babaj, Дружище приветствую!Ты говоришь о винде оригинальной ,а где её взять и в сколько она обойдётся.Если кругом одни копии и всё...
теперь по порядку
(сразу оговорюсь что где брать софт и какой софт ставить лицензия \ не лицензия, гугл и трекеры в помощь, ваше право покупать или красть я лишь укажу чем пользоваться
)
1) ну копия тоже не плохо если копия с оригинала, я вот на работе сделал себе несколько копий оригинальных дисков с ХР.
( дальше с позволения на укр)
2) сама по собі ОС віндовс чим довше працює після встановлення - тим гірше працює і тут не допоможуть ніякі фірмові круті утиліти по чищенню дефрагментації і т.д. тому я особисто рекомендую перевстановлювати вындовс раз на рік або раз на 2-3 роки залежно від типу та інтенсивності користування, з повним форматуванням системного розділу диску
3) для того щоб знати що можна проагрейдити треба знати
а) точну конфігурацію ПК хочаб : материнску плату, потужність і бренд блока живлення - найлекше за допомогою програми everest
б) кількість грошей яку ви бажаєте витратити на апгрейд
в) цільове використання ПК, а ще краще бажано знати який саме конкретний софт буде використовуватися
згідно точної моделі материнської плати після оновлення BIOS
а) можливі варіанти від встановлення нового потужнішого двохядерного процесора - що не раціонально, або встановлення 4-х ядерного процесора від 120 доларів , апгрейд з двох ядерного на двох ядерний процесор на сьогодні не раціональний як по співвідношенню ціна\ приріст так і по перспективності
б) бажано встановити 2 Гб оперативної памяті для 32х бітної ОС віндовс ХР , для домашнього вжитку нема сенсу використовувати 64 бітні версії, для віндовс 7 я би рекомендував встановити 4 модулы памяты по 1 Гб , так буде пустувати 0,75 гб , але для двохканальності роботи памяті їх можна пожертвувати,
1 процес може займати не більше 2 Гб оперативної памяті у 32 бітній ОС
тому я прикидую 2 Гб на якусь дісно важку програмку + хочаб 1 Гб на саму ОС .
після вказання вами точної моделі мат плати зможу сказати точніше що вам туди ..