ПДР і все, що з ними пов'язано

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Чому вони ходять по проїзній частині неосвітленої вулиці коли поруч є асфальтований чистий тротуар?
потому что
у меня знакомый - постоянно ходит по проезжей части (неоживленых дорог), хотя рядом тротуар отличный, но зато дорогу переходит только на зеленый сигнал светофора
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Чому люди такі дебіли?
Чому вони ходять по проїзній частині неосвітленої вулиці коли поруч є асфальтований чистий тротуар?
Поясняю. Я живу в старинном городе. И у нас тут регулярно (не часто, а именно регулярно) отваливают балконы, огромные куски штукатурки, каменные декоры от старинных зданий. Уже пару случаев было когда это происходило прям у меня на глазах. Учитывая мою бздливость и осторожность, я (и челны моей семьи) стараемся НЕ ХОДИТЬ вдольстен старинных зданий, особенно если балконы нависают прям над тротуаром. Если троутар достаточно широкий, и в случает отвала какой то каменюки она может упать не на башку - то идём по краю тротуара. Если узкий тротуар - то я всегда иду по дороге (обычно - навстречу движению, чтобы видеть если тачка едет. Если тачка едет - я конечно сторонюсь, не быкую.
По узким улочкам (Гёте, Гоголя, Гакмана и подобным им), где движения вообще нет (там только паркуются на ночь) то вообще ходим прям по центру.
 
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
Хочу додати, що відвалюються не лише куски балконів і штукатурка із старих будинків, а й в холодну пору року - льодові брили і сніг з дахів і карнізів відносно нових будинків. Мені вже 2 рази такі брили ледь не потрапили на голову, тому намагаюся ходити по краю тротуара, інколи доводиться виходити на проїжджу частину, і регулярно поглядаю вгору під час хотьби містом.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
А що може впасти в промисловому районі, де 3 м до паркану від тротуару? Дохлий голуб?
 
Реєстрація
30.03.10
Місто
Миколаїв,0512
Телефон
Redmi 5Plus,Redmi Note8T
Есть в Николаеве вот такое кольцо:
Пушкинское кольцо
Можно ли развернуться по вот такой траектории? (красная линия, от "Руты" до жёлтой легковушки)
кольцо.jpg
Типа "по малому радиусу". Ведь в том месте нет встречного движения (оно на кольце).
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
И без разметки - до поворота (там, где "Рута") висит знак "круговое движение" - значит, только по кругу.

А разметка - дело такое, зимой ее снегом может засыпать, да и со временем может стереться. Я недавно с гаишником "спорил" - он мне прямым текстом сказал - "отпускаю, а в следующий раз на 50 метров дальше делай свой маневр, там разметка стерлась и у меня к тебе претензий не будет".
 
Реєстрація
09.12.15
Місто
Київ
Як пояснюють автори закону, система накопичення штрафних балів уже кілька десятків років діє в США, Великій Британії, Франції, Італії та Німеччині. Останній раз в Україні таку систему намагалися ввести у 2015 році, проте так і не реалізували.

Новий законопроєкт пропонує ввести систему, коли за порушення ПДД водій буде отримувати від 1 до 5 штрафних балів. Вони будуть нараховуватися паралельно зі штрафами. Наприклад, 1 бал можна отримати за непристебнутий ремінь безпеки, а 5 балів дають за втечу з місця ДТП. Також штрафні бали скасовуються за рік після їх нарахування.

Якщо водій отримає 12 або більше штрафних балів, то його тимчасово позбавлять водійських прав. Крім того, якщо водій отримав права менш як рік тому, то його можуть позбавити прав за 8 або більше штрафних балів. Це рішення можна оскаржити в суді, але під час розгляду справи водій однаково не зможе кермувати автівкою, інакше сплатить штраф 3400 гривень.
 

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Реєстрація
12.06.17
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23
інцидент стався в ніч проти 8 січня нібито з начальником управління стратегічних розслідувань в Одеській області. Департамент стратегічних розслідувань спростував цю інформацію. У пресслужбі заявили, що Єфтеній з 1 вересня 2021-го перебуває у відпустці з догляду за дитиною, а чинним керівником одеського управління стратегічних розслідувань є Денис Фролов.
замовили?
 

Перемедон

Тиха украинская ночь,но..
Реєстрація
12.06.17
Місто
Південь України.
Телефон
iP 13, Px 6, Sg S23

plebis

why so serious?
Команда форуму
Реєстрація
26.10.07
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я бы, если бы был патрульным, убедился что у меня камера снимает перед остановкой такого свежего гелика.
А вообще это вторично, пьяным ездить просто не надо, никто ж ему не подкидывал наркотики и дел не рисовал на пустом месте
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Як просто зламати систему
Мопедист з Рівненщини скасував у суді адмінпостанови за порушення ПДР, довівши, що є неосудним. Чоловік надав суду довідку про психічну хворобу і без допомоги адвоката довів, що не може відповідати за свої дії, а тому не сплачуватиме штрафи за порушення. Суд прийняв аргументи мопедиста і скасував постанови поліції.
Патрульний поліцейський зупинив мопедиста у селі Завизів колишнього Острозького, а нині Рівненського району 12 грудня 2021 року. За порушення правоохоронець склав на водія кілька адміністративних матеріалів: керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування; порушення водієм правил користування мотошоломом; керування незареєстрованим транспортним засобом; порушення правил проїзду перехресть. Сума штрафів за ці порушення загалом склала 3400 грн.

Водій платити відмовився й позивався до суду про скасування постанов. Позов мотивував тим, що у зв`язку з психічним захворюванням він перебуває на обліку психіатра і не здатний розуміти значення своїх дій. Позивач посилається на ст. 17 та ст. 20 Кодексу про адміністративні правопорушення, в яких вказано, що особа, яка була в стані неосудності і не могла усвідомлювати свої дії, не підлягає адміністративній відповідальності.

На підтвердження позивач надав суду довідку з Острозької багатопрофільної лікарні, видану через кілька днів після інциденту на дорозі, про те, що цей громадянин перебуває під спостереженням лікаря-психіатра з приводу захворювання на легку розумову відсталість.
Суд у своєму рішенні посилається на те, що обласне управління поліції як відповідач не надало доказів, що була проведена експертиза стану водія, адже поліцейський не міг сам на місці визначити, чи справді порушник неосудний. Відтак суддя Острозького райсуду Володимир Назарук у січні задовольнив позов водія і через неосудність скасував постанову про притягнення його до відповідальності. Це рішення може бути оскаржене.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Виявляється, є ось такий штраф в Хорватії )
Движение без уважительных причин со скоростью в два раза меньше разрешённой300 (€ 40)
 
Зверху