Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

  • Да.

    Голосів: 380 61.4%
  • Скорее да чем нет.

    Голосів: 106 17.1%
  • Скорее нет чем да.

    Голосів: 59 9.5%
  • Нет.

    Голосів: 74 12.0%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    619
Реєстрація
26.10.07
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]


Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64



C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2
 

Вкладення

  • 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 35
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Реєстрація
22.04.12
Місто
Харьков
Как выполняется заземление на опоре? Какой хренью и насколько глубоко?

Работники РЕСа делают повторное заземление нуля катанкой в диаметре 6мм, на верху опоры крепят эту катанку к нулю при помощи плашечного зажима, внизу к катанке у них приварен штырь, кругляк диаметром 12мм длинной порядка 1.2метра который они забивают под столбом, это то что делеет РЕС и они считают это повторным заземлением, которое должно по нормам быть в пределах 30 Ом

А нормальное заземление делается при помощи уголка 45мм-50мм, толщина 4мм-5мм, длинна 3метра, расстояние между уголками 3 метра, уголков 3шт. (можешь больше, 4-6шт если позволяет место, только расстояние между уголками нужно обязательно выдержать 3метра, чтоб ток нормально растекался), можешь треугольником, можешь в линию, можешь на искос, как позволяет местность, траншею копаешь на 0.6-0.7метра, уголки соединяешь полосой шириной 40мм-50мм с толщиной от 4мм до 8мм, чем толще тем дольше проживет в земле, можно квадратом 16тым, соединения в земле только сваркой, красить только сварочные швы и выход полосы из земли, все это дело выводится на электроопору шиной, примерно на метр от земли, далее приезжает банда с РЕСа и от верха опоры кидают проволоку катанку в диаметре 6мм, на верху опоры крепят эту катанку к нулю при помощи плашечного зажима, внизу к катанке у них приварен штырь, кругляк диаметром 12мм длинной порядка 1.2метра который они забивают под столбом, далее это все переваривается с основным заземлением и на это же заземление заводится нулевой провод с электроопоры

P.S. если очень интересно посмотреть как это выглядит внизу на столбе завтра могу сходить сфоткать, благо тот дом недалеко от меня...
 
Останнє редагування:
Реєстрація
27.01.17
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
то-есть весь дом окажется на Вашем вводе в квартиру (будет использовать ваше заземление в качестве рабочего нуля) а ток может потечь не маленький 30-50Ампер,
Но мы то помним что земля висит на 16 или 10А двухполюсном автомате или УЗО и с вероятностью 95% он таки отсечет квартиру. Если такие токи через него пойдут. Или при меньших токах просто никто не заметит что ноль оторвался.
 
Реєстрація
27.01.17
Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
Как выполняется заземление на опоре? Какой хренью и насколько глубоко?
На жб опорах есть выступающие элементы конструкции вверху и внизу опоры, они и есть заземлители. Нижний в земле верхний к траверсе. Деревянные в виду своих диэлектрических свойств практически не нуждаются в заземлении.
 
Реєстрація
22.04.12
Місто
Харьков
Но мы то помним что земля висит на 16 или 10А двухполюсном автомате или УЗО и с вероятностью 95% он таки отсечет квартиру. Если такие токи через него пойдут. Или при меньших токах просто никто не заметит что ноль оторвался.
Ой ой ой, посмотрите внимательно какие ставят автоматы, это в основном 25Ампер, так как все кричат что 16Ампреный часто выбивает, а 25Ампреный спокойно держит ток * 1.45 и в течении часа должен выбить, а это 36Ампер, открываем ПУЭ и видим максимальный ток для алюминиевого провода 4мм2 это примерно 28 Ампер, все что выше прогреет провод и со временем он пыхнет или отгорит, я уже не говорю об алюминии в 2.5мм2

P.S. и жильцов вообще не беспокоит что этот автомат не защитит провод от перегрузки, главное чтоб он не выбивал, а менять проводку никто не будет, это ж очень дорого...
Post automatically merged:

На жб опорах есть выступающие элементы конструкции вверху и внизу опоры, они и есть заземлители. Нижний в земле верхний к траверсе.
Вот только они не работают от слова совсем, сначала делают, а потом думают, для заземления запрещенно использовать арматуру, если память не изменяет из-за поверхностной прокалки арматуры, метал меняет свои свойства, и там начинаются проблемы с растеканием тока
Post automatically merged:

Деревянные в виду своих диэлектрических свойств практически не нуждаются в заземлении.
:ROFLMAO: так мы ж не о заземлении электроопор, мы о повторном заземлении нуля, которое должно быть не более 30 Ом согласно ПУЭ
 
Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Фахівці Держенергонагляду протягом листопада 2021 року брали участь у роботі комісій з розслідування технологічних порушень на ВП «Бурштинська ТЕС» АТ «ДТЕК Західенерго» (далі – Бурштинська ТЕС) через пошкодження обладнання, що зі свого боку призвело до відключення в аварійний ремонт енергоблоків Бурштинської ТЕС.

Заходи відбулись відповідно до листа секретаря РНБО від 25.10.2021 щодо виконання завдань, визначених пунктом 1 «Про стан справ в енергетичній сфері», та після забезпечення представникам Держенергонагляду безперешкодного доступу до обладнання Бурштинської ТЕС.

У ході розслідування було оглянуто обладнання енергоблоків. Станом на 03.12.2021 складено 11 актів

За результатами роботи комісій встановлено, що основні причини виникнення технологічних порушень на Бурштинській ТЕС пов’язані з помилковими діями персоналу станцій під час експлуатації обладнання та неякісним ремонтом обладнання, що призвело до пошкодження зварних з’єднань й елементів поверхонь нагріву.
 
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Бізнесмен Ігор Коломойський облаштував на Запорізькому заводі феросплавів криптоферму для майнінгу криптовалюти. При цьому постачання електроенергії на завод забезпечувала компанія-трейдер з орбіти Коломойського, яка закупила електроенергію зі значною знижкою у державного "Енергоатома".

Про це повідомляють "Схеми".

За даними видання, у цьому році Запорізький завод феросплавів імпортув з Грузії та Китаю обладнання для майнінгу та допоміжні конструкції до нього на суму майже 750 мільйонів гривень. Таке обладнання, зокрема, використовується для виробництва найпопулярнішої криптовалюти – біткоїнів.

Запорізький завод феросплавів – один із найбільших у Європі виробників феросплавів (сплавів заліза з різними хімічними елементами), які використовуються в різних сферах металургії. Підприємство, в першу чергу, зараховують до сфери впливу саме групи «Приват» на чолі з Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.

Як зазначають експерти, опитані журналістами “Схем”, найважливіше в майнінгу – це дешева електроенергія у великих об’ємах.

Напередодні того, як в Україну завезли партію спеціального обладнання, відбулися торги. Продавець – державний «Енергоатом-Трейдинг» (підрозділ державного "Енергоатому", оператора всіх атомних електростанцій України) – встановив стартову ціну у 1400 гривень за мегават-годину.

Зрештою, один покупець купив більшу частину виставленого обсягу електричної енергії, але дешевше. Замість початкової вартості у 1400 гривень, одна мегават-година обійшлася у 1150 гривень. Це компанія "Юнайтед Енерджі" – приватний трейдер з орбіти бізнес-імперії Ігоря Коломойського.

"Правила аукціону були не оптимальні та створювали умови для того, щоб фактично можна було маніпулювати та вирішувати, кому та за скільки віддавати ресурс. Це не було порушення законодавства, тому що як біржа, так і гравці – вони грали за правилами, які просто дозволяли таку можливість", – розповів експерт у галузі енергетики Олексій Михайленко.

Відповідно до інформації, наданої "Схемам" учасниками енергоринку, придбану на грудневому аукціоні електроенергію протягом пів року фірма "Юнайтед-Енерджі" постачала на низку підприємств з орбіти Ігоря Коломойського. Мова про період з січня по червень 2021 року. Серед цих підприємств – згаданий Запорізький завод феросплавів.

Як вдалось виявити журналістам, саме після завезення обладнання, завод почав збільшувати обсяги споживання електроенергії.

