Отключение центральных телеканалов кабельными операторами

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
11 січня 2024 року провайдер телекомунікаційних послуг «Бест» виключив з мережі Новий канал, ICTV та СТБ.
Причина такого рішення – значне підвищення роялті збоку медіагрупи Starlight Media, яка є власником вищевказаних каналів. У компанії «Бест» пояснюють, що ця медіагрупа була єдиною, яка, не дивлячись на рекордні дотації з бюджету у 141,72 млн грн, намагалася підвищити ціну на свої канали більш ніж удвічі. Відтак, провайдер був змушений вимкнути три канали групи Starlight Media з мережі, щоб не допустити здорожчання послуги для своїх абонентів.
«Зважаючи на те, що на вказаних каналах транслюють телемарафон, глядачі можуть спокійно переглянути ті самі новини на інших загальнонаціональних телеканалах», – зазначається в заяві провайдера.У компанії «Бест» наголошують на тому, що вартість послуг кабельного телебачення залишилась незмінною у 2024 році та становить: для абонентів з інтернетом – 30 грн/міс. для абонентів без інтернету – 100 грн/міс.
ТРК «Еверест», один з найбільших телеком-провайдерів у Вінниці та Хмельницькому, 1 січня виключив з пакетів кабельного телебачення телеканали, які належить або дистрибутуються групою Starlight Media. Зокрема, як повідомили кореспонденту Mediasat у пресслужбі «Еверест», мова йде про ICTV, СТБ, Новий канал, M1, M2 та Travel and Adventure. Ключовою причиною для вимкнення послужило рішення медіагрупи Starlight Media змінити з 2024 року умови співробітництва та підвищити оплату за ретрансляцію своїх телеканалів у 2,5 раза. «Ми вважаємо недоцільним таке значне підняття оплати саме під час війни, коли людям й без того важко матеріально. Ми також вважаємо недоречною і необґрунтованою зміну вартості телеканалів, адже їхнє контентне наповнення тривалий час практично не оновлюється, залишається одноманітним і не відповідає заявленій вартості. Тож ми вирішили вилучити їх з пакетів кабельного телебачення, щоб не підвищувати абонплату за кабельне телебачення, адже це суперечить політиці компанії. Ми дійсно розуміємо, що зараз важко матеріально усім: тому підняття абонплати для людей наразі просто недоречне», – пояснюють у пресслужбі оператора.
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Аналітика про відключення, їх історію та перспективи:
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Реєстрація
21.11.18
Місто
Vinnitsa
Такі як еверест, та і воля, ну і інші, позаганяли свої ціни вище крайньої планки, типу мотивуючи це своєю сучасною інфраструктурою, та демократичними, звісно ж в лапках тарифами. А от, коли з ними, хочуть їхніми ж методами-то їм не подобається!
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
А от, коли з ними, хочуть їхніми ж методами-то їм не подобається!
Воля хоча б не каже, що хто відключиться від них, тому вимкнемо ще світло, воду та газ. А медіагрупи це робили: або всі, або жодної.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Зверху