Транспортна стратегія України

Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

На лівобережній розв’язці Дарницького мосту у Києві пробурили й забетонували половину паль під опори майбутньої споруди. Про це повідомила Facebook-сторінка Міністерства інфраструктури.

1640453611490.png

«Проєктом спорудження лівобережної розв'язки Дарницького мосту передбачається будівництво двох з’їздів на Дніпровську набережну (у бік проспекту Бажана й у бік мосту Патона) та заїзду на міст (з боку проспекту Бажана)», - зазначається у повідомленні.

Роботи на об’єкті тривають у режимі 24/7. На будівництві споруди задіяно 110 фахівців та понад 50 одиниць спеціалізованої мостобудівної техніки, зокрема 2 потужні бурові установки.

Окрім буріння, триває виготовлення металевих конструкцій, бетонні та інші роботи. Так, монтується шпунтове огородження для влаштування ростверка тіла опори, самі ростверки, стапелі для укрупнення елементів металевих прогонових будов, тимчасові опори для монтажу готових будов.

Вже влаштовано п’ять фундаментів та сім ростверків підпірних стін на споруді №8, а на споруді №5 споруджено ростверк стояна.

1640453680761.png

Залізнично-автомобільний Дарницький міст понад десять років перебував у недобудованому стані. Роботи там було відновлено цього року в рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Завдяки наявності 6 смуг руху, по 3 у кожному напрямку, після завершення проєкту, пропускна здатність мосту становитиме 35 тисяч автомобілів на добу.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Прикольніше виглядає чергова свічка поруч з розв'язкою. Велике ідіотництво.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Кочевник, судячи з новобудов у Києві, є попит на такі будинки, з виглядом на шосе та розв'язки. Там недобудови мосту були ще до тої свічки., тому власники квартир бачили де буде міст.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Цього року програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» було охоплено 5 098 км державних доріг та 250 штучних споруд. В даний момент триває наймасштабніше оновлення автодоріг в історії незалежної України, повідомив у Facebook міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«У період з 2009 по 2019 роки, за 10 років, було оновлено й збудовано 10 603 км державних і місцевих доріг. А за останні 2 роки – 13 860 км», - розповів він.

1640720802376.png

За словами Кубракова, зі стартом «Великого будівництва» стартували роботи з реалізації низки мегапроєктів. Зокрема, найдовшу дорогу країни, «дорогу Єдності» Стрий – Ізварине, цього року було оновлено на 97%. За рекордні 90 днів було відремонтовано також 116 км дороги Немирів – Ямпіль.

«Саме цей маршрут стане основним у подорожі між столицями України та Молдови. Також цього року ми вже розпочали будівництво Ямпільського мосту через річку Дністер», - зазначив очільник Мінінфраструктури.

1640720848693.png

У грудні розпочався міжнародний конкурсний відбір компанії, яка будуватиме першу ділянку Київської обхідної дороги. Паралельно за наступні 2 роки планується оновити трасу М-14, з’єднавши новою дорогою Одесу, Миколаїв та Херсон.

Крім цього, розпочалися роботи зі зведення нового мосту через Дніпро у Кременчуці, а у Запоріжжі завершують мости-довгобуди.

«Зараз ми вже завершили на верховій частині вантового мосту монтаж усіх 48 вант, а також опускання прогонової будови до проєктного положення. Уже за пару тижнів мешканці Запоріжжя зможуть нарешті проїхатись з острова Хортиця до центру міста новим вантовим мостом», - наголосив Кубраков.

Україні також вдалося знизити кількість перевантажень на дорогах у 30 разів після того, як була запущена мережа майданчиків «Зважування-в-русі». До кінця року їх вже буде 102 по всій країні.

«Нам вдалося розворушити галузь, і її вже так просто не зупиниш. Якщо на старті навіть ринок не був впевнений у реалістичності наших амбітних цілей, тепер я можу з упевненістю говорити, що за наявності фінансування ми зможемо оновити ще 15 тис. км доріг загального користування до кінця 2024 року», - заявив Кубраков.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Цього року Закарпаття стало рекордсменом з кількості встановлених підпірних стін на дорогах. Як повідомляє Укравтодор, влаштування захисних конструкцій проводили в рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”.

1640801661047.png

Низові і верхові стінки захищають дорогу від руйнувань – можливих зсувів з гори та від розмиву річок.

Найбільше таких конструкцій встановили цього року на автодорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Рогатин — Львів. Раніше тут побудували найдовшу в Україні підпірну стінку протяжністю 1,6 км, що захищає дорожнє полотно від річки Тиса.

