічних значень продуктів. Мова про гуцульську коров’ячу та овечу бринзу, мелітопольську черешню тощо. І саме виробництво таких унікальних регіональних брендів дозволяє нам заявити про себе у міжнародному просторі», – під час заходу зазначив заступник міністра економіки України Олександр Грибан.

"Мова їжі, за допомогою якої ми показуємо нешаблонну кухню України, добре зрозуміла усім без виключення. За допомогою цього інструменту можна навіть досягати певних політичних цілей. Ми хочемо показувати, що таке українська кухня, говорити про її туристичну привабливість, розказувати про наші традиції», – заявила генеральна директорка Директорату публічної дипломатії та комунікацій МЗС України Ірина Боровець.

На захід запросили засновника всесвітньовідомої премії Best Chef Крістіана Ґадау.

"Вам не потрібно копіювати когось, ви вже є самобутні. Тож просто розвивайте те, що маєте. Покажіть світу свою їжу», – цитує Ґадау пресслужба ДАРТу.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Окупанти в Криму пошкодили будівлю історичного Ханського палацу
У будівлі з'явилась тріщина висотою близько 3 метрів.


Окупанти у Криму пошкодили стіну одного з корпусів Ханського палацу у Бахчисараї. Сталося це під час так званих "реставраційних" робіт, які проводяться на об’єкті.

Про це повідомляє окупаційне видання "Кримінформ” з посиланням на так званого керівника дирекції з централізованого обслуговування та розвитку закладів сфери культури Іллю Алимчева.

Як свідчать фото з місця події, у будівлі з'явилась тріщина висотою близько 3 метрів. Для того, аби стіна не завалилася, робітники підперли її дерев’яними конструкціями.

"У цьому немає нічого страшного, це все можна усунути. Серйозної шкоди не завдано. Зараз вивчаємо все конструктивно і робитимемо", - запевнив Ілля Алимчев.

1644344964215.png

1644344988227.png

"Це світський корпус палацу. Стіна, яка дала тріщину – новороб. Це – помилка в проекті, де показано, що ця будівля стоїть на фундаменті, а за фактом, коли почали розкопувати, ці стіни стоять без фундаменту. Трохи копнули, і вона просіла", - додав він.

Колишній глава Республіканського комітету АР Крим у справах міжнаціональних відносин та депортованих громадян Едем Дудаков зі свого боку зазначив, що причиною є "фатальна інженерна безграмотність фірм-одноденок", які займаються роботами на об’єкті.

"Твердження підрядника про те, що Світський корпус не має фундаменту - це чергова брехня. Інакше будівля не простояла б 300 років. Просто бутовий фундамент під впливом ерозії розсипався б у пил. Навіть сильний землетрус 11 вересня 1927 року не пошкодив стіни. Тому причини треба шукати в серії інженерних помилок ще на початку 2017 року. Крім того, ця заява оголює ще одну проблему, яку я зазначив вище - попередні наукові дослідження на об'єкті не велися. Що суперечить декларації ЮНЕСКО", - зазначив Дудаков.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Щоденник Пилипа Орлика "Діаріуш" виставлять у Національному музеї в Батурині
Наразі експонат зберігається в архіві Міністерства Європи та закордонних справ Франції.


Щоденник Пилипа Орлика "Діаріуш" виставлять у Національному музеї "Гетьманська столиця" у Батурині.

Про це повідомила пресслужба МЗС України.

Очільники міністерств закордонних справ України та Франції домовилися організувати експозицію до 350-річчя від дня народження Пилипа Орлика.

Нині щоденник зберігається в архіві Міністерства Європи та закордонних справ Франції.

