debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Супутники Starlink із підтримкою «Direct to Cell»:
www.starlink.com | kyivstar.ua

Комерційна назва мережі — Kyivstar SpaceX 4G. Код мережі мобільного зв’язку — 707 (з урахуванням MCC — 255707).
📡 Як протестувати Starlink Direct to Cell...
Kyivstar сказав(ла):
Вітаємо!

Вам доступні: вхідні дзвінки, вхідні SMS, Інтернет. Вихідні дзвінки та SMS недоступні. Тарифікація дзвінків — похвилинна з першої секунди, без плати за з'єднання.
Станом на DD-MM-YY HH:MM:SS за київським часом на Вашому рахунку X.XX ₴.
Замовлення вхідного виклику від абонента з України: *105*380YYXXXXXXX#; вартість послуги — 7,97 ₴ за хвилину.
red-forum.com/goto/post?id=2172781

* * *​
👉 Запис на готовність тестувати вхідні та вихідні SMS:
  • жовтень—листопад 2025 року;
  • уся територія України, окрім Дніпропетровської та Чернігівської областей (а також обмеження на ТОТ і територіях бойових дій);
  • kyivstar.ua/starlink

...на час тестування абоненти Київстар користуватимуться послугою безкоштовно. У подальшому тарифи можуть бути переглянуті.

Тестування планують у таких регіонах:
  • Житомирська область;
  • Вінницька область;
  • Волинська область;
  • Хмельницька область;
  • Рівненська область;
  • Тернопільська область.

Причина: Модеми з NTN
Останнє редагування модератором:
Місто
Вінниця
Як що телефон не в списку в послуги підказують для тесту ,у відповідь повинна прийти смс з таким змістом абоненту
Дякуємо за інтерес до тестування нової технології Starlink Direct to Cell, яку впроваджує Київстар в Україні. На жаль, ваш номер не відповідає вимогам і не може брати участь у тестуванні супутникового зв’язку. Більше про Direct to Cell: https://kyivstar.ua/starlink
В мене iPhone 13 який по ідеї взагалі поки не підтримується в D2C, але при цьому мене з вересня без проблем пускало в мережу і коли почалось тестування вже по всій країні я досі можу приєднатися і мені дали той самий пакет на 100 смс

Вкладення

• IMG_4201.jpeg
    IMG_4201.jpeg
    144.9 КБ · Перегляди: 71
  • IMG_4202.jpeg
    IMG_4202.jpeg
    116.2 КБ · Перегляди: 69

Tsarsky

Телеком експерт
Місто
Germany
Матвєй, навіщо той "супутниковий зв'язок", якщо в космосі модем із B3 (1800)?

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Tsarsky, я про «непідтримуваний» Мене тут більше цікавить інше питання, чи виросте кількість карток київстар в підарських мопедах і як вони плвнують з цим боротися після повноцінного запуску?!)

ГлавБухАрик

Громадський захисник корпорацій
Місто
Kyiv
Мобільний оператор "Київстар" запускає відкрите тестування супутникового звʼязку Starlink Direct to Cell від SpaceX для усіх абонентів Київстар.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Технологія допоможе залишитися на звʼязку там, де відсутне покриття мобільної мережі.

У повідомленні йдеться, що "Київстар" став першим оператором електронних комунікацій в Європі, який відкрив доступ до тестування супутникової технології, що дозволяє налсилати та отримувати SMS-повідомлення.

Через обмежену пропускну здатність супутникових каналів наразі доступний лише сервіс обміну SMS. У майбутньому планується розширення функціоналу – додавання голосових дзвінків та мобільного інтернету.

"Наразі функціонал доступу до технології Starlink Direct to Cell сумісний тільки зі смартфонами з підтримкою 4G (LTE) на операційній системі Android. Доступ до технології на операційній системі ІOS буле відкрито на ІPhone 13 та новіших моделях з найближчим оновленням програмного забезпечення", – зазначив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

blacksn

Samsung Galaxy S22 Ultra
Місто
Луцьк
Телефон
Samsung Galaxy Note 10
Зареєструвався в мережі успішно

Вкладення

• Screenshot_20251124_172501_Call settings.jpg
    Screenshot_20251124_172501_Call settings.jpg
    69.6 КБ · Перегляди: 105
  • Screenshot_20251124_172935_Gallery.jpg
    Screenshot_20251124_172935_Gallery.jpg
    132.8 КБ · Перегляди: 104
Місто
Київ
Пам'ятаю скільки розмов було з приводу "Не всі телефони будуть підтримувати" я ж кажу що не варто було порівнювати D2C в Україні та США, бо в США для D2C виділили частоти які не всі телефони підтримують, хз чому
Post automatically merged:

До речі на кардоні з рашкою D2C працює чудово
Post automatically merged:

До речі на кардоні з рашкою D2C працює чудово

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
это по какому кругу ?
Ну пресреліз на сайті опублікований сьогодні:

ГлавБухАрик

Громадський захисник корпорацій
Місто
Kyiv
это по какому кругу ?
Це не коло, а спіраль.
Спочатку було обмеження по географії та по спец-сімкам.
Потім географічне зняли, а по сімкам додали звичайні, які можна було вільно зареєструвати на сайті.
Сьогодні зняли і ці обмеження, щоб Higher не жалівся що його ігнорують...

Higher

Sensei
Місто
Кролевец
это по какому кругу ?
Це не коло, а спіраль.
Спочатку було обмеження по географії та по спец-сімкам.
Потім географічне зняли, а по сімкам додали звичайні, які можна було вільно зареєструвати на сайті.
Сьогодні зняли і ці обмеження, щоб Higher не жалівся що його ігнорують...
Жаліюся))) Щось я не помітив щоб зняли обмеження, щойно перевіряв, досі не впускає зареєструватися в мережі.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Не знаю, в Запоріжжі не бачить мережі ☹️. Дивлюсь з вікна, але на відкриту місцевість, жодних перешкод.

студент

Moderator
Команда форуму
Місто
Вінницька, Бухарест, Київ
Телефон
i13ProMax, G86P, bbQ20
Не знаю, в Запоріжжі не бачить мережі . Дивлюсь з вікна, але на відкриту місцевість, жодних перешкод.
В супутниковому зв'язку, якщо з вікна приміщення дивитись на відкриту місцевість, іде блокування по icq
Як навпаки- ситуація може змінитись, і блокування не застосовуватиметься.

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
іде блокування по icq
ну-то в ЦНАПІ ж розблокують?!
А якщо серьйозно, то небо видно на 170 градусів від горизонта до зеніта і стільки ж з півночі на південь. Здається, що півнеба має бути достатньо для того, аби побачити мережу. Десь в горах огляд буде куди меншим.

Місто
Odessa
Це не коло, а спіраль.

ааа, это так называется в наше время...

в Запоріжжі не бачить мережі

ну нужный спутник не всегда же там...

Місто
Запоріжжя
Телефон
Poco F5
Дивлюся, супутників D2C небагато. Воно так і СМС нормально не відправить, бо по кілька хвилин над Україною може взагалі не бути відповідного супутника.

Зверху