fudor

Особливий статус
Місто
Коломия
Телефон
S24u
Корисна інформація:
  • Інформаційна кампанія #ШахрайГудбай 2020 — promo.bank.gov.ua/stopfraud
    кібербезпека · платіжна безпека · скімінг · телефонне шахрайство · фінансовий номер · безпечний онлайн-шопінг
  • Онлайн-гра «Здолай шахрая!» — game.ema.com.ua
  • Профілактика мобільного шахрайства — kv.st/stop_cheating
    перемога в неіснуючій акції · використання простих паролів · розсилка SMS на номери абонентів Київстар · викрадення SIM-картки · мобільні віруси · вимагання грошей · шахрайство з картками поповнення
  • Захист від шахрайства — www.intertelecom.ua/info/zakhyst-vid-shakhraystva
    телефонне шахрайство · фінансове шахрайство · шахрайство в Інтернеті · безпечне використання SIP-телефонії
  • Юридична консалтингова група «LEX» — lex-ua-lex.blogspot.com/
    сайт с обзорами мошенников
  • Про сорта фишинга — ko.com.ua/pro_sorta_fishinga_137208
    почтовый фишинг · целевой фишинг · уэйлинг · смишинг · вишинг · компрометация корпоративной электронной почты · клон-фишинг · «злой двойник» · фишинг в социальных сетях · фишинг в поисковых системах · фарминг
  • Якийсь список шахраїв https://blackbox.net.ua
"Покупатель", обозначим его цифрой 1, ну мне так понравилось, да и цифра не плохая, обращается к реальному продавцу, пусть он будет 2, не в обиду, здесь не соревнование) И в одночасье, к нему обращается покупатель "фальш" товара, назовем его 3, пусть тоже не обижается. Из этого исходит определение "треугольник" в виду 3-х составляющих. Теперь 1, договаривается с 2 о покупке, и предлагает предоплату, и договаривается с 3 о продаже, но за предоплату, скинув номер карты 2. 3 отправляет 2 сумму, 2 отправляет товар, 1 получает товар, 2 и 3 грызутся между собой, а 1 выкидывает симку и продолжает искать следующих 2 и 3.
Например, я - мошонник. Нахожу на Олухе плеер, создаю такой же лот, но дешевле на 100...200 грн, например. Жду "лоха". "Лох" пишет мне, что согласен купить, я пишу продавану плеера: "хочу купить твой плеер, дай номер карты, но давай поторгуемся". Как аргумент для торга, можно привести мой же "виртуальный" лот, а лучше сделать еще пару "дурилок", с учетом нюансов товара. Продавец скидывает от начальной цены 100...200 грн (в зависимости от лота), дает номер карты. Я отправляю номер карты продавца "лоху", и предупреждаю продавца, что оплатит кум/сват/брат с другим именем и фамилией. "Лох" платит на карту продавцу, мошенник, как посредник, высылает продавану свои данные для Новой почты, продавец высылает плеер мошеннику. Продавец получил деньги, отправил товар, доволен, реальный "покупатель-лох" ничего не получает, начинает сраться с продавцом, звонит в банк, ментам и т.д, поднимает кипеш. Мошонник с товаром и почти не засветился - паспорт можно подделать тупо сменой фотографии, а можно и нет - доказать, что он развел, и привлечь, реально очень сложно. Может, есть еще варианты этой схемы, но я такое наблюдал. Еще, по аналогии хакерских атак, можно назвать этот развод красиво английской аббревиатурой MIM - "Man-In-The-Middle".

Причина: оновлення шапки
Останнє редагування модератором:

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe
для тупых и убогих
Чим розумніша людина, тим менш вона оцінює інших як "тупих та убогих". А найрозумніші ще з часів Сократа вважають тупими виключно себе.
Ну меня это никоим боком не касается. Я то себя не отношу к умным, так что мне простительно.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
SamsS + (M)forever
Не у всех же есть голова на плечах, кому то нужен же и руководитель
Умер раввин, попал в рай, и спрашивает Бога:
- Господи, расскажи, как ты сотворил вселенную?
- Сингулярность, потом Большой Взрыв, экспоненциальное расширение... Физики ваши, в принципе, всё верно поняли.
- А как же ты сотворил всё живое?
- Ну как... Сперва абиогенез, потом мир РНК, дальше эволюция, клетки, потом многоклеточные организмы...
- А человека ты как сотворил, Господи?
- Слушай, это же ещё Дарвин описал. Сперва приматы, потом использование орудий, речь, прямохождение... Ты что, школу прогуливал?
- Господи, но ведь в Торе написано про семь дней, про сотворение человека из глины...
- А как бы ты сам, ребе, если бы оказался тогда на горе Синайской, объяснил бы безграмотным пастухам с бронзовыми мечами про кварк-глюонную плазму, ДНК и естественный отбор?

