Проблеми із жорстким диском

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Непогано, Pending sectors = 0 значить наразі більше нема поганих секторів.

Але, важливі дані я би на тому диску таки не тримав. Не тому, що троха бедів було, а тому, що - Seagate. Є у них така особливість раптово помирати. Та і показник Hardware ECC recovered якийсь дуже сумний.
Post automatically merged:

drmz, чим більший диск, тим більше службових секторів він має у резерві, які може заремапити. Згоден, що "відрізання" завжди ефективніше, якщо погана область локалізована спереду/ззаду і нових бедів не з'являється при новому проході тесту поверхні.
А от якщо відомо, що диск є з технологією SMR, такий би я не мучив взагалі, відразу на спочинок.
 
Останнє редагування:

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Так, але навіть із їх "чудернацьким" смартом треба дивитися не абсолютні цифри (Raw), а Value та Worst конкретних параметрів. Типово початкове значення - Value = 100 або 200, окрім температур.

В нулячого у вас Hardware ECC recovered = 100 / 100, а в підуставшого - 33 / 1. Тобто старий диск в поточний момент почуває себе на 33%, а в якийсь момент йому було геть зле - самопочуття було на рівні 1%
 

nighthawk

Вуйко Бублик
Реєстрація
03.02.22
Місто
Львів
Телефон
Samsung Galaxy M51
В них ще прямо після покупки росте Seek Error Rate, кажуть що це норма для цих дисків. Просто хитрюги з Western Digital ховають від простих людей цю надважливу інфу

В мене взимку теж схожий екземпляр (ST4000DM04) почав помирати, почали лізти pending sectors і скан виявив доволі багато бедів в кінці диска. Нічого не робив взагалі, забив порнухою всяким хламом по зав'язку і поставив на поличку - покищо бадьоренько бігає, коли підключаю час від часу.
 

dzidzio

Генерал Свинорильських Військ
Реєстрація
23.04.19
Місто
Волочиськ
Телефон
iPhone 14
Після нещодавніх пригод з HDD, рішив трошки покращити їм і собі життя. Спорудив таку "стойку/шкафчик" для HDD. Так їм буде прохолодніше, а мені буде менш шумніше)) Ше поспостерігаю за температурою, можливо ззаду ще доставлю якусь тихоходну вертушку.
Але є і мінус: а саме купа кишок, які тягнуться з системного блоку, і сама відкрита кришка - мінус до естетики, плюс до кількості пилюки всередині.
зображення_viber_2023-08-24_16-51-04-666.jpg
Прошу поради, може це можна якось більш "елегацки" (мудріше/естетичніше) організувати ті всі кишки і обійтись без відкритої кришки?))
 

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Прошу поради, може це можна якось більш "елегацки" (мудріше/естетичніше) організувати ті всі кишки і обійтись без відкритої кришки?))
Взяти корпус для ПК, який розраховано на установку великої кількості HDD, щоб там не було тісно, облаштувати систему охолодження з тихих кулерів, занизити оберти або налаштуваннями материнки, якщо такого немає, то резистором 2Вт, 47 / 56 Ом.
 
Зверху