"Я вдячний своєму колезі Жан Іву Ле Дріану за готовність спільно працювати над експозицією в Україні оригіналу подорожнього щоденника нашого легендарного Гетьмана Пилипа Орлика. Рід Орликів зв’язує Україну та Францію міцними історичними зв’язками, оскільки син Гетьмана Григорій Орлик відіграв важливу роль у французькій дипломатії XVIII століття. Сподіваюся, що восени унікальний щоденник українського гетьмана вперше за майже 300 років після створення прибуде до незалежної та суверенної Української держави. Це буде історична подія для України", - заявив глава українського МЗС Дмитро Кулеба.

"Діарій" Пилипа Орлика охоплює кілька років життя Гетьмана у вигнанні. Тут описано як його особисте життя, так і політична діяльність.

Щоденник датується 1720-1733 роками і є важливим історичним джерелом середини XVIII сторіччя.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Как в том анекдоте: «Не бійся, синку, я бачу, що ти не москаль».
Двох іноземців виявили в ніч з 14 на 15 лютого прикордонники відділу «Фальків» на Буковині. Про можливий незаконний перетин двома іноземцями інформацію до вищевказаного підрозділу надали офіцери відділу внутрішньої та власної безпеки по Чернівецькому прикордонному загону. Перевіряючи лінію державного кордону та прилеглу територію одній з пошукових груп вдалось вийти на слід двох невідомих. Чоловіків з явними ознаками переохолодження та втомою прикордонники виявили серед лісу, в межах прикордонної смуги. Зі слів затриманих, вони декілька днів блукали лісами Карпат. А тому зустріч з українськими прикордонниками була доволі радісною для знесилених іноземців. «Горе-туристи» виявились громадянами Алжиру 27 та 26 років. Чоловіки прибули до України легально, з метою навчання в одному зі столичних вишів у листопаді минулого року. Жодних документів у затриманих при собі не було, хто вони та куди направлялися стало відомо з їхніх слів. На даний час студенти, яких врятовано від ймовірного переохолодження, а можливо й від смерті, знаходяться в пункті тимчасового тримання прикордонного загону. З’ясовуються всі обставини правопорушення.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У “Межигір’ї” створять парк-пам'ятку
Низка відомств проведе нараду щодо створення на території урядової резиденції пам’ятки садово-паркового мистецтва.


На території урядової резиденції “Межигір’я” створять парк, який стане пам’яткою садово-паркового мистецтва. Таке рішення схвалив Кабінет Міністрів України, пише “Урядовий портал”.

Уряд доручив низці відомств, зокрема, Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерству юстиції, Фонду державного майна, Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, Київській обласній державній адміністрації та НАБУ провести нараду щодо створення парку.

За результатами наради відомства підготують інформацію щодо правового статусу будівель та споруд, які є на території резиденції та пропозиції щодо їх подальшого функціонування.

А також – інформацію щодо правового статусу земельних ділянок у “Межигір’ї” та пропозиції зі врегулювання питань із землевласниками та землекористувачами щодо створення парку.

“Також підготувати інформацію щодо можливості створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва, враховуючи відкриті кримінальні провадження. За результатами наради подати Кабінету Міністрів України узгоджений план дій”, – зазначили в уряді.

У Кабміні нагадали, що у квітні 1955 року постановою Ради Міністрів Української РСР було створено дачне господарство “Пуща-Водиця”, яке починаючи з 1964 року функціонувало як будинок відпочинку “Пуща-Водиця” урочища «Межигір’я». Резиденція “Межигір’я” була державною урядовою резиденцією, яка використовувалась для офіційних зустрічей. Вона належала до сфери відання Державного управління справами.