"Якщо взяти все завезене обладнання, включити його на всю потужність, і воно працюватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень, то це може принести запорізькому заводу близько 80 біткоїнів на місяць. Сьогодні це – понад 4 мільйони доларів", - зазначає видання.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вказує на потенційні корупційни ризики у ситуації, коли приватне підприємство з орбіти олігарха має змогу купувати у держави електроенергію за нижчою ціною.

"Дійсно є ознака дуже серйозної корупції на ринку. Я думаю, що тут мають втрутитися правоохоронні органи, розібратися в цьому. Є певна інформація, що за цим стоїть Ігор Валерійович Коломойський», – сказав Омельченко.
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
Офф. Молнии не подходят, неизвестно заранее, с каким зарядом бабахнет. Иначе давно все свободные площади заставили бы улавливателями.
 

zemibofen

Заблокирован
Реєстрація
05.10.21
Місто
Ochakiv
Офф. Молнии не подходят, неизвестно заранее, с каким зарядом бабахнет. Иначе давно все свободные площади заставили бы улавливателями.
Эх, сейчас бы да в наше время Николо Теслу - он бы точно и наверняка разрешил бы эту проблему.
 
Реєстрація
05.07.18
Місто
Бровари

Бізнесмен Ігор Коломойський облаштував на Запорізькому заводі феросплавів криптоферму для майнінгу криптовалюти. При цьому постачання електроенергії на завод забезпечувала компанія-трейдер з орбіти Коломойського, яка закупила електроенергію зі значною знижкою у державного "Енергоатома".

Про це повідомляють "Схеми".

За даними видання, у цьому році Запорізький завод феросплавів імпортув з Грузії та Китаю обладнання для майнінгу та допоміжні конструкції до нього на суму майже 750 мільйонів гривень. Таке обладнання, зокрема, використовується для виробництва найпопулярнішої криптовалюти – біткоїнів.

Запорізький завод феросплавів – один із найбільших у Європі виробників феросплавів (сплавів заліза з різними хімічними елементами), які використовуються в різних сферах металургії. Підприємство, в першу чергу, зараховують до сфери впливу саме групи «Приват» на чолі з Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим.

Як зазначають експерти, опитані журналістами “Схем”, найважливіше в майнінгу – це дешева електроенергія у великих об’ємах.

Напередодні того, як в Україну завезли партію спеціального обладнання, відбулися торги. Продавець – державний «Енергоатом-Трейдинг» (підрозділ державного "Енергоатому", оператора всіх атомних електростанцій України) – встановив стартову ціну у 1400 гривень за мегават-годину.

Зрештою, один покупець купив більшу частину виставленого обсягу електричної енергії, але дешевше. Замість початкової вартості у 1400 гривень, одна мегават-година обійшлася у 1150 гривень. Це компанія "Юнайтед Енерджі" – приватний трейдер з орбіти бізнес-імперії Ігоря Коломойського.

"Правила аукціону були не оптимальні та створювали умови для того, щоб фактично можна було маніпулювати та вирішувати, кому та за скільки віддавати ресурс. Це не було порушення законодавства, тому що як біржа, так і гравці – вони грали за правилами, які просто дозволяли таку можливість", – розповів експерт у галузі енергетики Олексій Михайленко.

Відповідно до інформації, наданої "Схемам" учасниками енергоринку, придбану на грудневому аукціоні електроенергію протягом пів року фірма "Юнайтед-Енерджі" постачала на низку підприємств з орбіти Ігоря Коломойського. Мова про період з січня по червень 2021 року. Серед цих підприємств – згаданий Запорізький завод феросплавів.

Як вдалось виявити журналістам, саме після завезення обладнання, завод почав збільшувати обсяги споживання електроенергії.

"Якщо взяти все завезене обладнання, включити його на всю потужність, і воно працюватиме 24 години на добу 7 днів на тиждень, то це може принести запорізькому заводу близько 80 біткоїнів на місяць. Сьогодні це – понад 4 мільйони доларів", - зазначає видання.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко вказує на потенційні корупційни ризики у ситуації, коли приватне підприємство з орбіти олігарха має змогу купувати у держави електроенергію за нижчою ціною.

