Електроенергія, тарифи, лічильники

Готовы ли Вы отказаться от "лампочки ильича"?

• Да.

Голосів: 392 61.9%
  • Скорее да чем нет.

Голосів: 107 16.9%
  • Скорее нет чем да.

Голосів: 59 9.3%
  • Нет.

Голосів: 75 11.8%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    633
Місто
Запорожье
В начале марта Национальная комиссия, осуществляющая регулирование в сфере энергетики и коммунальных услуг, утвердила новые цены и тарифы на электроэнергию, газ и тепловую энергию для населения, которые вступают в силу уже с 1 апреля.
Тарифы на электроэнергию [в копейках за кВт/час]

Період< 100 кВт/год100 – 600 кВт/год> 600 кВт/год
з 1.04.20150,3660,631,407
з 1.09.20150,4560,7891,479
з 1.03.20160,570,991,56
з 1.09.20160,7141,291,638
з 1.03.20170,91,681,68
< 250 кВт/год≥ 250 кВт/год
з 1.01.20211,68
з 1.10.20211,441,68
з 1.06.20232,64
з 1.06.20244,32

C 01.04.2015 меняется тарифный коэффициент двухзонного счётчика для зоны "ночь" (23:00-7:00) — до 0,5 тарифа (было 0,7)

К сообщению вложена статья:
5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками // Статья из журнала «Электрик». 2017. № 1-2

Вкладення

• 1490184709.pdf
    694.7 КБ · Перегляди: 102
Причина: 5 причин завышенного учета потребления электроэнергии новыми электронными электросчетчиками
Останнє редагування модератором:
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Для начала начните изучение вопроса будет ли Ваш котел работать от этого преобразователя ??
Даю подсказку: обратить особое внимание на правильную синусоиду
Про синусоиду я в курсе.
Ну это да, но требования по цене озвучены не были..
Ну требования как всегда. За мин цену макс возможности. Тот что смотрел бесперебойник вообще за копейки. Там что то 1700 грн.
Еще никто не ответил на вопрос про количество времени, которые сможет обеспечить 75 акк для котла. Кто то знает? По двигателю там все понятно. Интересно сколько розжиг кушает.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
"Зима близько"...
Я ще влітку думав над безперебійником для котла. Після останньої сторінки теми почав дивитись варіанти. І наштовхнувся на одне доопрацювання ширпотрєбних упсів, для перетворення вихідного "квадратного синуса" на більш-менш схоже на синус.
Зібрана нашвидкоруч вундервафля, з того шо валялося в сараї - взлетіла! Перевірка на циркуляційніку теплого полу - майже невозмущається не гудить, котьол теж запрацював без посторонніх звуків (при цьому напряму від упси в нього прілічно гудить насос). В моєму варіанті із гівна і палок жолудів та сірників сигналу ще далеко до скріна з відео, але він вже не "квадратно-гніздовий", і з'явилися "округлості". Я якогось біса скріншоти з свого "осфилографа" під час випробувань зробити забув))
Замовив щойно на олх тороїдальний сердечник, треба ще підшукати правильні кондьори. По ціні все буде коштувати 150-200грн.
Схема проста як двері, зробити може кожен, хто здатен спаяти разом два проводи. Дросєль намотується на тор двома метрами "моножили" 2*2,5мм

Вкладення

• sin1.jpg
    sin1.jpg
    717.7 КБ · Перегляди: 24
  • sin2.jpg
    sin2.jpg
    136.6 КБ · Перегляди: 23
  • sin3.jpg
    sin3.jpg
    130.2 КБ · Перегляди: 23
Місто
Харьков
(y) (y) (y) да все верно
Я ще влітку думав над безперебійником для котла.
Без обид, Вы как то мыслите как 5ти летний ребенок, если уже и мыслить то только так, пришла зима и нужно выживать без газа, электрики и воды, которую как многие думают им должны принести на блюдечке:ROFLMAO:, в свое время меня поставили в эти рамки, и я предусмотрел энергонезависимую систему отопления, нет газа идем в посадку и режем упавшие ветки и ими топим твердотопливный котел (чтоб зимой не замерзнуть) нет электрики имеем бензогенератор и запас топлива только на экстренные случаи, воду ищем в ближайшем колодце или планируем как достать из своей скважины без электричества

