plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
KonsL, минулого разу було щось з перереєстрацією, не було ні в нас, ні в сусідніх країнах, десь пів-року. Запитай у лікаря свого, я теж спитаю, не бачив що знову зник(
Уколи наче є - можна ними запастися трохи

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
plebis, так отож 😟... на початку листопада повезло вихопити останню(!) упаковку 5мг №50 в одній з аптек мережі 9-1-1 і все... 10-ки немає із серпня... це в дружини болячка вже 10+ років – приймає онлі таблетки, ін'єкції ніколи не пробували (та й вони ій не підходять дозуванням – завелике)... і вже декілька разів нагадував спитати в лікаря хоча б онлайн у телеграмі, але ж там інші пріоритети в голові – забуває... допоки смажений півень не дзьобне – тобто, як завжди... Ну то я ж не злізу – змушу нарешті проконсультуватись не чекаючи цейтноту.

Останнє редагування:

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
KonsL, Нам лікар спокійно заміняв ін'єкцію на таблетки, коли минулий раз не було. Але це трохи інший діагноз, товаришу болгарину, в якого саме артрит міняли на інший препарат, наче діяв, але десь через місяць

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Кабмін дозволив купувати дорогі ліки коштами медзакладів, державного і місцевих бюджетів

Уряд вніс зміни до постанови, яка регламентує порядок проведення переговорів, укладання та виконання договорів керованого доступу. Нововведення запроваджують оновлений підхід до закупівлі інноваційних лікарських засобів через укладення договорів керованого доступу за змішаною моделлю фінансування.

Відтепер такі закупівлі можуть здійснюватися одночасно за кошти державного бюджету, місцевих бюджетів та закладів охорони здоров’я.

«Крім того, змішана модель фінансування відкриє нові можливості для закладів охорони здоров'я, адже дозволить закуповувати інноваційні лікарські засоби, які раніше були недоступні через високу вартість, і забезпечить можливість застосовувати для лікування відповідно до сучасних міжнародних клінічних протоколів, забезпечуючи пацієнтам доступ до ефективного лікування, а закладам – нові можливості для розвитку», ‒ пояснили в МОЗ.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Є дозвіл роздрібної торгівлі безрецептурними ліками на АЗС, - МОЗ з посиланням на рішення Кабміну

Продавати безрецептурні ліки у приміщеннях автозаправних станцій можна на підставі ліцензії за умови:
дотримання умов зберігання ліків;
якщо приймання та контроль якості ліків забезпечуватиме уповноважений фармацевтичний фахівець, відповідальний за систему якості ліків;
облаштування в приміщенні АЗС зони для належного зберігання ліків окремо від інших товарів.

Дозволена також торгівля безрецептурними ліками в приміщеннях АЗС через вендингові автомати, за умови дотримання вимог щодо зберігання та вхідного контролю ліків.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Чому? Продавцю обов'язково треба освіту фармацевта, щоб продати пластинку умовного парацетамолу/цитрамону/седалгіну, щось від срачки/гарячки/запору/горла-носа/ітпітд, самі банальні випадки...
У селі (чи біля села) може бути заправка (яка ще й буде цілодобово працювати), в той час як до найближчого колишнього райцентру (де буде аптека) тулити не один десяток км.

Місто
Харків
В этих странах уже давно продают безрецептурные лекарства в обычных продуктовых магазинах - Австралия, Германия, Дания, Канада, Сингапур, Нидерланды, США, Швеция, Южная Корея.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Та ні, саме ліки. В Британії в продуктових: Парацеетамол, Ібупрофен, Антигістамінні, Ренні і купа інших безрецептурних базових ліків яких тут щоправда дозволено до продажу сильно менше ніж в Україні. Ну і так, як пересторога, вимагається підтвердження віку як при купівлі алкоголю.

Місто
Zaporizhzhia
Чому? Продавцю обов'язково треба освіту фармацевта, щоб продати пластинку умовного парацетамолу/цитрамону/седалгіну, щось від срачки/гарячки/запору/горла-носа/ітпітд, самі банальні випадки..
Треба. Бо його освіта це ще й відповідальність. А ось коли продавчиня буде "на здачу" втюхувати стареньким щось "від болю", щось переплутає, щось замінить на ліки, що під руку потрапили, замість тих, що треба, або іще щось, ось тоді почнуть розуміти, навіщо та освіта.
Це не тільки фармацевтів стосується, до речі.

Openpharmacist

Pro libertate
Місто
Запоріжжя
Телефон
Motorola edge 60 pro
Kovalevgen, ви маєте фармацевтичну чи медичну освіту? Думаю що ні. Як би її мали, то не казали би, що до продажу ліків на АЗС, відверту галіматню!

Місто
Харків
Openpharmacist, невижу ничего плохого если будут продавать тот же парацетамол, ибупрофен, перекись, лоперамид (от срачки), таблетки от алергии, йод, хлоргексидин, левомиколь, драмину (от укачивания), и тот же Энтеросгель (от отравления).
Я понимаю что у вас захудалая аптека, и что это решение сильно ударит по вам финансово - вы кровно заинтересованы что бы любые лекарства продавали только через аптеку.

Останнє редагування:

Openpharmacist

Pro libertate
Місто
Запоріжжя
Телефон
Motorola edge 60 pro
Kovalevgen, перше - є маса питань що до фск. Хто буде цим займатись в азс?? Хто буде уповноваженою особою з контролю якості? Хто буде відслідковувати та виконувати приписи ДЛС? Це не так просто. Ви хоч розберіться як це функціонує, а потім поговоримо. По друге - аптекою не володію. На відміну від вас, я служу у ЗСУ. Тому мені це по цимбалах. З "власника аптеки" поржав. Дякую.
Post automatically merged:

І ще момент. Так. Це вдарило б по доходах аптек. І невеликі (ФОПи) вимушені будуть закритися. А де такі аптеки? В селах, у віддалених районах. Там де великим мережам не цікаво. То коли вони закриються люди втратять доступ до рецептурки, до "доступних ліків". Хто виграє від цього? Ну певно ж не пересічені. Це як дешевий популізм від якого стає тільки гірше.

Останнє редагування:
  • Dislike
Реакції: jaks
Зверху