fudor

Особливий статус
Реєстрація
07.12.07
Місто
Коломия
Телефон
Poco x3pro
Корисна інформація:
  • Інформаційна кампанія #ШахрайГудбай 2020 — promo.bank.gov.ua/stopfraud
    кібербезпека · платіжна безпека · скімінг · телефонне шахрайство · фінансовий номер · безпечний онлайн-шопінг
  • Онлайн-гра «Здолай шахрая!» — game.ema.com.ua
  • Профілактика мобільного шахрайства — kv.st/stop_cheating
    перемога в неіснуючій акції · використання простих паролів · розсилка SMS на номери абонентів Київстар · викрадення SIM-картки · мобільні віруси · вимагання грошей · шахрайство з картками поповнення
  • Захист від шахрайства — www.intertelecom.ua/info/zakhyst-vid-shakhraystva
    телефонне шахрайство · фінансове шахрайство · шахрайство в Інтернеті · безпечне використання SIP-телефонії
  • Юридична консалтингова група «LEX» — lex-ua-lex.blogspot.com/
    сайт с обзорами мошенников
  • Про сорта фишинга — ko.com.ua/pro_sorta_fishinga_137208
    почтовый фишинг · целевой фишинг · уэйлинг · смишинг · вишинг · компрометация корпоративной электронной почты · клон-фишинг · «злой двойник» · фишинг в социальных сетях · фишинг в поисковых системах · фарминг
  • Якийсь список шахраїв https://blackbox.net.ua
"Покупатель", обозначим его цифрой 1, ну мне так понравилось, да и цифра не плохая, обращается к реальному продавцу, пусть он будет 2, не в обиду, здесь не соревнование) И в одночасье, к нему обращается покупатель "фальш" товара, назовем его 3, пусть тоже не обижается. Из этого исходит определение "треугольник" в виду 3-х составляющих. Теперь 1, договаривается с 2 о покупке, и предлагает предоплату, и договаривается с 3 о продаже, но за предоплату, скинув номер карты 2. 3 отправляет 2 сумму, 2 отправляет товар, 1 получает товар, 2 и 3 грызутся между собой, а 1 выкидывает симку и продолжает искать следующих 2 и 3.
Например, я - мошонник. Нахожу на Олухе плеер, создаю такой же лот, но дешевле на 100...200 грн, например. Жду "лоха". "Лох" пишет мне, что согласен купить, я пишу продавану плеера: "хочу купить твой плеер, дай номер карты, но давай поторгуемся". Как аргумент для торга, можно привести мой же "виртуальный" лот, а лучше сделать еще пару "дурилок", с учетом нюансов товара. Продавец скидывает от начальной цены 100...200 грн (в зависимости от лота), дает номер карты. Я отправляю номер карты продавца "лоху", и предупреждаю продавца, что оплатит кум/сват/брат с другим именем и фамилией. "Лох" платит на карту продавцу, мошенник, как посредник, высылает продавану свои данные для Новой почты, продавец высылает плеер мошеннику. Продавец получил деньги, отправил товар, доволен, реальный "покупатель-лох" ничего не получает, начинает сраться с продавцом, звонит в банк, ментам и т.д, поднимает кипеш. Мошонник с товаром и почти не засветился - паспорт можно подделать тупо сменой фотографии, а можно и нет - доказать, что он развел, и привлечь, реально очень сложно. Может, есть еще варианты этой схемы, но я такое наблюдал. Еще, по аналогии хакерских атак, можно назвать этот развод красиво английской аббревиатурой MIM - "Man-In-The-Middle".
 
Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Реєстрація
27.10.07
Місто
Днепр - Полтава
Что-то последнее время тема с блокировкой карт "банками" притихла. А сегодня "сидящие" операторы проснулись. Все как всегда. Ваша карта заблокирована, Уася ботающий по фене, и ругающийся, когда его назвали шнырем и послали за руССким кораблем.
Номер "банка"
+380664936100 или
0664936100
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
Ніколи не думав, що хтось із моїх знайомих поведеться на шахраїв, але от сталося...