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
(смыслите как 5ти летний ребенок, если уже и мыслить то только так, пришла зима и нужно выживать без газа, электрики и воды, которую как многие думают им должны принести на блюдечке:ROFLMAO:, в свое время меня поставили в эти рамки, и я предусмотрел энергонезависимую систему отопления, нет газа идем в посадку и режем упавшие ветки и ими топим твердотопливный котел (чтоб зимой не замерзнуть) нет электрики имеем бензогенератор и запас топлива только на экстренные случаи, воду ищем в ближайшем колодце или планируем как достать из своей скважины без электричества
Знал бы прикуп жил бы в сочи. С) Я строился еще лет 15 назад. Тогда таких проблем не предвиделось. Все трубы спрятаны в стены, котел маленький в кухне. Возможно ты и прав, надо было раньше думать. Но пока время есть. С синусоидой думаю что не настолько проблема ибо упсы появились с таковой. Меня интересует или ночь можно продержаться на 75-ке акк.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Terabajtik не варто вішати на людей ярлики, не знаючи їх
У дворі колодязь (я з нього унітази змиваю, шоб питну воду не витрачать, та грядки в теплу пору поливаю), в хаті є камін (який взимку топлю "для душі" ввечері, іноді кожен вечір, іноді рідше, коли просто так, а коли під настрій з бокалом чогось смачненького). В якості "аварійного освітлення" в кожній кімнаті "глазок" з 12В лампою під цоколь gu5.3 До гаража прокладений кабель (шоб не витягувати з машини аккум). Від тих же 12В можна включити ONU'шку та роутер, зарядити мобіли-планшети.
Дрова я закупаю влітку, і використовую їх через сезон-два (в залежності від того, як інтенсивно витрачаю існуючі), за рік-з-хвостиком вони шикарно висихають.
На першому поверсі всюди "комбіновані" теплі поли - прокладені як труби, так і кабель. І сама хата утеплена тотально - починаючи від підлоги, і закінчуючи горищем. В мене в -20 котел працює 8-9 годин на добу сумарно, по годині-дві, з інтервалами між роботою. І розахунок дуже простий, година праці ±куб газу
А "енергонезалежне опалення" - це компроміс. Так, воно надійне та "дуракостійке". Але за надійність доводиться платити. Трубами по всій хаті "на видному місці", меншим комфортом у використанні, меншим кпд.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Я строился еще лет 15 назад.
І шо? Мою хату будував мій дід своїми руками 60 років тому але мені довелося її капіталити - лишився фундамент, стіни та "частково" перекриття між поверхами
ночь можно продержаться
До ранку не замерзнеш, якщо утеплений. В мене вночі котел працює 1-2 години.

З правильним синусом упсів повно, але їх вартість округлить твої очі. Є ще правильні powerware'и та aps'шки майже задарма (по 1000-1200грн), але вони падли такі, працюють від 24В (два гелевих 12в на 7-9АЧ послідовно)
Чогось недорогого, правильного і 12тивольтового я поки шо не найшов.

• Like
Реакції: drmz
Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
І шо? Мою хату будував мій дід своїми руками 60 років тому але мені довелося її капіталити - лишився фундамент, стіни та "частково" перекриття між поверхами
Ну я не дуже хочу довбати стіни через 15 років. :) Може після 60 це нормально, але через 15 трохи зарано.

До ранку не замерзнеш, якщо утеплений. В мене вночі котел працює 1-2 години.
Ну я не засекал, но у меня вряд ли. Если холодно наверное пол ночи. Но двигатель берет мелочь. Я так понимаю что осн. розжиг кушает.