“Протягом 2021 року на автодорозі Н-09 у Рахівському районі ми звели ще 1 км 826 м верхових стін та 1 км 560 м – низових. Глибина залягання фундаменту становить на різних ділянках 1,5 - 2,5 м”, - йдеться у повідомленні.

1640801690212.png

Наразі дорожники продовжують працювати над другою найдовшою підпірною стінкою в урочищі Кізій – заповідному масиві Карпатського біосферного заповідника, що розташований між селами Луг та Ділове. Також добігає кінця будівництво підпірної стіни із монолітного бетону на трасі Р-21 Долина-Хуст та будівництво 468-метрової стіни вздовж ріки Ріка у с. Нижні Бистрий.

“Ділянка роботи тут непроста – згори стікає вода, а річка під час опадів піднімається на кілька метрів. Тому дорожники поставили дренажні труби та спеціальні водопропускні труби. Все заради того, аби вода не потрапляла на дорогу і не руйнувала дорожнє полотно. Підпірна конструкція дозволить не лише укріпити береги річки та захистити дорогу від руйнування, а й розширити її до нормативів”, - пояснюють в Укравтодорі.

Наступного року розпочнеться ремонт пропущеної ділянки автошляху Р-21.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Наразі дорожники продовжують працювати над другою найдовшою підпірною стінкою в урочищі Кізій – заповідному масиві Карпатського біосферного заповідника, що розташований між селами Луг та Ділове.
Її ще з минулої осені роблять після того, як новозбудовану розмило.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
В карпатах цієї осені багато де бачив або новозбудовані стінки, або сам процес будівництва.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Упродовж 2021 року за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Закарпатті відремонтували і збудували 243,1 км автомобільних доріг. Серед них є траси міжнародного значення й регіональні дороги між населеними пунктами.

1641825039854.png

Перелік основних проєктів, виконаних минулоріч, опублікувала в Facebook Служба автомобільних доріг у Закарпатській області.

Найбільшу кількість відремонтованих кілометрів – 64,9 км – зроблено на трасі Н-13 Львів – Самбір – Ужгород. На трасі Н-09 Мукачево – Рахів – Івано-Франківськ – Львів відновлено у верхньому шарі 47,7 км, а в Рахівському районі додатково звели понад 3,3 км опорних стінок для протидії повеням та зсувам ґрунту.

Крім того, минулого року за програмою «Велике будівництво» відремонтували 25 км автошляху М-25 КПП «Соломоново» - Велика Добронь – Яноші - КПП «Косино».

1641825089228.png

«У межах Ужгородського району роботи завершили в жовтні 2021 року. У 2022 році основний акцент на автодорозі М-25 у Берегівському районі», - пообіцяли в автодорі.

Ще одна прикордонна дорога, яка веде до кордону з Румунією – М-26 Вилок – Неветленфолу – КПП «Дяково». У 2021 році тут зробили 5,6 км капітального ремонту й 3,3 км середнього поточного.

На дорозі М-23 Берегово – Виноградово – Велика Копаня встигли зробити 10 км, попереду встановлення дорожніх знаків, бар’єрів і нанесення розмітки.

«М-06 Київ – Чоп – одна із важливих транспортних артерій України і головний міжнародний маршрут у Закарпатській області. У 2021 році зробили капітальний ремонт 9,5 км. Дорогу заплановано відремонтувати у 2022 році», - йдеться у звіті.

Також вже завершені або ще тривають роботи на дорогах територіального і регіонального значення Т-07-12 Перечин – Свалява, Р-21 Долина – Хуст, Т-07-37 Хуст – Шаян – Вишково – Буштино, Т-07-19 Іршава – Виноградів, Т-07-18 Нижні Ворота – Воловець – Міжгір’я та інші.

«Розбудова дорожньої інфраструктури в регіоні триватиме й надалі: у 2022 році плануємо відновити ще 245 км доріг», - додали в автодорі.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Одесі встановили перші три опори майбутньої естакади, яка стане ключовим елементом нової дороги до Одеського морського порту, повідомляє Укравтодор.

Новий маршрут до моря будують за програмою президента Володимира Зеленського “Велике будівництво”. Нова 6-кілометрова дорога поєднає порт із трасою М-28 Одеса – Южний.

Також ця дорога стане безплатною альтернативою маршруту, яким водії вимушені користуватися станом на зараз.

Естакада матиме у довжину 546 метрів.