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Ліцензованим можна. Хто без ліцензії - шахрай/злочинець.
Що не так? В державі - так само.
Ну то й так би й аргументували - без питань.
Вони так і аргументують, але це більше в боротьбі між собою, хто самий канонічний.

Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
Вони так і аргументують
А, так то ви із raptor'ом про оце "ліцензування" 🙂
"Владу над злими духами має тільки Бог. Цю владу Христос доручає Своїй Церкві і здійснювати її можуть священики, і тільки ті священники, які отримали виразний дозвіл свого єпископа", - підкреслюють в УГКЦ
Я мав на увазі державну реєстрацію для легального здійснення цієї діяльності, чим, звісно, ті самозванці себе не обтяжують.
*так, трохи провтикав із юридичною термінологією, звиняйте.
============================
- А как бы ты сам, ребе, если бы оказался тогда на горе Синайской...
...та й із самим тим епізодом, кажуть,

Останнє редагування:
Місто
Кривий Рiг
Телефон
Moto Edge 50 Fusion
"Цю владу Христос доручає Своїй Церкві і здійснювати її можуть священики, і тільки ті священники, які отримали виразний дозвіл свого єпископа", - підкреслюють в УГКЦ
куди антимонопльний комітет дивицця - незрозуміло :ROFLMAO:

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
А, так то ви із raptor'ом про оце "ліцензування" 🙂
"Владу над злими духами має тільки Бог. Цю владу Христос доручає Своїй Церкві і здійснювати її можуть священики, і тільки ті священники, які отримали виразний дозвіл свого єпископа", - підкреслюють в УГКЦ
Кожна кантора визнає лише свою ліцензію. Своя - правильна, чужа - неправильна і не ліцензія.
Я мав на увазі державну реєстрацію для легального здійснення цієї діяльності, чим, звісно, ті самозванці себе не обтяжують.
Клали вони на державну ліцензію. Нафіг потрібно. Санкцій - ніяких.
А, от, за відсутність церковної ліцензії, іноді можна й кулаком в лоб отримати під час конфлікту із конкурентами.

Місто
Одесса
Шановний користувач!

Ваше оголошення
« заголовок объявления » було
опубліковано, необхідно підтвердити номер
Ми надіслали вам код, надішліть його в цей чат для завершення.

У разі, якщо ви не отримали код - будь ласка, введіть ваш актуальний номер
телефону і ми надішлемо код знову.

Пришло такое сообщение в Олх чат примерно через час после публикации нового объявления
Пришло от пользователя с ником «Олх», у которого есть пару объявлений опубликованных 😂
Код подтверждения не пришел никуда
Что-то новое аферисты изобретают

Місто
Киев
Державна литорея , выигрыш 390 тыщ грн

Вкладення

• 4925DC75-F453-4F80-A232-DC63A95E2ADC.jpeg
    4925DC75-F453-4F80-A232-DC63A95E2ADC.jpeg
    133.2 КБ · Перегляди: 73
Останнє редагування:
Місто
Жовті Води
🤔 Гіди на Евересті роками травили туристів для того, щоб заробити на їх евакуації

Це була ціла шахрайська схема, в якій брали участь, зокрема, туристичні фірми, компанії з вертолітної евакуації та навіть лікарні. Суть: набиралася група для сходження на Еверест і під час маршруту гід підсипав туристам соду або ліки, через що у них з'являлися симптоми, схожі на висотну хворобу: нудота, запаморочення, слабкість.

Після цього гід наполягав на евакуації, викликаючи дорогий вертоліт. При цьому кожного туриста оформляли як окремий виліт, навіть якщо вони летіли разом. Їх доставляли до лікарень, де підробляли медичні висновки та оформляли лікування, якого насправді не було. Усі суми штучно завищувалися.

З 2022 по 2025 рік постраждали 4782 туриста, а загальний збиток оцінюється в 20 мільйонів доларів.

Місто
Киев
а загальний збиток
Риторика конечно. Для кого ущерб? Для тех кто рискнули осознанно жизнью для вхождения?) Так они сами выбор сделали. ИМХО схему еще Комаров подсказал, как раз в до этого года передача снималась.
Кто не в курсе, и не смотрел, кратко: полез, стало хреново очень, снял вертолет с полувершины. Драмматургию добавили тем, что не смог все вещи забрать из-за перегруза. Понять возможно, вертолет вернуть за шмотками, вуаля, 2 ходки. Схема не пока маршрутка наполнится, а как можно меньше наполнится и сделает больше ходок)

Зверху