важнее NFC, чем проц, особенно когда речь о практически одинаковом быстродействии, как у G90.
Що кому більше треба. Якби я вибирав, наприклад, між Redmi Note 8 Pro та Redmi Note 9S
(хай, уявімо, на 9 Pro не вистачало би грошей, а телефон треба вже), то однозначно вибрав би 9S – у першу чергу заради автономності: батарея 4500 + Helio G90T на архітектурі 12нм проти батареї 5000 + Snapdragon 720G на архітектурі 8нм ---> різниця близько 20-25% автономності. А автономність особисто для мене значно важливіша за NFC. Також зв'язка "сяомі+мтк" не дружить із неофіційними прошивками: там великий ризик оцеглити телефон, і тому кастомів та локалок під них практично немає.
Смартфон практически всегда у современного человека в центре внимания, его просрать - все равно, что мужику нечаянно яйцами удариться очень больно, но и очень редко бывает, "на автомате" мозг защишает нас этой неприятности..))
Влучне порівняння! Але з картою – те саме: сучасна (та і не дуже сучасна) людина, якщо не роз***дяй, так само пасе і гаманець із грошима та картками, як і телефон, "на автоматі". Ніколи таких проблем не було. А гаманець все одно доводиться носити (незважаючи на прогрес останнього століття, не раз доводиться стикатися із ситуаціями, коли потрібна готівка).
Очкуй, чтобы на Амазоне не скупились на них, или еще каких "доверенных" сервисах
Платежі через інтернет для картки, якою розраховуєшся в магазинах, варто блокувати, і тоді таких проблем ніколи не буде. Всього-на-всього.
---
Звичайно, не кажу, що NFC – непотріб, я так не вважаю. Доволі корисна функція, але не для всіх критично необхідна. За себе кажу: при кращих інших параметрах та/або суттєво привабливішій ціні я був би готовий від неї відмовитись: мені розраховуватись карткою максимально зручно. Також не маю нічого проти актуальних сьогодні процесорів МТК: вони справді досить хороші. Просто все у конкретій ситуації за конкретними важливими для когось критеріями може мати свої плюси та мінуси
І, звичайно, нікому не нав'язую свою позицію. Тут все глибоко суб'єктивно та залежить виключно від пріоритетів і вподобань кожного окремого користувача.