Кібіргігієна і Hacking

Місто
Львів
magodzec, ось тут опис механізму роботи DroidLock.
Основна задача локера - змусити користувача встановити додаток та надати дозволи, маскуючись під щось нейтральне.

Місто
Харьков
magodzec, як би це не смішно звучало, але була реклама серії S25. Ну не зовсім реклама, але світилось, як реклама у Фейсбук. Там було оголошення типу стали відомі основні характеристики, переходь за посиланням, щоб дізнатися.
по логіці, посилання повинно вікриватись в браузері за-замовчуванням, а сам браузер - це ізалльований простір. Але у додатку є свій внутрішній браузер, в якому воно скорійш за все відкрилося. Може у вредоноса зявилось більше можливості по взаємодії з користувачем, коли сповіщення від вредоноса було як сповіщеня від легітимного додатку. Песочниця може бути пробита, якщо в браузері була не закрита 0-day.

Місто
Львів
Місто
Львів
Bester, та у тому випадку скоріше вам у підтримці Самсунгу не довели що ви (ймовірно сам того не зауваживши, і у всякому випадку не бажаючи того) встановили шкідливе ПЗ, хоча й справедливо зауважили про то ;)
Ну їх зрозуміти можна, вони дійсно не зобов'язані були вам це доводити.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
Прочитав багато інформації. Є різні припущення, але взагалом зрозумів, що зловмисники якимось чином реєструють особисті пристрої у своєму «корпоративному» обліковому записі, а потім використовують його для дистанційного блокування екрана. По факту, коли погоджуєшся на перехід за зовнішнім посиланням фактично погоджуєшся прийняти запрошення організації.

Місто
Львів
переглядом pdf або відео?
Вразливість контейнера
Як на мене, фантастика.

особисті пристрої у своєму «корпоративному» обліковому записі,
Щось я не уявляю як можна зареєструвати мій особистий пристрій у якомусь іншому обліковому записі без моєї згоди на то.

Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
Щось я не уявляю як можна зареєструвати мій особистий пристрій у якомусь іншому обліковому записі без моєї згоди на то.
По факту, коли погоджуєшся на перехід за зовнішнім посиланням фактично погоджуєшся прийняти запрошення організації.
Читав інформацію на зарубіжних форумах. Люди там теж не зовсім розуміють механізму, але якось воно працює.

Місто
Львів
На мою думку, це має бути адресована атака, коли зловмисник точно знає жертву, марку телефону (довбатись в IOS експлойтом для Android, ще й компільованим під One UI немає сенсу) і т.п. Але, такі замовні злами коштують дуже дорого.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Як на мене, фантастика.
Фантастика - це лише те, що ти не розумієш. Почитай про програмування. Про вказівники, їх передачу і вихід за межі блоку даних через переповнення буфера. А потім почитай, як реалізована обробка будь-якого контейнера, що архіву, що документу, що відео.
На мою думку, це має бути адресована атака
Те, що описав Bester якраз "мєтод широкого брєдня", атака була спрямована на всіх, хто тицне посилання. Сайт завдяки повному стеженню від гугля має повну картинку щодо версії операційки, патчів безпеки і тому подібне. Тож показати рекламу юзеру лише з конкретною операційкою не потрібно дуже сильно напрягатися. А потім і спробувати пару копійок з такого невдахи витрясти.

Зверху