В мене запитання чи не логічно було б починати мобілізацію з ВПО ? і Реєстри вже є . Адже кому як не їм потрібно захищати свої домівки від москалів ? до них перші прийшли москалі і тут спрацьовує давня українська приказка - " моя хата скраю - першим ворога зустрічаю" .
Вибачте, що можу сдатися нечемним. Але... Ви, шановний, судячи з вашого профілю з заходу країни. Ви щось кажете про ВПО?? Ви знаєте, що таке втратити все? Що таке тривога 18 годин на добу? Що таке приліт С-300 чи Іскандера? Ви цього не знаєте. Та судячи з вашого поста й не бажаєте знати. Ну вам підфартило. Я був у Ужгороді. Взагалі тихе життя. Навіть комендантської години немає. А серед ВПО багато нещасних людей. Цим людям (всім) свого часу казали "не смотрите вверх". А потім сдали Південь. Ці люди іноді під кулями виїзжали з окупації. Та ви з позиції тихого життя на Заході кажете, що з цих знедолених потрібно починати мобілізацію? А, вибачте, що я поцікавлюся, а ви чого не у війську?
Багато ВПО живуть за рахунок допомоги. Та держава хоче їх позбавити цього. А жити як?? У мене сім’я покійного кума виїхала з окупації. Знімають хату. Не безоплатно. Платять комірне. Та коли їм перестануть платити ці кошти, то зарплатні жінки не вистачить на знімання хати, на комірне, та щоб хоч щось їсти їй та двом дітям. Тому я буду їх забирати собі в хату. В тісноті та не в скруті. А ви кажете ВПО.... Знаєте, як у відомому радянському фільмі - "не голодали вы, не голодали..."