Наразі “Межигір’я” передано в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
Новина супер на часі з огляду на можливий напад ворога... Я в шокє, дорогая рєдакция...
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
То есть, пока Ахметов не сидит, ничего делать не надо? :) Если что, Ахметов не сядет никогда, российская угроза будет очень долго, если сидеть и ноги грызть, ничего делаться не будет.
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
То есть, пока Ахметов не сидит, ничего делать не надо? :) Если что, Ахметов не сядет никогда, российская угроза будет очень долго, если сидеть и ноги грызть, ничего делаться не будет.
Нада! Але не ландшафтні парки у чорта на куличках, де, у принципі, і так усе добре.
Але у момент, коли москалі перекинули понтонний міст через Прип'ять у 6 км від кордону і це один з варіантів нападу, то у цьому регіоні усі сили потрібно кидати на захист.
Ну і якщо навіть порівнювати. То подивіться на білоцерківський парк - історичну пам'ятку у т.ч. ландшафтного дизайну, і в якому вона стані і на зоопарк президента: де по вашому потрібніші кошти?
Не забуваймо городище Василькова!
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Але у момент, коли москалі перекинули понтонний міст через Прип'ять у 6 км від кордону і це один з варіантів нападу, то у цьому регіоні усі сили потрібно кидати на захист.
Ок, а какими более приоритетными задачами стоит сейчас, в рабочий день заниматься Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України, Фонду державного майна, Державній службі України з питань геодезії, картографії та кадастру, Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами?
Послать всех защищать грудью понтонный мост? Включая Василия Петровича с 4го этажа и главбуха Наталью Александровну?
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари
plebis, з приводу парків я ж чітко написав чим і не виключено, що це ще не найгірші локації у Київ.обл. Замість підготовки чергової резиденції для найвеличнішого...
 

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Ну ок, главное разобрались, что война и несидящий Ахметов не повод не заниматься своей работой. Давай дальше.
підготовки чергової резиденції для найвеличнішого...
Тут можно поподробнее - из приведеной статьи даже намека на такой вывод сделать нельзя, написано про
створення парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва
да и в общем понятно, что если бубочка сделает там себе резиденцию, это будет так символично, что лучше ему сразу в Ростов.
Откуда такие выводы?

Давно известно, что с межигорьем хз что делать, она так по сути и осталась в статусе "бывшей резиденции, в которую можно прийти погулять". Почему вопрос решения всех юридических вопросов не актуален? Оставляем за скобками, почему это не сделали за последние 8 лет
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Але у момент, коли москалі перекинули понтонний міст через Прип'ять у 6 км від кордону і це один з варіантів нападу, то у цьому регіоні усі сили потрібно кидати на захист.
Супутникові знімки від Maxar і Planet Labs зафіксували міст у вівторок ввечері. Але у четверг мосту вже не було.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Музей Сержа Лифаря може отримати приміщення у центрі Києва
Київська мерія розглядає можливість розташувати його у будинку по вул. Сагайдачного, 20/2.


Музей Сержа Лифаря має шанс отримати окреме приміщення та розташуватись у центрі Києва, у будинку по вул. Сагайдачного, 20/2. Про це Департамент культури КМДА повідомив виданню Укрінформ.

Зараз музей Лифаря не має свого приміщення та функціонує як філія Музею історії міста Києва. Основні види робіт, які сьогодні виконують науковці філії - описання і упорядкування архіву, колекції та бібліотеки видатного артиста. Частина архіву була передана музею за заповітом самого Лифаря у 1990-х роках, інша частина додалась у 2017 році згідно з волею його дружини Ліллан Алефельд. Основною умовою передачі архіву була гарантія постійного експонування матеріалів у меморіальному музеї, який міська влада обіцяла відкрити це у 1990-х.

За словами працівників Департаменту культури КМДА, музей Лифаря має стати платформою для постійного обміну між експертами, представниками музейної, архівної, мистецької, артистичної, театральної, креативної сфери в Україні та за кордоном, колекціонерами, дослідниками.

Серж Лифар — один з найвидатніших балетних танцівників ХХ ст., що навчався та провів частину життя у Києві. Він танцював у балетах Дягілева, був засновником Академії танцю паризького Гранд-Опера. Пізніше став ректором Інституту хореографії та Університету танцю Парижа та почесним президентом Всесвітньої ради танцю ЮНЕСКО. За 26 років роботи в Опері Лифар виховав одинадцять зірок балету.
 