В знайомої (доречі, цієї самої) на Приваті підвищили кредлім, списали усе із кредитки та КДВ (а там якраз зарплатня їй прийшла). Як сталося: їй зателефонували (з +380443447821), добре поставленою українською почали розповідати шось типу того, що "Це служба безпеки банку, прямо зараз ви здійснюєте замовлення хлібопічки на Розетці за 100500 грн? Ні? тоді це шахраї намагаються зламати ваш акаунт, треба захистити..." Й так вони їй нарозповідали, на довіру взяли, що вона дала їм свій пароль від П24 (*смайлик головой об стіну*, так), а там вони вже підвищили кредлім.

Далі, вона каже, що всього не пам'ятає, але якось вийшло, типу "треба вивести кошти, щоб не дісталися шахраям", тож вона пішла до терміналу та здійснила декілька переказів на карту 5355 0860 2850 1251 (УкрГазБанк), ще кілька тисяч перевела на номер 0991172703 (наразі вимкнений, що логічно). Загалом доки зрозуміла, що це шахраї, перевела досить вагому суму, хвилин 20 вони тримали її на зв'язку, постійно щось говорили.

Я розумію, що вона усе зробила сама, й довести щось банку буде важко, але усе ж - що потрібно робити, щоб їй принаймні борг по кредиту списали? Заяву в поліцію накатала, справу відкрили, але на поліцію дуже мало надії...
 
Реєстрація
22.04.12
Місто
Харьков
Я розумію, що вона усе зробила сама, й довести щось банку буде важко, але усе ж - що потрібно робити, щоб їй принаймні борг по кредиту списали?
Не доходит через голову, дойдет через ноги и руки, выходить на роботу, зарабатывать деньги и гасить кредит...
P.S. не зря ж пословица гласит: за дурною головою нема ногам спокою
 

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
Часом на дроті не Кашпіровський був?
Написано же
добре поставленою українською почали розповідати
Внештатных из КС-коммуны отправили на самообеспечение. С мовой и запудриванием мозгов у них ок, а по наличию(отсутствию) совести(принципов) их и отбирали в коммуну.
 

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Реєстрація
11.09.14
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 12T
То все зрозуміло, та й я теж хотів їй висловити те, що я думаю про наявність в неї мізків, але вона й так в сльозах була... Як я розумію, доки поліція не буде ворушитися, нічого не спишуть їй? Чи то взагалі тільки за рішенням суду можливо?
 
Реєстрація
26.08.20
Місто
Полтава

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
То все зрозуміло, та й я теж хотів їй висловити те, що я думаю про наявність в неї мізків, але вона й так в сльозах була... Як я розумію, доки поліція не буде ворушитися, нічого не спишуть їй? Чи то взагалі тільки за рішенням суду можливо?
З якої причини банк має списувати заборгованість?
 
Реєстрація
04.10.13
Місто
Тернопіль
Телефон
Xiaomi RN8T, iPhone 7+
Бо шахрайство ж...
Але ж вона сама дала шахраям всі дані для доступу до рахунку. Хто ж їй тепер дохтор? Буде їй наука. А наука буває платною.
Post automatically merged:

Тобто взагалі ніяких шансів? Тільки платити?
Можна спробувати не платити, поки йде розслідування справи. Але, х/з, як до цього віднесеться банк. Підозрюю, що банк своє не віддасть.
 

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Реєстрація
13.03.09
Місто
Гуляйполе
GAS, путь чуть длинней: гасит со своих, потом охотится на мошонников, потом тащит за шкирку следователя одной рукой, второй держит мошонников. Потом следователю третьей рукой дает подзатыльников, чтоб не затягивал. Потом суд, пару посещений и мошонники освобождаются под условный срок. Следователь с прокурором обогреты, а знакомой придется пинать исполнительную. Потому что мошонники будут нищие как Лагун дельтабанковский церковные мыши.
Это..я устал текст набирать, а по сабжу это ж столько ходить, писать, ждать.. Как по мне, проще, если мошонники найдены, отверткой продырявить и ноги вытереть. 🤷‍♂️
 
Останнє редагування:
Зверху