З правильним синусом упсів повно, але їх вартість округлить твої очі. Є ще правильні powerware'и та aps'шки майже задарма (по 1000-1200грн), але вони падли такі, працюють від 24В (два гелевих 12в на 7-9АЧ послідовно)
Чогось недорогого, правильного і 12тивольтового я поки шо не найшов.
Там выше кто то приводил такой на 12В. Вроде 4500 грн. Хотя не посмотрел как там по синусоиде. (Вроде все нормально)

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Вик Влад упси/інвертори з синусом починаються від 2500-3000. Нові. 4500 то вже будуть прілічні апарати.
Забудь за розжиг, він хаває мізєр, вообщє мізер. Там підвищувальний трансформатор, ну і трансформатору фіолєтово на форму напруги. Основний жор - це насос. А йому вже треба шось схоже на синус. Від квадратного сигналу йому зле.
Сучасні побутові котли жеруть до 150Вт (мій атмосферник 60-90, у тещі турбований 80-120). З головою вистачить 300Вт упси. Скільки вони беруть від акб - це треба дослідно вивчати.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
На рахунок синусоїди. Для цієї потреби, я колись за 150 грн прикупив на олх старий радянський резонансний фільтр, в народі його називають стабілізатором для телевізора, такий:
зображення_2022-09-11_102910149.png
Дешево і сердито. І паяти нічого не треба. З цим фільтром котел працює від упса без проблем. На олх/на "блошиних" ринках вони і зараз є в наявності, можна купляти.

Останнє редагування:

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
В мене десь валяється схожа коробочка, тіки чорна і без вимикача, ну і вдвічі вища. Важка, падлюка.
Зустрічав коменти, що успи від схожих люблять горіти. Хоча звичайні ширпотрєбні-комп'ютерні і так люблять горіти при нештатному використанні. Ім як мінімум кулєр потрібно приколхозити, щоб не вигорали транзюки.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
В мене десь валяється схожа коробочка, тіки чорна і без вимикача, ну і вдвічі вища. Важка, падлюка.
Ну, вони різні бувають. На олх зараз їх кілька в продажу є, можна глянути фотки.
Зустрічав коменти, що успи від схожих люблять горіти.
Ну, х/з, в мене не згорів. Правда, я використовував його лише 1 раз, для експерименту.
Хоча звичайні ширпотрєбні-комп'ютерні і так люблять горіти при нештатному використанні. Ім як мінімум кулєр потрібно приколхозити, щоб не вигорали транзюки.
Все може бути. Думаю, що кулери треба ставити при використанні нештатної батареї. А при штатній - повинні витримати.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
На рахунок синусоїди. Для цієї потреби, я колись за 150 грн прикупив на олх старий радянський резонансний фільтр, в народі його називають стабілізатором для телевізора, такий:
Переглянути вкладення 49792
Дешево і сердито. І паяти нічого не треба. З цим фільтром котел працює від упса без проблем. На олх/на "блошиних" ринках вони і зараз є в наявності, можна купляти.
О у меня такой в гараже двери придержует, думал куда его пристроить.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
при штатній - повинні витримати.
Штатної батареї 7-9АЧ їм на холостий ход вистача лише хвилин на 8-10, силовим елементам при цьому вистача штатних радіаторів (чи їх подоби). А увімкни на півгодини хоча б - і вже розігріються добряче.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Штатної батареї 7-9АЧ їм на холостий ход вистача лише хвилин на 8-10, силовим елементам при цьому вистача штатних радіаторів (чи їх подоби). А увімкни на півгодини хоча б - і вже розігріються добряче.
А штатна батарея здатна пропрацювати в упсі пів години? Бо в мене упс на штатній батареї 7 A/h працював лише 15-20 хв (навантаження - насос від котла). Тому й написав, що витримує.
А якщо батарея не штатна, то треба використовувати не упс, а інвертор. Або на упсі колгоспити вентилятори для охолодження.

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Одна - наверное, нет. У меня стоял ИБП Mustek 1400, там две батареи 9A - он котел примерно 2 часа "держал".
Ну, там і радіатори мали б бути відповідні. Хоча, х/з, китайці могли зекономити.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
В том мустеке - активное охлаждение, вентилятор.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
В мережі 115-125В, реле напруги спрацювало штатно.
В новинах перебої напруги в 3х областях...

А тепер підкажіть якийсь блочок, що будет працювати в діапазоні 100-250VAC і видавати 12VDC. Потрібно ~5A
Можливо БЖ для світодіодних стрічок?

Зверху