Якщо гроші не проблема, то я б рекомендував знайти хорошого тренера і займатись із ним постійно.
Якщо постійно це задорого, то у будь якому випадку винайняти тренера принаймні на місяць, аби він поставив техніку виконання вправ, це те що смартфон тобі не поставить. А неправильна техніка то найгірше що може бути бо і результати значно гірші і здоров'ю можна зашкодити. У того ж тренера можна попросити скласти програму тренувань коли вирішиш займатися уже самостійно і тоді займатися за нею.
З мого досвіду групові тренування то повний треш, бо тренер не в змозі якісно тренувати, слідкувати за виконанням вправ і технікою коли одночасно тренує більш як 2х людей.
Знов таки з мого досвіду хороший тренер має:
- запитати які є проблеми зі здоров'ям ушкодження, тощо
- уточнювати самопочуття та наявність крепатури перед кожним заняттям
- не рекламувати протеїни/стероїди та інше "спортивне харчування", бо воно абсолютно непотрібно у перші пів року занять, та і потім не особливо потрібно. Стероїди то зло, якщо тільки немає прагнення брати участь у змаганнях. Протеїни/гейнери окрім того що то модно потрібні тільки при важких тренуваннях та наборі маси, коли потрібні обсяги вуглеводів важко у себе засунути звичайною їжею.
- правильна техніка виконання вправ з вільною вагою(штанги, гантелі, тощо) у більшості випадків вимагає виконувати вправу повільно і якщо тренер каже швиденько витисни 10 разів штангу, або не просить сповільнитись коли ти сам швидко щось робиш - то поганий тренер. Так звичайно є окремі вправи які робляться швидко, але вони зазвичай робляться без ваги, або з невеликими гантелями(заступання чи застрибування на тумбу, трастер, бьорпі)
- тренажерний зал без правильного харчування дає сумнівний ефект, тому так само гарний тренер має порадити змінити раціон. Але тут немає єдиного підходу. Я бачив кілька варіантів що працюють.
Додатково раджу розглянути невеликі немережеві зали, бо у великих з тренерів зазвичай 50% комісії, що впливає на ціни тренувань для вас. Так і знайти нормального тренера у мережевому залі, накшталт Спортлафу, теж складніше з мого досвіду. Але це не аксіома.