Третій DTH-гравець: французький холдинг Vivendi запустить супутникову платформу в Укр

  • Автор теми Stiv
  • Дата створення
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Третій DTH-гравець: французький холдинг Vivendi запустить супутникову платформу в Україні

Через майбутнє супутникове кодування провідних українських телеканалів, французи хочуть запустити в Україні провайдера супутникового телебачення.

Французький конгломерат Vivendi готується до запуску в Україні власної DTH-платформи. Подія відбудеться після кодування супутникового сигналу телеканалів провідних телегруп, яке заплановане на 20 січня 2020-го. У Vivendi досягли попередньої угоди з французьким супутниковим оператором Eutelsat, який швидше за все буде надавати холдингу послуги на супутнику. Про це «Телекритиці» стало відомо з власних джерел на ринку.

Це буде третя платформа супутникового телебачення, після XtraTV і Viasat. «Телекритика» розбиралася в перспективах існування третього гравця на ринку супутникового телебачення.

Велика трійка

У Vivendi останні два роки обмірковували запуск супутникової платформи в Україні. Запуск платформи у Vivendi відкладали у зв’язку з відстрочкою кодування на супутнику телеканалів провідних українських медіагруп. Розмови про кодування супутника українські телегрупи ведуть останні три роки, строки постійно переносилися. У французькому холдингу вирішили дочекатися кодування сигналу, запланованого на 20 січня.

“Телекритиці” також відомо, що у Vivendi хочуть також адаптувати в Україні телеканали з пулу Canal + Group, що входитьув Vivendi, і зробити їх додатковою послугою для потенційних абонентів разом з закодованими українськими каналами чотирьох основних українських телегруп. Canal + Group маэ платні тематичні телеканали, а також компанії з розповсюдження послуг платного телебачення. У Франції, на додаток до преміум-каналів (Canal +, Canal + Cinema, Canal + Series, Canal + Family, Canal + Sport), група володіє трьома безкоштовними мовниками: CANAL8 (C8), CANALSTAR (CSTAR) і CANALNEWS (CNEWS).

Надавати послуги новій платформі може, швидше за все, французький супутниковий оператор Eutelsat. За інформацією «Телекритики», компанії вели переговори і попередньо дійшли згоди. В Україні Eutelsat працює останніх три роки. Зокрема, компанія надає операторські послуги DTH-платформі XtraTV, остання орендує у компанії ємність на супутнику Eutelsat 9В. Послуги з передачі телеканалів на супутник Eutelsat офіційно надає українська компанія «Європорт» (ТОВ «Європорт»). Передавальна станцію (аплинк) «Європорт» знаходиться в селі Колонщина Київської області. «Телекритика» звернулася до представників Eutelsat з проханням надати офіційний коментар.

Україна для Vivendi не є новим ринком. Холдинг багато років володіє рекламним бізнесом в Україні, а саме – рекламним агентством Arena Media Expert. Партнером холдингу в рекламному бізнесі є Тетяна Попова, експерт ГО «Інформаційна безпека», екс-заступник міністра інформаційної політики. За інформацією «Телекритики», у Vivendi консультувалися з Тетяною Поповою з приводу запуску супутникової платформи. Тетяна Попова відмовила «Телекритиці» в коментарі, перенаправивши до центрального офісу компанії в Парижі. На офіційний запит «Телекритики», відправлений на e-mail прес-служби Vivendi, на момент публікації компанія не відповіла.

Французький медіаконгломерат Vivendi працює на ринку звукозапису, телемовлення, випуску фільмів і телепередач, займається видавничою діяльністю, телекомунікаціями, розробкою комп’ютерних ігор. Vivendi також належить найбільша у світі музична компанія – Universal Music Group. Холдинг є мажоритарним акціонером другого за величиною у Франції мобільного оператора SFR, оператора мобільного зв’язку Maroc Telecom, видавця книг Editis, комунікаційної компанії Havas, медіахолдингу Canal + Group, компанії з виробництва відеоігор Gameloft і відеохостингу Dailymotion. У 2017-му оборот холдингу склав € 12,444 млрд, операційний прибуток – € 1,036 млрд.

Закордоном Canal + Group представлена ​​в Азії, а також у франкомовних країнах Африки, де, зокрема, і доступна DTH-платформа Canal + (раніше vfkf назву CanalSat). У травні повідомлялось про покупку Canal+ медіакомпанії M7 Group, що знаходиться в Люксембурзі, за € 1 млрд. Остання керує декількома платформами супутникового і цифрового телебачення: HDAustria в Австрії (раніше в Угорщині), TéléSAT Numérique і TV Vlaanderen в Бельгії, Skylink в Чехії і Словаччині , Diveo в Німеччині, CanalDigitaal і Online.nl в Нідерландах. Також Canal + Group є лідером в області платного телебачення в Польщі. Через кіносеріальну компанію Studiocanal група також є європейським лідером у виробництві та розповсюдженні фільмів та серіалів для міжнародної аудиторії. Компанія володіє каталогом фільмів, що має 5500 тайтлів.

Повна стаття
https://telekritika.ua/uk/tv/tretij...di-zapustit-sputnikovuju-platformu-v-ukraine/
 

artsel

Легальний 4G користувач
Реєстрація
20.08.13
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
Было б здорово, потому что сейчас у экстры и виасата смотреть нечего
 

artsel

Легальний 4G користувач
Реєстрація
20.08.13
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
utwer, на жар-птице у поляков есть эти каналы
 

artsel

Легальний 4G користувач
Реєстрація
20.08.13
Місто
Львів
Телефон
iPhone 15, Pixel 7
utwer, если читать статью, а не только заголовок, то можно понять какие
 
Реєстрація
30.10.17
Місто
Запорожье
13 Ulica HD, ADVENTURE HD, Animal Planet HD, Ale kino+ HD, AMC HD, AXN HD, AXN Spin HD, BBC HD, BBC Earth HD, CANAL+ HD, CANAL+ 1 HD, CANAL+ DISCOVERY HD, CANAL+ FAMILY HD, CANAL+ FILM HD, CANAL+ SERIALE HD, CANAL+ SPORT HD, CANAL+ SPORT 2 HD,

Эти каналы вроде неплохие по 13 градуснику .
 

rtl

Заблокирован
Реєстрація
04.04.13
Місто
Лиманское (одесская обл. )
Телефон
prestigio 5453 , benq-siemens e-71 , siemens mt50 , сяоми 4х
13 Ulica HD, ADVENTURE HD, Animal Planet HD, Ale kino+ HD, AMC HD, AXN HD, AXN Spin HD, BBC HD, BBC Earth HD, CANAL+ HD, CANAL+ 1 HD, CANAL+ DISCOVERY HD, CANAL+ FAMILY HD, CANAL+ FILM HD, CANAL+ SERIALE HD, CANAL+ SPORT HD, CANAL+ SPORT 2 HD,

Эти каналы вроде неплохие по 13 градуснику .

Что в них Не Плохого ? контент один и тот же .
 
Зверху