  • Angry
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Чорнобильська зона закривається для туристів з 19 лютого
Офіційна причина озвучується як "технічні причини".


Зону відчуження Чорнобильської АЕС буде закрито для туристів з 19 лютого.

Про це повідомив голова Асоціації чорнобильських туроператорів, директор агентства "Чорнобиль тур" Ярослав Ємельяненко.

"Щойно повідомили, що з 19.02 Чорнобильська зона закрита для туристичних відвідувань на невизначений строк. Офіційна причина озвучується як «технічні причини». Ми розуміємо, що скоріше за все це пов’язано з загрозою російської агресії та близькістю кордону з Білоруссю", - написав він у фейсбуці.

Ємельяненко зазначив, що останнім часом, не дивлячись на військове напруження, Чорнобиль відвідало багато українців та іноземних туристів, в тому числі тих, що перебувають на території України з особистих причин або у зв’язку з роботою, та журналістів.

"Зваживши всю наявну інформацію, ці люди почуваються в безпеці, знаходячись в Києві та обираючи подорожі Київською областю, зокрема – до Чорнобильської зони. За даних умов ми розуміємо турботу про безпеку українців та іноземних гостей. Але приймаючи до уваги те, що сучасні технічні засоби дають змогу в реальному часі бачити будь-які переміщення збройних сил всіх сторін та швидко на них реагувати, а також відсутність рекомендацій від влади залишити Київ, сподіваємося, що заборона відвідувати Чорнобиль вже скоро буде скасована. Це сприятиме нормалізації ситуації, особливо враховуючи закінчення військових навчань на території Білорусі 20 лютого", - додав голова Асоціації чорнобильських туроператорів.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом Чорнобильська зона буде відкрита для представників міжнародної спільноти, українців та ЗМІ, "які відчувають себе спокійно під захистом ЗСУ на території нашої держави".
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Музей Революції Гідності в Києві побудують до кінця 2023 року
Влітку почнуться підготовчі роботи.


В Офісі президента розраховують, що будівництво Музею Революції Гідності у межах програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” буде завершене до кінця 2023 року. Про це повідомивзаступник керівника Офісу президента, координатор інфраструктурної програми Кирило Тимошенко.

1645434400386.png

“Ми поставили собі за мету, що восени цього року будівництво Музею Революції Гідності розпочнеться. Такі строки визначив президент України Володимир Зеленський”, - зазначив він, наголосивши, що наразі всі процеси прискорено та вже проведено тендер на розробку проєктно-кошторисної документації.

За словами Тимошенка, вже влітку на ділянці, щодо якої немає арештів,

розпочнуться підготовчі роботи, а до кінця 2023 року всі роботи мають бути завершені.

1645434457560.png

Проєктом передбачено, що у Музеї буде декілька виставкових приміщень. Архітектурне вирішення проєкту, який має назву "Штурм пагорба", незвичне: зигзагоподібний підйом, що веде від Меморіалу Небесної Сотні, продовжується до вершини Музею, і ця дорога вгору огортає споруду ззовні, стає частиною її стін.

У Музеї також буде 5-метрова “Йолка”, Дім Свободи, оглядовий майданчик, фондосховище, дитячий музей та кіноконцертна зала-лекторій. Також планується облаштувати паркінг на 50 місць.
 
Останнє редагування модератором:

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Подскажите, пожалуйста, кто в курсе - в Николаеве на завтра нужно где-нибудь недорого переночевать, скорее всего двоим, возможно троим людям. Не хостел, а отдельный номер. Какие есть варианты?
 
Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
GAS, выбор на букингкоме не устраивает? Цена есть, отзывы есть, фотки есть. Или надо квартира?
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
GAS, выбор на букингкоме не устраивает? Цена есть, отзывы есть, фотки есть. Или надо квартира?
Та дороговато, от 750 самый дешёвый вариант. Или это нормально для Николаева? У нас просто от 300 грн за двухместный номер
 
Зверху