"На майбутній естакаді зведено перші три опори, встановлено 36 бурових стовпів на глибину до 45 м та розпочато роботи з монтажу каркасу ригеля. Наразі активно продовжується спорудження бурових стовпів на ключовому елементі дороги", - розповіли в автодорі.

Проєктом також передбачено облаштування TIR-майданчика для 300 машин для відпочинку водіїв та відстою вантажного транспорту. Також на новій дорозі до Одеського порту збудують 2 місця для стаціонарного габаритно-вагового контролю і два майданчики зважування-в-русі (WiM).
 

debugger

Moderator
Команда форуму
Реєстрація
27.02.09
Місто
Киев
Вот интересно, ЛБ в каждой новости (и на каждой фото к этой новости) нынешнего президента упоминает от души, за дополнительную плату или по принуждению?
Как бы и при предыдущих пяти, да и ещё раньше, при генсеках с царями, за счёт бюджета продолжало строиться.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra
Вот интересно, ЛБ в каждой новости (и на каждой фото к этой новости) нынешнего президента упоминает от души, за дополнительную плату или по принуждению?
Велике будівництво ж
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У 2021 році в Миколаївській області зпрограмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» відремонтували близько 200 км доріг, що є найбільшим досягненням за останні десятки років. Про це повідомляє Служба автомобільних доріг у Миколаївській області.

«Серед головних результатів ремонтно-будівельного сезону-2021 маємо: 10,5 км відремонтованої дороги М-14 у місті Миколаєві; 3 км забетонованих підходів Миколаєва траси М-14; 37 км оновленої дороги до моря Т-15-13 Нечаяне - Очаків; 88 км курортних доріг Т-15-07 Миколаїв – Парутине - Очаків та Т-15-15 Федорівка - Рибаківка в активній роботі; 100 км відновлених доріг Н-14 Кропивницький - Миколаїв та Н-11 Дніпро - Миколаїв», - перелічили в автодорі.

Ще одним досягненням став початок відновлення доріг, які роками не бачили капітальних ремонтів. Йдеться про траси М-13 Кропивницький - Платонове, Р-55 Одеса – Вознесенськ - Новий Буг та Р-75 КПП «Тимкове» – Балта – Первомайськ – Доманівка – Олександрівка. Перші ділянки вже в роботі, решта очікує підписання контрактів.

«2021 став роком старту масштабного оновлення найдовшої траси Миколаївщини Н-24 Благовіщенське - Миколаїв. В роботі наразі маємо три об’єкти: будівництво Троїцького мосту, ремонт дороги сполученням Южноукраїнськ - Вознесенськ та капремонт мосту в селі Ракове. Всі вони перехідні на 2022 рік», - заявив голова Служби автомобільних доріг Миколаївської області Олександр Антощук.

1642110448777.png

Він також уточнив, що разом із відновленням доріг дбають про їх збереження. В області встановили і сертифікували 4 WIM-комплекси «зважування-в-русі». Ще один знаходиться в процесі монтажу.

Цього року акцент зроблять на відновленні доріг територіального та регіонального значення, ремонту яких давно чекають місцеві жителі. Йдеться про дорогу Р-81 Казанка – Снігурівка, Т-15-04 Первомайськ – Новоукраїнка та Т-15-06 Миколаїв – Доманівка - Берізки.

«Одним з пріоритетних завдань 2022 року буде початок реалізації довгоочікуваної реконструкції автодороги М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ та розширення її до 4-х смуг руху в Одеському та Херсонському напрямках», - додав Антощук.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
новый распил долгострой Запорожья считается открытым

 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

На новозбудованому вантовому мосту через Дніпро у Запоріжжі розпочалися випробування на міцність. Це обов’язковий етап напередодні відкриття руху, яке повинне відбутися через лічені дні на верховій частині мосту. Про це повідомляє Укравтодор.

1642626519620.png

Для перевірки міцності мосту на нього виїжджають 30 вантажних автомобілів, які зупиняються у контрольних точках для проведення замірів. Навантаження на міст перевіряється у статиці та динаміці. Випробування проводять і контролюють ДП «ДерждорНДІ» та дві групи геодезистів — від підрядної організації та від австрійської компанії, яка виконує незалежний технічний нагляд.

1642626552698.png

«Цей позакласовий міст — один із ключових об'єктів 9-кілометрової магістралі безперервного руху. Вона, нагадаємо, складається з шести транспортних розв’язок. До неї входять 27 штучних споруд, в тому числі два позакласні мости з окремими спорудами під кожний напрямок руху», — йдеться у повідомленні Укравтодору.