"Дійсно є ознака дуже серйозної корупції на ринку. Я думаю, що тут мають втрутитися правоохоронні органи, розібратися в цьому. Є певна інформація, що за цим стоїть Ігор Валерійович Коломойський», – сказав Омельченко.
Мда, а нам споживачам, якщо більше споживаємо - то ціна дорожча і відвалившийся нуль у розетку.
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
idea, ще і зі Спілки Бояр-Урбаністів завітають накрити нелегальну фєрму, а Бєня хай собі майнить тихонько, і плачеться, що атом дорогий.
 
Реєстрація
23.03.19
Місто
Луганська область
Телефон
Sony Xperia Z5 Compact
Это нормально что на Запорожской АЭС 6 энергоблок в 02:50 работал на мощности 1042 МВт, а суммарная была 6099 МВт при максимальной расчетной 6040 МВт?
Через 5 минут мощность снизилась
Post automatically merged:

UPD 03:04ZA3.jpgza.jpg
Post automatically merged:

Рекорды ставят? :unsure:ZA4.jpg
 
Останнє редагування:
  • Like
Реакції: idea
Реєстрація
24.04.09
Місто
Чернигов
Телефон
mi6
Зрештою, один покупець купив більшу частину виставленого обсягу електричної енергії, але дешевше. Замість початкової вартості у 1400 гривень, одна мегават-година обійшлася у 1150 гривень. Це компанія "Юнайтед Енерджі" – приватний трейдер з орбіти бізнес-імперії Ігоря Коломойського.
В прошлом месяце юрлица платили 4.82 за киловатт, а в этом ещё выше будет цена.
Беня гребёт дивиденды от своего преЗедента лопатой.
 
Реєстрація
11.01.14
Місто
Нетішин
Телефон
Iphone SE 2022
Это нормально что на Запорожской АЭС 6 энергоблок в 02:50 работал на мощности 1042 МВт, а суммарная была 6099 МВт при максимальной расчетной 6040 МВт?
На ВВЕР-1000 генератори модернізовані, можуть нести 1045 МВт. Тому так...
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Україна була на межі віялових відключень електроенергії в лютому 2021 року. Про це в інтервʼю "Ліга нет" повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

"Останній раз, коли країні загрожували відключення електроенергії, – це лютий 2021 року, коли Запорізька ТЕС "сіла на нуль". Про це ніхто не говорив, можливо, через те, що мало хто розумів. Ситуація була небезпечна. Ми були на межі. Втрачену потужність тоді компенсували Укргідроенерго й імпорт (з Росії та Білорусі. – Ред.). Якби Запорізька ТЕС не змогла знову піднятися, Укргідроенерго могло б спрацювати свою воду і могли б бути проблеми", – заявив він.

Зараз, за його словами, жодних загроз відключень електроенергії, зокрема і під виглядом ремонту електромереж, бути не може.

Герус вважає, що нині це питання є політизованим, "а займаються цим деякі політики та олігархи, які мають свої телеканали".

Нині Україна постачає вугілля з Польщі і США – ДТЕК купує по 80 000 тонн на місяць, Центренерго – по 20 000. Транзит енергії територію Росії для України заблокований.
 
Реєстрація
23.03.19
Місто
Луганська область
Телефон
Sony Xperia Z5 Compact
Это нормально что на Запорожской АЭС 6 энергоблок в 02:50 работал на мощности 1042 МВт, а суммарная была 6099 МВт при максимальной расчетной 6040 МВт?
На ВВЕР-1000 генератори модернізовані, можуть нести 1045 МВт. Тому так...
1047 o_O
Точно рекорды ставятАЭС.jpg
 

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Почав розбиратися з напругою в квартирі. Зранку, о 06:30 постійно 202-205 В.
Почав вивчати документи щодо якості електроенергії.
Єдиний документ, що знайшов - ДСТУ EN 50160:2014. Згідно нього нормою є 220В +10%/-15% на 10-хвилинному інтервалі.
А на форумі вже неодноразово писали, що в Україні номінальною напругою є 230В.
Звідки 230В взялося?
 
Зверху