Прочитати SSD від Маку на Віндовс - чи можливо?

Місто
Черкаси
Мій старий Макбук (Macbook Air 2013 року) зламався і я витяг з нього ссдшник, аби дістати з нього потрібні дані.
Хочу знати чи можливо прочитати цей ссдшник на ПК з ОС Віндовс за допомоги адаптера. Прошу вашої допомоги. Буду радий будь-якій пов'язаній інформації, щоби порівняти всі можливі варіанти.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Для TotalCommander є плагін, який підтримує купу юнікс-фс, в тому числі і яблучний HFS/HFS+
Тому цілком можливо

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Останні версії макос використовують APFS. Це перший момент. Другий - на маку диск, напевне, зашифрований? Якщо так, то тут без шансів. Якщо ні, то тулзи типу такої можуть допомогти.

Місто
Черкаси
Останні версії макос використовують APFS. Це перший момент. Другий - на маку диск, напевне, зашифрований? Якщо так, то тут без шансів. Якщо ні, то тулзи типу такої можуть допомогти.
Дякую за відповідь.
Хотілося б знати більше про шифрування — за яких умов диск шифрується і чи можливо у такому випадку прочитати його на макбуці? Буду дуже вдячний.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
за яких умов диск шифрується
шифрується, якщо це увімкнено користувачем. В останніх версіях ОС, якщо не помиляюсь, FileVault увімкнений за замовчуванням.
чи можливо у такому випадку прочитати його на макбуці?
схоже, що так: https://apple.stackexchange.com/que...partition-without-booting-it-from-another-mac
якщо розділ з ключем присутній.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
В останніх версіях ОС, якщо не помиляюсь, FileVault увімкнений за замовчуванням.
Хіба? Тут пишуть про Маки з чіпом T2 та процем M*, на старому Макабуку сумнівно, щоб хтось те вмикав..

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
останніми роками користувався тільки маками на М-чіпах, там було все автоматом. Якщо на Інтелах шифрування не вмикається дефолтно, то у ТС є шанс прочитати дані без великого гемору.

Зверху