1642626592066.png

Вантовий міст через Дніпро у Запоріжжі є флагманським проєктом програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Завдяки їй зведення запорізьких мостів, яке почалося ще 16 років тому, реанімували та у режимі 24/7 підводять до завершення.

1642626627143.png
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Черкаській області збудують першу бетонну дорогу
Протяжність дороги складе 8, км.


У Черкаській області з’явиться перша бетонна дорога державного значення. Про це повідомив керівник Служби автомобільних доріг Черкаської області Олег Діденко під час зустрічі з головами громад Уманського та Звенигородського районів.

"Служба автомобільних доріг у Черкаській області розпочала виготовлення проєктно-кошторисної документації для побудови бетонної дороги Т-24-19 Звенигородка – Ватутіне загальною протяжністю 8,3 км", - йдеться у повідомленні дорожнього відомства на офіційній Facebook-сторінці.

Як зазначається, будівництво бетонної дороги із застосуванням композитних матеріалів буде для Черкащини першим пілотним проєктом. Цього року буде виготовлено проєктно-кошторисну документацію для проведення капітального ремонту цієї дороги, а вже наступного року розпочнеться її відновлення.

Діденко також повідомив, що цього року у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у Звенигородському районі заплановано закінчити відновлення ділянок автодороги Н-16, а також розпочати відновлення автодоріг Т-24-03 Орадівка – Христинівка – Жашків – Корсунь-Шевченківський – Мошни, Т-24-05 Жашків – Буки – Озірна та Т-24-06 /М-05/ – Маньківка – Іваньки – Буки.

Крім того, у 2022 році заплановано розпочати ремонт автодороги Т-24-11 Звенигородка – Катеринопіль – Тальне – Маньківка загальною протяжністю понад 33 км.

Цього року також розпочнеться відновлення автодороги Р-04 від Київської області і до Звенигородки.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

На українських трасах ліквідували 28 місць концентрації ДТП, – Укравтодор
У грошовому еквіваленті фінансування безпеки дорожнього руху у 2020-2021 роках становило 16,3 млрд грн.


Запуск програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» дозволив залучати значно більше ресурсів для реалізації заходів, що сприяють безпечному дорожньому руху. Про це написав у колонці для «Mintrans» перший заступник керівника Укравтодору Андрій Івко.

«Дорожнє господарство тримається на двох китах: якісному ремонті та експлуатаційному утриманні. Збалансоване фінансування обох векторів надзвичайно важливе для збереження мережі у належному стані. На жаль, десятиліттями воно здійснювалося за залишковим принципом», - розповів він.

Івко порівняв показники 2016-2017 років із періодом 2020-2021, відзначивши, що в останні роки фінансування заходів із безпеки дорожнього руху збільшилося вдвічі.

«У грошовому еквіваленті фінансування безпеки дорожнього руху у 2020-2021 роках становило 16,3 млрд грн. Для порівняння: у 2016-2017-му на це було спрямовано 9,8 млрд грн», - навів дані заступник голови Укравтодору.

Він додав, що у 2020 році уперше за останні 20 років вдалося забезпечити мінімальну нормативну потребу фінансування частки експлуатаційного утримання.

За словами Івка, важливою передумовою для поліпшення безпеки автошляхів став законопроєкт №1061, автором якого є міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

«Законопроєкт упровадив аудит безпеки автомобільних доріг — незалежне, системне, технічне та детальне оцінювання впливу проєктних рішень на безпеку автомобільних доріг», - розповів Івко.

Іншою системною зміною стало те, що «Укравтодор» із 2020 року почав вимагати внесення до програми капітального та поточного середнього ремонту придорожньої інфраструктури: пішохідних доріжок, освітлення та огородження.

Зокрема, за два роки «Великого будівництва» Укравтодор облаштував 1254 кілометри освітлення, близько 50 тисяч кілометрів нової дорожньої розмітки, 1 280 819 погонних метрів металевого бар’єрного огородження. Крім цього, було укладено понад 600 тисяч погонних метрів тротуарів.

«Ці чинники зіграли свою роль у ліквідації 28 місць концентрації ДТП протягом останніх двох років. До кінця поточного року заплановано зробити все, аби виправити ситуацію на ще 18 локаціях», - підкреслив Івко.
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
У Черкаській області з’явиться перша бетонна дорога державного значення.
Згідно класифікатора українських доріг
є територіальною дорогою місцевого значення. 8,3 км місцевої дороги розпіарено як державна перемога. Дорога тупікова, чи хтось з зелені має батьків чи дачу у Ватутино?
Що за ссаніна в очі?
 
  • Like
Реакції: idea
Зверху